שיעור היכרות המשלב בתוכו מעט מכל נושאי הקורס.
במהלך השיעור נבחן את היכולות שלך במטבח ונתאים את התהליך אליך באופן אישי.
לרוב, סדנת בישול מתמקדת בנושא מסויים – בשיעור נלמד מנה לפי מה שנחליט ונשלב טכניקות בישול בסיסיות, איזון טעמים, חיתוך, טיפול נכון בחומרי גלם ועוד.
עיקר המפגש הוא בהבנת האתגרים,
להכיר בתהליך שצריך לעבור כדי ללמוד לבשל טוב יותר.
אני כאן בשבילך, לעזור לך להגיע ליעד ולבשל כמו מקצוען
הבסיס ללמוד בישול הוא למידת טכניקות חיתוך שונות. כדי שנצליח לעבוד עם חומרי הגלם השונים בקלות, אנחנו צריכים להבין איך להתאים את צורת החיתוך לחומר הגלם.
נראה איך משפיע החיתוך על המרקם במנה ועל תהליך הבישול כולו
תלמידים רבים שמחפשים ללמוד לבשל מדלגים על מיומנות החיתוך. אולם מיומנות כזו תהפוך את המטבח שלכם לנוח וקל יותר.
לימוד בישול מתבסס על להבין טעמים,
איך הם נתפסים בפה שלנו, איך אנחנו מכוונים ומאזנים טעמים כדי ליצור אוכל שאי אפשר להפסיק לאכול.
נלמד אילו חומרי גלם ומוצרים יכולים לעזור לנו לבנות טעמים מורכבים בקלות. נבין איך מגוונים ומאלתרים טעמים מבלי ללכת לאיבוד ולייצר עומס יתר.
כל תבשיל מורכב משני שלבים עיקריים, טיגון בשומן ובישול במים.
לכל שלב יש השפעה על בניית פרופיל הטעם והמרקם. לכל אחד מהם יש עקרונות ותנאים שונים שיוצרים יחד את התבשיל המושלם.
בשיעור הבישול נלמד איך לתזמן את הוספת המרכיבים השונים לסיר בכדי למקסם את הטעם של מה שנכין.
נבין כיצד ניתן לזהות מתי עברנו מטיגון לבישול, ולמה זה כל כך משפיע על התוצאה.
"איך מבשלים ברוקולי? למה הכרובית לא יוצאת כמו במסעדה?אף פעם לא הכנתי חצילים…"
חומרי הגלם הם אבן הפינה של המטבח. בשיעור נפגוש שיטות שונות ונלמד איך לחקור חומר גלם חדש לנו.
ניצור מנה שמבוססת על חומר גלם מרכזי.
נבין איך מבשלים לפי עונתיות, והתאמת חומר גלם לארוחה.
ניצול מלא ונכון של חומרי הגלם הוא צעד חשוב מבחינת חיסכון וקיימות, ככל שנצבור יותר ידע לגבי חומרי הגלם השונים כך נדע לפעול נכון
"ביס" הוא המונח המשמש טבחים מקצועיים לתאר את מכלול התחושות שנעבור כשנטעם מהמנה.
מבנה הביס מתייחס לתכנון מדוייק של שילובי הטעמים, המרקמים, הארומות והמראה של המנה.
בשלבים מתקדמים אלו של הקורס נוכל להתמקד בתכנון המנה ברמה הזו.
נלמד איך יוצרים ביס מאוזן שפוגע בכל החושים וגורם לעונג רב.
בישול ארוך לרוב לא ייקח מאיתנו זמן רב להכין, בישול קצר לפעמים יידרוש מאיתנו להישאר צמודים לסיר.
לאחר שעברנו מחצית השיעורים בקורס הבישול נתמקד בהבנת תהליכים ארוכים מול תהליכים קצרים.
נבחן מה היתרונות והחסרונות בכל אחד ונבין איך ניתן לשלב כל אחד מהם בלו"ז האישי שלנו כדי לנצל את הזמן היקר שלנו בצורה הנוחה והנכונה לנו.
אם בשימוש בכלים כמו סיר לחץ או בהתפחה ארוכה במקרר, המטבח הוא עולם רחב שבו תמיד נוכל למצוא לנו את השיטות שמתאימות לקצב שלנו.
חוק ה 80/20 נכון בתחומים רבים בחיים. בעבודת המטבח הוא לרוב מתייחס לשיטת הפעולה של המטבחים המקצועיים שמאפשרת להם לייצר מנה במספר דקות.
הכל בעזרת הכנה נכונה מראש ושימוש נכון בהקפאה וחימום.
עיקר השיעור הוא להבין איך נכין ארוחה גדולה בלי להיקרע יום שלם.
נלמד איך נשתמש במקפיא ומקרר בצורה נכונה ויעילה וכיצד נפשיר ונבשל אוכל שהכנו מראש אך נקבל תוצאה טרייה וטעימה.
הטעם שנשאר בפה בסוף הארוחה הוא טעם הקינוח. זה לרוב מה שזוכרים לנו, זהו "אקורד הסיום" של כל ארוחה.
בשיעור קונדיטוריה נלמד את הבסיס להכין קינוח מושלם בפשטות.
נבין איך להתאים את הקינוח לארוחה שהכנו ונשמור על סיום נעים ולא כבד ומתוק מדי.
בפעולות פשוטות נוכל להפוך כל קינוח לבעל טעמים ומרקמים מורכבים ועמוקים יותר ונייצר חוויה שלא ישכחו לנו
נסיים את הקורס באפייה.
יחד נבנה ארוחת שישי מלאה המבוססת על הכנת חלה והתאמת מבנה הארוחה כולה לשילוב עם החלה. ממרחים, סלטים, מנות קלות, מנות עיקריות, תוספות וקינוח.
זו ההזדמנות ליישם כל מה שלמדנו ועברנו. יחד נעמיד ארוחה מגוונת, עשירה וטעימה.
המטעמים שאתם אוהבים, המטבחים שהכי מדברים אליכם.
מטרת השיעור היא שלאחר הקורס תדעו להעמיד ארוחה שכזו בכל עת שתרצו בהצלחה ובביטחון מלא
מְעוּלֶה 53 ביקורות shira hito16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. תום מורה מעולה הייתה סדנא חוויתית מאוד! אירוח רגיש ואישי ממליצה בחום ענבל שחר16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. הזמנו את תום לשיעור בישול משפחתי ליום הולדת מיוחד, וזכינו בערב בלתי נשכח! תום מוכשר ברמות ומביא את עצמו ואת הידע שלו בחיוך ובאדיבות! נהננו מכל רגע והאוכל יצא מושלם! מומלץ בחום! sali Oren16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. אין כמו תום. גם מקצוען וגם כיף ללמוד ממנו. בכמה שיעורים הוא משדרג את הידע בהמון המון. ממליץ מאד. נווה כתר16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. פשוט חוויה נדירה! אדם מיוחד במינו בעל יכולות מקצועיות יוצאות דופן! מומלץ מאוד. Oded Zur16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. סדנת בישול אוכל תאילנדי לכבוד יום ההולדת 70 שלי עם כל המשפחה. תום מעבר להיותך שף מדהים האישיות שלך כובשת וזה הכי חשוב ומנת הקינוח היתה פשוט יצרת מופת. תודה אישית ממני. עודד צור Ziv Feferman16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. וואו ... איזו חוויה משפחתית כיפית וטעימה היתה לנו! הגענו חמישה אנשים לסדנת ראמן אצל תום. גישה נעימה ומארחת, פתיחות, סבלנות אין קץ, רצון ללמד ולהעביר ידע, הסברים ומענה לשאלות גם מעבר לנושא הסדנא, ומקצועיות ונסיון ניכרים. כמשפחה מבשלת וחוקרת למדנו המון, ותום חידש וצייד אותנו בידע נוסף, ועודד אותנו להמשיך ולחקור ולנסות כל מיני אפשרויות :) הבוגרים שלנו מכינים לעצמם ראמן באופן קבוע עכשיו. בטוח שנגיע לתום שוב בעתיד ללמוד תחום קולינרי חדש. עירית אשבל16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. היינו בסדנה להכנת ראמן אצל תום במטבח הביתי. תום הראה והסביר לנו את כל שלבי ההכנה בסבלנות רבה, נתן טיפים שונים, אנה על כל השאלות והכין לנו ראמן משובח ביותר. נהנינו מאוד והטעם נשאר בפה גם הרבה אחרי. ממליצה בחום! ברקת אור ברגר16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. תום מוציא מנות מרגשות ומשובחות להפליא., שהם חגיגה אמיתית לחך ולנשמה . אך יותר מכל תום יודע להיות קשוב לכל הבקשות והרצונות שהיו לי עד לפרטים הקטנים כדי שארוחה תצא מושלמת ✨ Limor Haim16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. קסם של אישיות, אוכל טעים ברמות, מקצוען נהנינו מאוד!! יודע להסביר וללמד ובעיקר לבשל דברים מגניבים ומיוחדים ממליצה!! נעמי הפנר16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. תום יקר! רציתי להודות לך מעומק הלב על סדנת הבישול המדהימה! היה טעים, מהנה, מלא השראה והכי חשוב – לימודי. העברת את הסדנה במקצועיות, בהומור, עם המון סבלנות ואהבה אמיתית למטבח – וזה הורגש בכל רגע. למדתי טכניקות חדשות, טעמים מפתיעים, וקיבלתי ביטחון לנסות גם בבית. תודה על האווירה החמה, החיוכים וההשקעה בכל פרט. מחכה כבר לסדנה הבאה! בהערכה רבה, נעמי הפנר --- רוצה שאנסח את זה בסגנון יותר רשמי? קליל? הומוריסטי?טען עוד