שיעור היכרות המשלב בתוכו מעט מכל נושאי הקורס.
במהלך השיעור נבחן את היכולות שלך במטבח ונתאים את התהליך אליך באופן אישי.
לרוב, סדנת בישול מתמקדת בנושא מסויים – בשיעור נלמד מנה לפי מה שנחליט ונשלב טכניקות בישול בסיסיות, איזון טעמים, חיתוך, טיפול נכון בחומרי גלם ועוד.
עיקר המפגש הוא בהבנת האתגרים,
להכיר בתהליך שצריך לעבור כדי ללמוד לבשל טוב יותר.
אני כאן בשבילך, לעזור לך להגיע ליעד ולבשל כמו מקצוען
הבסיס ללמוד בישול הוא למידת טכניקות חיתוך שונות. כדי שנצליח לעבוד עם חומרי הגלם השונים בקלות, אנחנו צריכים להבין איך להתאים את צורת החיתוך לחומר הגלם.
נראה איך משפיע החיתוך על המרקם במנה ועל תהליך הבישול כולו
תלמידים רבים שמחפשים ללמוד לבשל מדלגים על מיומנות החיתוך. אולם מיומנות כזו תהפוך את המטבח שלכם לנוח וקל יותר.
לימוד בישול מתבסס על להבין טעמים,
איך הם נתפסים בפה שלנו, איך אנחנו מכוונים ומאזנים טעמים כדי ליצור אוכל שאי אפשר להפסיק לאכול.
נלמד אילו חומרי גלם ומוצרים יכולים לעזור לנו לבנות טעמים מורכבים בקלות. נבין איך מגוונים ומאלתרים טעמים מבלי ללכת לאיבוד ולייצר עומס יתר.
כל תבשיל מורכב משני שלבים עיקריים, טיגון בשומן ובישול במים.
לכל שלב יש השפעה על בניית פרופיל הטעם והמרקם. לכל אחד מהם יש עקרונות ותנאים שונים שיוצרים יחד את התבשיל המושלם.
בשיעור הבישול נלמד איך לתזמן את הוספת המרכיבים השונים לסיר בכדי למקסם את הטעם של מה שנכין.
נבין כיצד ניתן לזהות מתי עברנו מטיגון לבישול, ולמה זה כל כך משפיע על התוצאה.
"איך מבשלים ברוקולי? למה הכרובית לא יוצאת כמו במסעדה?אף פעם לא הכנתי חצילים…"
חומרי הגלם הם אבן הפינה של המטבח. בשיעור נפגוש שיטות שונות ונלמד איך לחקור חומר גלם חדש לנו.
ניצור מנה שמבוססת על חומר גלם מרכזי.
נבין איך מבשלים לפי עונתיות, והתאמת חומר גלם לארוחה.
ניצול מלא ונכון של חומרי הגלם הוא צעד חשוב מבחינת חיסכון וקיימות, ככל שנצבור יותר ידע לגבי חומרי הגלם השונים כך נדע לפעול נכון
"ביס" הוא המונח המשמש טבחים מקצועיים לתאר את מכלול התחושות שנעבור כשנטעם מהמנה.
מבנה הביס מתייחס לתכנון מדוייק של שילובי הטעמים, המרקמים, הארומות והמראה של המנה.
בשלבים מתקדמים אלו של הקורס נוכל להתמקד בתכנון המנה ברמה הזו.
נלמד איך יוצרים ביס מאוזן שפוגע בכל החושים וגורם לעונג רב.
בישול ארוך לרוב לא ייקח מאיתנו זמן רב להכין, בישול קצר לפעמים יידרוש מאיתנו להישאר צמודים לסיר.
לאחר שעברנו מחצית השיעורים בקורס הבישול נתמקד בהבנת תהליכים ארוכים מול תהליכים קצרים.
נבחן מה היתרונות והחסרונות בכל אחד ונבין איך ניתן לשלב כל אחד מהם בלו"ז האישי שלנו כדי לנצל את הזמן היקר שלנו בצורה הנוחה והנכונה לנו.
אם בשימוש בכלים כמו סיר לחץ או בהתפחה ארוכה במקרר, המטבח הוא עולם רחב שבו תמיד נוכל למצוא לנו את השיטות שמתאימות לקצב שלנו.
חוק ה 80/20 נכון בתחומים רבים בחיים. בעבודת המטבח הוא לרוב מתייחס לשיטת הפעולה של המטבחים המקצועיים שמאפשרת להם לייצר מנה במספר דקות.
הכל בעזרת הכנה נכונה מראש ושימוש נכון בהקפאה וחימום.
עיקר השיעור הוא להבין איך נכין ארוחה גדולה בלי להיקרע יום שלם.
נלמד איך נשתמש במקפיא ומקרר בצורה נכונה ויעילה וכיצד נפשיר ונבשל אוכל שהכנו מראש אך נקבל תוצאה טרייה וטעימה.
הטעם שנשאר בפה בסוף הארוחה הוא טעם הקינוח. זה לרוב מה שזוכרים לנו, זהו "אקורד הסיום" של כל ארוחה.
בשיעור קונדיטוריה נלמד את הבסיס להכין קינוח מושלם בפשטות.
נבין איך להתאים את הקינוח לארוחה שהכנו ונשמור על סיום נעים ולא כבד ומתוק מדי.
בפעולות פשוטות נוכל להפוך כל קינוח לבעל טעמים ומרקמים מורכבים ועמוקים יותר ונייצר חוויה שלא ישכחו לנו
נסיים את הקורס באפייה.
יחד נבנה ארוחת שישי מלאה המבוססת על הכנת חלה והתאמת מבנה הארוחה כולה לשילוב עם החלה. ממרחים, סלטים, מנות קלות, מנות עיקריות, תוספות וקינוח.
זו ההזדמנות ליישם כל מה שלמדנו ועברנו. יחד נעמיד ארוחה מגוונת, עשירה וטעימה.
המטעמים שאתם אוהבים, המטבחים שהכי מדברים אליכם.
מטרת השיעור היא שלאחר הקורס תדעו להעמיד ארוחה שכזו בכל עת שתרצו בהצלחה ובביטחון מלא
מְעוּלֶה 79 ביקורות קרן בכור טיטלמן21/08/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. בעלי הפתיע אותי הסדנת קונדיטוריה ליום ההולדת היה מושלם תום סבלני בעל ידע נרחב ,שימוש בחומרי גלם איכותיים ביותר היה מעולה מומלץ בחום Elina Zaides20/08/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. השתתפנו בסדנת בישול תאילנדי זוגית אצל תום, וזו הייתה חוויה נהדרת! תום פתח בפנינו את המטבח הפרטי שלו, פינק בנישנושים טעימים ויין, ושיתף בידע עשיר – הן על יסודות המטבח התאילנדי והן על עולם הבישול בכלל. למדנו להכין מנות אותנטיות בדרך נגישה ומהנה, ובסיום נהנינו מארוחה חגיגית ומלאת טעמים מעודנים ומדויקים, שקלעו בול לטעמנו. האווירה האינטימית והנעימה, לצד המפגש האישי המעניין עם תום, הפכו את החוויה לייחודית ומוצלחת. מומלץ בחום לזוגות שמחפשים חוויה טעימה, אישית ומלאת השראה. מעיין רצאבי18/08/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. תום העביר לנו סדנת בישול איטלקי. זוג ושני ילדים - היה מקסים וטעים תום נגיש, משלב את הילדים בעשייה ומסביר לאורך כל הדרך. מומלץ מאוד איילת חזן12/08/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. ממליצה מאוד על שיעור פרטי עם תום 🙂. הגעתי לשיעור איתו עם מעט מאוד ידע בבישול והוא לימד אותי, בסבלנות אדירה, את כל הבסיס שהייתי צריכה לדעת. ענה על כל השאלות שלי באופן מובן ונעים. אין ספק שהשיעור איתו הרחיב לי ממש את הידע. תודה תום 🙏 Adva Sela08/08/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. היינו בסדנה בבית של תום המדהים, למדנו המון, על אופן הבישול, על חיתוך, תום ניפץ לנו הרבה מיתוסים מהמטבח היפני, ממש למדנו להכין הכל מאפס, הראמן יצא מעולה והיה לנו כיף ומצחיק עם תום המקסים. הייתה סדנה מוצלחת, ממליצה למי שרוצה באמת ללמוד איך להכין! Ofrri31/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. חוויה מדהימה! תום מקצועי ואדיב מאוד, בעל ידע רב בתחום הקולינריה, נהנינו לבשל יחד איתו וללמוד ממנו. הסדנה מאוד מפנקת - חומרי גלם איכותיים ומגוונים, יין, נשנושים.. ממליצים מאוד! rotem sella30/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. לקחנו את תום לסדנת פיצה ביתית של שני מבוגרים ושתי בנות בגילאי 8 ו-9. ראשית כל, תום היה סופר מקצועי, לימד לא מעט טיפים ושיטות כלליות שרלוונטיים ככלל לעבודת המטבח (לא רק להכנת פיצות ובצק), כך שקבלנו הרבה יותר "תוכן" רלוונטי משחשבנו. שנית, הוא ידע לתת לבנות מקום, לערב אותם בעבודה השוטפת, לדבר איתן בגובה העיניים, ויצר סדנא שהפעילה ונתנה תוכן רלוונטי ועמוק למבוגרים, ככזו שמפעילה, מרתקת ומחברת גם את הילדות - הבוגרות והרציניות יש לציין - שלקחו בה חלק. בשורה התחתונה ההבטחה מומשה במלואה. מומלץ לכל מי שרוצה לחשוף את הילדים שלו לעבודת המטבח, ללמוד לבשל באופן מקצועי ולקחת הביתה סדנא חווייתית ומעשירה עם אדם נעים, רציני ומקצועי. 5 מתוך 5. Benji Bazan30/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. פשוט אוווו! חוויה מטורפת לכל חובבי הראמן. תום הגיע על מגרשינו. לאחר קשקושים והרמת כוסית קטנה (בכל זאת היה יום הולדת), נגשנו למלכה. התחלנו בלהכין את הציר הבשר, טארה ובלסוף את האטריות בצק לראמן. תום ממש עובר איתנו כל שלב ושלב. ממש מאיך לחתוך את הירק בצורה הטובה ועד איזה תבלין צריך להוסיף וכמה. אין סודות הכל אנחנו עשינו בליווי של תום. הייתה חוויה מעשירה ומהנה לכל מי שחובב ראמן. ובסוף יצא אווווו! עדין שמור לי במקפיא פוחד שיגמר….🫣 מיכל וינשטיין29/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. אני אתחיל מהסוף- וואו! טעים כל כך, חוויה אמיתית! חיפשתי לבעלי שכל כך אוהב ראמן סדנה ליום הולדת, הגעתי לתום, הוא היה כל כך קליל ונעים שהחלטתי לסגור איתו. איזו חוויה! הגענו לסדנא זוגית, חיכה לנו לחם טעים עם מטבלים משגעים לנשנש לאורך הסדנא, יין טוב והתחלנו. כמה ידע יש לתום! קיבלנו חוברת מתכונים, הסברים מפורטים טיפים וגם הכנו יחד איתו כל שלב. נהנינו כל כך ולבסוף גם לשבת ולאכול. ממליצה בחום לכל מי שמחפש.ת סדנה וחוויה של למידה, מעשית וטעימה וחשוב לא פחות עם אדם נעים ומקצועי. Yuval Gannot27/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. היינו אצל תום בסדנת ראמן בנובמבר 2024 נהננו בטירוף! היה טעים ומלמד תום היה מקסים, סבלני ועם המון ידע אשכרה עשינו הכל מאפס ממליצים בחוםטען עוד