קורס בישול

"מחובבן למקצוען"

קורס בישול למתחילים

הליך חניכה אישי בו תלמדו לבשל בבית כמו מקצוענים

מפגש ראשון

להכיר באתגר

שיעור היכרות המשלב בתוכו מעט מכל נושאי הקורס.

במהלך השיעור נבחן את היכולות שלך במטבח ונתאים את התהליך אליך באופן אישי.

לרוב, סדנת בישול מתמקדת בנושא מסויים – בשיעור נלמד מנה לפי מה שנחליט ונשלב טכניקות בישול בסיסיות, איזון טעמים, חיתוך, טיפול נכון בחומרי גלם ועוד.

 עיקר המפגש הוא בהבנת האתגרים, 

להכיר בתהליך שצריך לעבור כדי ללמוד לבשל טוב יותר.

אני כאן בשבילך, לעזור לך להגיע ליעד ולבשל כמו מקצוען

מפגש שני

מיומנות החיתוך

הבסיס ללמוד בישול הוא למידת טכניקות חיתוך שונות. כדי שנצליח לעבוד עם חומרי הגלם השונים בקלות, אנחנו צריכים להבין איך להתאים את צורת החיתוך לחומר הגלם. 

נראה איך משפיע החיתוך על המרקם במנה ועל תהליך הבישול כולו

תלמידים רבים שמחפשים ללמוד לבשל מדלגים על מיומנות החיתוך. אולם מיומנות כזו תהפוך את המטבח שלכם לנוח וקל יותר.

מפגש שלישי

איזון טעמים

לימוד בישול מתבסס על להבין טעמים, 

איך הם נתפסים בפה שלנו, איך אנחנו מכוונים ומאזנים טעמים כדי ליצור אוכל שאי אפשר להפסיק לאכול.

נלמד אילו חומרי גלם ומוצרים יכולים לעזור לנו לבנות טעמים מורכבים בקלות. נבין איך מגוונים ומאלתרים טעמים מבלי ללכת לאיבוד ולייצר עומס יתר.

מפגש רביעי

טיגון מול בישול

כל תבשיל מורכב משני שלבים עיקריים, טיגון בשומן ובישול במים.

לכל שלב יש השפעה על בניית פרופיל הטעם והמרקם. לכל אחד מהם יש עקרונות ותנאים שונים שיוצרים יחד את התבשיל המושלם.

בשיעור הבישול נלמד איך לתזמן את הוספת המרכיבים השונים לסיר בכדי למקסם את הטעם של מה שנכין.

נבין כיצד ניתן לזהות מתי עברנו מטיגון לבישול, ולמה זה כל כך משפיע על התוצאה.

מפגש חמישי

חומרי הגלם

"איך מבשלים ברוקולי? למה הכרובית לא יוצאת כמו במסעדה?אף פעם לא הכנתי חצילים…" 

חומרי הגלם הם אבן הפינה של המטבח. בשיעור נפגוש שיטות שונות ונלמד איך לחקור חומר גלם חדש לנו.

ניצור מנה שמבוססת על חומר גלם מרכזי. 

נבין איך מבשלים לפי עונתיות, והתאמת חומר גלם לארוחה. 

ניצול מלא ונכון של חומרי הגלם הוא צעד חשוב מבחינת חיסכון וקיימות, ככל שנצבור יותר ידע לגבי חומרי הגלם השונים כך נדע לפעול נכון

מפגש שישי

"הביס"

"ביס" הוא המונח המשמש טבחים מקצועיים לתאר את מכלול התחושות שנעבור כשנטעם מהמנה.

מבנה הביס מתייחס לתכנון מדוייק של שילובי הטעמים, המרקמים, הארומות והמראה של המנה.

בשלבים מתקדמים אלו של הקורס נוכל להתמקד בתכנון המנה ברמה הזו.

נלמד איך יוצרים ביס מאוזן שפוגע בכל החושים וגורם לעונג רב.

מפגש שביעי

בישול קצר מול ארוך

בישול ארוך לרוב לא ייקח מאיתנו זמן רב להכין, בישול קצר לפעמים יידרוש מאיתנו להישאר צמודים לסיר. 

לאחר שעברנו מחצית השיעורים בקורס הבישול נתמקד בהבנת תהליכים ארוכים מול תהליכים קצרים. 

נבחן מה היתרונות והחסרונות בכל אחד ונבין איך ניתן לשלב כל אחד מהם בלו"ז האישי שלנו כדי לנצל את הזמן היקר שלנו בצורה הנוחה והנכונה לנו.

אם בשימוש בכלים כמו סיר לחץ או בהתפחה ארוכה במקרר, המטבח הוא עולם רחב שבו תמיד נוכל למצוא לנו את השיטות שמתאימות לקצב שלנו.

מפגש שמיני

80% הכנה 20% ביצוע

חוק ה 80/20 נכון בתחומים רבים בחיים. בעבודת המטבח הוא לרוב מתייחס לשיטת הפעולה של המטבחים המקצועיים שמאפשרת להם לייצר מנה במספר דקות.

הכל בעזרת הכנה נכונה מראש ושימוש נכון בהקפאה וחימום.

עיקר השיעור הוא להבין איך נכין ארוחה גדולה בלי להיקרע יום שלם.

נלמד איך נשתמש במקפיא ומקרר בצורה נכונה ויעילה וכיצד נפשיר ונבשל אוכל שהכנו מראש אך נקבל תוצאה טרייה וטעימה.

מפגש תשיעי

סיום מתוק

הטעם שנשאר בפה בסוף הארוחה הוא טעם הקינוח. זה לרוב מה שזוכרים לנו, זהו "אקורד הסיום" של כל ארוחה. 

בשיעור קונדיטוריה נלמד את הבסיס להכין קינוח מושלם בפשטות. 

נבין איך להתאים את הקינוח לארוחה שהכנו ונשמור על סיום נעים ולא כבד ומתוק מדי.

בפעולות פשוטות נוכל להפוך כל קינוח לבעל טעמים ומרקמים מורכבים ועמוקים יותר ונייצר חוויה שלא ישכחו לנו

מפגש עשירי

ארוחת שישי

נסיים את הקורס באפייה.

יחד נבנה ארוחת שישי מלאה המבוססת על הכנת חלה והתאמת מבנה הארוחה כולה לשילוב עם החלה. ממרחים, סלטים, מנות קלות, מנות עיקריות, תוספות וקינוח.

זו ההזדמנות ליישם כל מה שלמדנו ועברנו. יחד נעמיד ארוחה מגוונת, עשירה וטעימה.

המטעמים שאתם אוהבים, המטבחים שהכי מדברים אליכם.

מטרת השיעור היא שלאחר הקורס תדעו להעמיד ארוחה שכזו בכל עת שתרצו בהצלחה ובביטחון מלא

קורס בישול מקצועי

|

קורס בישול בצפון

ביקורות
דילוג לתוכן