בקערת המיקסר שוקלים תחילה את המים עם השמרים
מוסיפים את הקמחים (ואת הסוכר אם רוצים להוסיף)
לשים במיקסר עם וו לישה על עוצמה (1-2) נמוכה למשך 8 דקות
שוקלים את המלח ואת השמן, מצננים את השמן במקפיא
מגבירים את מהירות הלישה לבינונית-מהירה ל- 5 דקות
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שנעלם
מוסיפים את השומן במהירות בינונית-גבוהה כל פעם מעט ומחכים עד שייטמע השמן והבצק יחזור להיות אחיד. כשהבצק הוכן היטב הוא נראה עם מרקם של משי מבריק והוא רך מאוד אבל לא כל כך דביקמרטיבים את הידיים ומוציאים את הבצק ומקפלים בידיים עד שנהיה מתוח וחלק בקיץ אפשר להכניס את הבצק ישר למקרר ללילה (אני ממליץ)
בחורף אם לא חם ממש בבית אפשר לתת לבצק לנוח בחוץ כחצי שעה ואז מכניסים למקרר ללילה
אם רוצים להכין מהר מתפיחים בכלי אטום או בקערה מכוסה בשקית כשעה בקיץ עד שעתיים בחורף.
את חלוקת הבצק לכדורים ניתן לעשות גם לפני וגם אחרי מקרר לנוחות
מורידים את הבצק על משטח מקומח בשכבה עדינה של קמח
חותכים חתיכות בגודל הרצוי. שאני מכין פיצה בתנור הביתי אני שוקל כדורים של 250-350 גרם
מקפלים את כדורי הבצק עד שמקבלים כדור עם שטח פנים חלק וקפיצי. מחזירים לתבנית מרוחה בשמן זית וגם מרססים שמן זית על הכדורים מלמעלה
מתפיחים את הכדורים כ- 30-120 דקות תלוי בטמפרטורת החדר ולחץ הזמן
פותחים את הבצק לצורה הרצויה ואופים