שיעור היכרות המשלב בתוכו מעט מכל נושאי הקורס.
במהלך השיעור נבחן את היכולות שלך במטבח ונתאים את התהליך אליך באופן אישי.
לרוב, סדנת בישול מתמקדת בנושא מסויים – בשיעור נלמד מנה לפי מה שנחליט ונשלב טכניקות בישול בסיסיות, איזון טעמים, חיתוך, טיפול נכון בחומרי גלם ועוד.
עיקר המפגש הוא בהבנת האתגרים,
להכיר בתהליך שצריך לעבור כדי ללמוד לבשל טוב יותר.
אני כאן בשבילך, לעזור לך להגיע ליעד ולבשל כמו מקצוען
הבסיס ללמוד בישול הוא למידת טכניקות חיתוך שונות. כדי שנצליח לעבוד עם חומרי הגלם השונים בקלות, אנחנו צריכים להבין איך להתאים את צורת החיתוך לחומר הגלם.
נראה איך משפיע החיתוך על המרקם במנה ועל תהליך הבישול כולו
תלמידים רבים שמחפשים ללמוד לבשל מדלגים על מיומנות החיתוך. אולם מיומנות כזו תהפוך את המטבח שלכם לנוח וקל יותר.
לימוד בישול מתבסס על להבין טעמים,
איך הם נתפסים בפה שלנו, איך אנחנו מכוונים ומאזנים טעמים כדי ליצור אוכל שאי אפשר להפסיק לאכול.
נלמד אילו חומרי גלם ומוצרים יכולים לעזור לנו לבנות טעמים מורכבים בקלות. נבין איך מגוונים ומאלתרים טעמים מבלי ללכת לאיבוד ולייצר עומס יתר.
כל תבשיל מורכב משני שלבים עיקריים, טיגון בשומן ובישול במים.
לכל שלב יש השפעה על בניית פרופיל הטעם והמרקם. לכל אחד מהם יש עקרונות ותנאים שונים שיוצרים יחד את התבשיל המושלם.
בשיעור הבישול נלמד איך לתזמן את הוספת המרכיבים השונים לסיר בכדי למקסם את הטעם של מה שנכין.
נבין כיצד ניתן לזהות מתי עברנו מטיגון לבישול, ולמה זה כל כך משפיע על התוצאה.
"איך מבשלים ברוקולי? למה הכרובית לא יוצאת כמו במסעדה?אף פעם לא הכנתי חצילים…"
חומרי הגלם הם אבן הפינה של המטבח. בשיעור נפגוש שיטות שונות ונלמד איך לחקור חומר גלם חדש לנו.
ניצור מנה שמבוססת על חומר גלם מרכזי.
נבין איך מבשלים לפי עונתיות, והתאמת חומר גלם לארוחה.
ניצול מלא ונכון של חומרי הגלם הוא צעד חשוב מבחינת חיסכון וקיימות, ככל שנצבור יותר ידע לגבי חומרי הגלם השונים כך נדע לפעול נכון
"ביס" הוא המונח המשמש טבחים מקצועיים לתאר את מכלול התחושות שנעבור כשנטעם מהמנה.
מבנה הביס מתייחס לתכנון מדוייק של שילובי הטעמים, המרקמים, הארומות והמראה של המנה.
בשלבים מתקדמים אלו של הקורס נוכל להתמקד בתכנון המנה ברמה הזו.
נלמד איך יוצרים ביס מאוזן שפוגע בכל החושים וגורם לעונג רב.
בישול ארוך לרוב לא ייקח מאיתנו זמן רב להכין, בישול קצר לפעמים יידרוש מאיתנו להישאר צמודים לסיר.
לאחר שעברנו מחצית השיעורים בקורס הבישול נתמקד בהבנת תהליכים ארוכים מול תהליכים קצרים.
נבחן מה היתרונות והחסרונות בכל אחד ונבין איך ניתן לשלב כל אחד מהם בלו"ז האישי שלנו כדי לנצל את הזמן היקר שלנו בצורה הנוחה והנכונה לנו.
אם בשימוש בכלים כמו סיר לחץ או בהתפחה ארוכה במקרר, המטבח הוא עולם רחב שבו תמיד נוכל למצוא לנו את השיטות שמתאימות לקצב שלנו.
חוק ה 80/20 נכון בתחומים רבים בחיים. בעבודת המטבח הוא לרוב מתייחס לשיטת הפעולה של המטבחים המקצועיים שמאפשרת להם לייצר מנה במספר דקות.
הכל בעזרת הכנה נכונה מראש ושימוש נכון בהקפאה וחימום.
עיקר השיעור הוא להבין איך נכין ארוחה גדולה בלי להיקרע יום שלם.
נלמד איך נשתמש במקפיא ומקרר בצורה נכונה ויעילה וכיצד נפשיר ונבשל אוכל שהכנו מראש אך נקבל תוצאה טרייה וטעימה.
הטעם שנשאר בפה בסוף הארוחה הוא טעם הקינוח. זה לרוב מה שזוכרים לנו, זהו "אקורד הסיום" של כל ארוחה.
בשיעור קונדיטוריה נלמד את הבסיס להכין קינוח מושלם בפשטות.
נבין איך להתאים את הקינוח לארוחה שהכנו ונשמור על סיום נעים ולא כבד ומתוק מדי.
בפעולות פשוטות נוכל להפוך כל קינוח לבעל טעמים ומרקמים מורכבים ועמוקים יותר ונייצר חוויה שלא ישכחו לנו
נסיים את הקורס באפייה.
יחד נבנה ארוחת שישי מלאה המבוססת על הכנת חלה והתאמת מבנה הארוחה כולה לשילוב עם החלה. ממרחים, סלטים, מנות קלות, מנות עיקריות, תוספות וקינוח.
זו ההזדמנות ליישם כל מה שלמדנו ועברנו. יחד נעמיד ארוחה מגוונת, עשירה וטעימה.
המטעמים שאתם אוהבים, המטבחים שהכי מדברים אליכם.
מטרת השיעור היא שלאחר הקורס תדעו להעמיד ארוחה שכזו בכל עת שתרצו בהצלחה ובביטחון מלא
מְעוּלֶה 34 ב![]()
Ailon Voldman02/09/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. אין מילים לתאר את החוויה. שף פרטי, מורה פרטי, מדריך, איף שלא תקראו לזה הבן אדם פשוט מביא את עצמו ונותן המון ערך מוסף. הסבלנות, הדיבור בגובה העיניים, החוויה, האנושיות, עבודת הצוות והאוכל הכלכך טעים ומיוחד, אלה כל הדברים שהפכו את החוויה הזאת לכלכך עוצמתית תודה תום! Stav Novisov Bolotin02/09/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. לקחתי את הקורס למתחילים. עד כע נהנה מאוד מהקורס ומההדרכה של תום. מציע בחום לחובבים כמוני השוקלים ומתעניינים בענייני מטבח ובישול. sharona voldman01/09/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. תום גלס קשוב ומקצועי 🪷 סדנה ביתית בקרית טבעון מושלמת !!!! חוויה קולינרית גם של העברת המידע וגם של טיב האוכל רמה גבוהה בינלאומית ❤️❤️❤️ Sigal Steinberg01/09/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. עשינו לילד לקראת בר המצווה 3 שיעורי בישול עם תום היה נעים, מסביר ומלמד מאוד! פתח את הילד לבישולים, וטעמים חדשים, ולימד אותו טכניקות וכלים שיקדמו את הבישול שלו בצעדי ענק למעלה. וכמובן התוצרים טעימים מאוד ממליצה בחום רב 🙂 Efi Pupkin21/08/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. Perfect... everything. חגית רוס21/08/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. הזמנו את תום לארוחת שף לכבוד ״חתונת הזהב״ של הוריי. תום, עם ידי הזהב, החיוך הגדול והמבוייש והסבלנות אין קץ, הוציא תחת ידיו ארוחת מלכים, שגרמה לכולנו לשבת סביב השולחן למעלה מ-3 שעות ורק להנות. האוכל הותאם באופן פנומנלי לכל המגבלות של מי מהאוכלים (משומרי הכשרות עבור דרך האלרגי לדגנים ועד לזו שנמנעת מפחמימות וסוכרים). במחשבה גדולה התאים תום את התפריט כך שכולם יכלו לאכול מהכל. אנחנו כבר מחפשים את התירוץ לאירוע הגדול הבא…😋 Liat Eyal17/08/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. הזמנו את תום לסדנת ראמן פרטית לרגל יום הולדת. תום בחור מקסים, מקצועי, נעים הליכות, בעל ידע רב. הסביר הכל בצורה נעימה, היה קליל, זורם, הביא איתו את כל הציוד, כך שאם משהו היה חסר, אין בעיה. היה לנו מאוד כיף, וגם הראמן יצא מושקע ומאוד טעים. נותרו לנו בבית רטבים וצירים לעוד כמה ארוחות טובות. ממליצים בחום! Eden Skovronek04/08/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. תום הגיע אלינו הביתה ללמד אותנו להכין ראמן. היה מאוד נחמד איתו! זורם, קליל, אווירה ממש טובה ונעימה. חוץ מזה למדנו קצת דברים בסיסיים בהכנת אוכל וקיבלנו טיפים מעולים (: וכמובן שהראמן היה שווה כל דקת עבודה! ממליצים בחום. Itzik F14/04/2023Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. Amazing cooking experience in a lovely atmosphere. Tom is a great teacher and super nice person. Noa Gana02/12/2022Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. היינו בשיעור ראמן פרטי אצל תום ולמדנו המון, לא רק על ראמן, גם על גישה לאוכל ובישול. הייתה חוויה כיפית נעימה ומעניינת , ממליצים בחום (:טען עוד