אוזני המן במילוי פרג
הסוד באוזן המן טובה הוא איזון בין בצק פריך נמס ומלית עסיסית ונעימה
זמן הכנה 1 hour hr 30 minutes mins
זמן בישול 15 minutes mins
זמן כולל 2 hours hrs
דרגת קושי קינוח
מטבח ישראלי
מלית פרג
- 80 גרם סוכר
- 1 כף דבש
- 160 מל' חלב
- 150 גרם פרג טרי טחון
- 60 גרם חמאה
- ½ כפית מלח
- 40 גרם חלמון (2 חלמונים לארג')
- 120 גרם אבקת שקדים
- 1 כפית גרידת לימון ותפוז
- 5 גרם מחית וניל
בצק פריך
- 540 גרם קמח קונדיטוריה רך
- 60 גרם קמח מלא
- 200 גרם אבקת סוכר
- 40 גרם אבקת שקדים
- 360 גרם חמאה טובה
- 110 גרם ביצה
- 5 גרם מחית וניל איכותית
מלית פרג:
בסיר מרתיחים חלב, וניל, סוכר מלח ודבש
מוסיפים את הפרג ואבקת השקדים ומבשלים על אש בינונית נמוכה כ-10 דקות
מוסיפים את גרידת הלימון והתפוז ואת החמאה ומורידים מאש. מערבבים היטב. המסה צריכה להיות רכה ולהיפרד כשחוצים אותה עם כף
מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב. עוטפים בנייר אפייה בצמוד למסה ומעבירים לקירור
מעבירים את המסה לשק זילוף לפני שהבצק מוכן לרידוד
בצק פריך:
חותכים את החמאה הקרה לקוביות ומערבבים אותה עם כל היבשים במיקסר עם וו גיטרה עד שנוצרים פירורים.
מוסיפים את הביצה והווניל ומערבבים עד שמקבלים בצק אחיד. לא לעבד יותר מדי.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח לפחות שעה ומומלץ לילה שלם.
מרדדים לעובי של 3 מ"מ ומעבירים לקירור נוסף של 15 דקות קורצים עיגולים בגודל הרצוי ומזלפים מילוי
מעצבים לצורה של אוזן המן ומכניסים לקירור ל 20 דק'. מחממים תנור על טורבו ל- 190°C
מורידים את התנור ל- 170°C ואופים כ- 15 דקות עד שמתחילות להזהיב