כרובית בתנור

טעים, מרשים וקל מאוד

לא סתם אייל שני הכניס אותה לתוך פיתה ועשה מזה קאלט… 

כרובית שלמה בתנור

את המתכון הזה אני מכין כמעט בכל קורס בישול. הוא וורסטילי ולא דורש הרבה. אחרי האידוי בנוזלים ניתן לצנן את הכרובית ולטגן אותה, להכניס אותה לסלט או לטחון אותה לממרח. אפשר למלא אותה ועוד.

"וואי זה מה זה פשוט! כל ארוחה עכשיו אני מכין אחת כזאת.."

הכרובית נמצאת על המדף בסופר במשך כל חודשי השנה. אבל העונה שלה היא חורף ולכן לא אמליץ על כרובית בקיץ. הן לא אותו הדבר. קטנו ובעלות מרקם אחר. בעת האידוי בנוזל אני נוהג להכניס לנוזלים טעמים מאוד חזקים וארומטיים כדי להעניק לכרובית עומק ועניין נוסף.

כרובית בתנור מתכון

כרובית מגינת הירק שלי

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

 

כרובית שלמה בתנור

הכנה מאוד פשוטה ומאוד קצרה
התוצאה בולטת במרכז השולחן
אין יותר מקומי מזה, עם טחינה או יוגורט
אם בתנור או במעשנה..הכרובית תמיד מתאימה
זמן הכנה10 minutes
זמן בישול40 minutes
זמן כולל1 hour
מטבח מקומי

ציוד הכרחי

  • סיר בגודל הכרובית עם מכסה
  • תבנית אפייה
  • מברשת (למרוח שמן)
  • כף מחוררת רחבה

רשימת מרכיבים
  

  • 1 יחידה ראש כרובית טרייה
  • 250 מל' מים (מומלץ להחליף בציר עוף/ירקות וכד')
  • 40 מל' שמן זית
  • כ.מ תבלינים, מלח ופלפל
  • כ.מ מחזקי טעם (אצות יבשות/שום טרי או מיובש/ בצל מיובש ועוד)

הוראות הכנה
 

  • מכניסים את הכרובית לסיר מעט רחב ממנה ומוסיפים נוזלים, מלח, פלפל ומחזקי טעם
    אני נוהג להוסיף MSG, רוטב דגים, אצות קומבו, בצל מיובש ועוד עם ציר עוף
  • מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים כ- 15 דקות
  • מוציאים בזהירות מהסיר ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה
  • מכינים שמן/שומן אווז/חמאה מומסת ומערבבים עם תבלינים
  • מורחים על הכרובית ומכניסים אותה לאפייה בתנור על טורבו גריל או במעשנה ב- 200°C עד שמשחימה ואף מעט נחרכת.
  • מגישים בליווי ממרחים מרעננים ושומניים
מילות חיפוש ירקות, כרובית שלמה

 

ביקורות
דילוג לתוכן