Go Back
אוזן המן מאכלי חג

אוזני המן במילוי פרג

הסוד באוזן המן טובה הוא איזון בין בצק פריך נמס ומלית עסיסית ונעימה
זמן הכנה 1 hour 30 minutes
זמן בישול 15 minutes
זמן כולל 2 hours
דרגת קושי קינוח
מטבח ישראלי
מספר מנות 2 תבניות

ציוד הכרחי

  • קורץ עגול (אפשר עם כוס קטנה)
  • שק זילוף
  • לקקן
  • סיר בישול
  • מיקסר (אפשר גם במעבד מזון)
  • תבניות אפייה

רשימת מרכיבים
  

מלית פרג

  • 80 גרם סוכר
  • 1 כף דבש
  • 160 מל' חלב
  • 150 גרם פרג טרי טחון
  • 60 גרם חמאה
  • ½ כפית מלח
  • 40 גרם חלמון (2 חלמונים לארג')
  • 120 גרם אבקת שקדים
  • 1 כפית גרידת לימון ותפוז
  • 5 גרם מחית וניל

בצק פריך

  • 540 גרם קמח קונדיטוריה רך
  • 60 גרם קמח מלא
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 40 גרם אבקת שקדים
  • 360 גרם חמאה טובה
  • 110 גרם ביצה
  • 5 גרם מחית וניל איכותית

הוראות הכנה
 

מלית פרג:

  • בסיר מרתיחים חלב, וניל, סוכר מלח ודבש
  • מוסיפים את הפרג ואבקת השקדים ומבשלים על אש בינונית נמוכה כ-10 דקות
  • מוסיפים את גרידת הלימון והתפוז ואת החמאה ומורידים מאש. מערבבים היטב. המסה צריכה להיות רכה ולהיפרד כשחוצים אותה עם כף
  • מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב. עוטפים בנייר אפייה בצמוד למסה ומעבירים לקירור
  • מעבירים את המסה לשק זילוף לפני שהבצק מוכן לרידוד

בצק פריך:

  • חותכים את החמאה הקרה לקוביות ומערבבים אותה עם כל היבשים במיקסר עם וו גיטרה עד שנוצרים פירורים.
  • מוסיפים את הביצה והווניל ומערבבים עד שמקבלים בצק אחיד. לא לעבד יותר מדי.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח לפחות שעה ומומלץ לילה שלם.
  • מרדדים לעובי של 3 מ"מ ומעבירים לקירור נוסף של 15 דקות קורצים עיגולים בגודל הרצוי ומזלפים מילוי
  • מעצבים לצורה של אוזן המן ומכניסים לקירור ל 20 דק'. מחממים תנור על טורבו ל- 190°C
  • מורידים את התנור ל- 170°C ואופים כ- 15 דקות עד שמתחילות להזהיב