Go Back
הכנת בצק פסטה טרי

בצק לפסטה חלמונים

בצק טרי לפסטה גמיש ונוח לעבודה
זמן הכנה 1 hour 30 minutes
זמן בישול 4 minutes
זמן כולל 45 minutes
דרגת קושי עיקרית
מטבח איטלקי
מספר מנות 4 מנות

ציוד הכרחי

  • מכונת פסטה (או מערוך)
  • משקל מטבח
  • סכין
  • סיר בישול
  • מסננת

רשימת מרכיבים
  

  • 67 גרם קמח פסטה לבן (אפשר קמח רב תכליתי)
  • 33 גרם קמח דורום סמולינה
  • 10 מל' מים
  • 55 גרם חלמונים
  • 1.5 גרם מלח
  • 10 מל' שמן זית איכותי

הוראות הכנה
 

  • שופכים את הקמחים והמלח לקערה
  • יוצרים גומחה במרכז הקמח ושופכים לתוכה את החלמונים, המים ושמן הזית
  • מערבבים לאט בעזרת מזלג ובכל פעם מכניסים בעדינות מעט מהקמח אל הנוזלים
  • ממשיכים עד שמתקבל בצק פירורי ומתחילים ללוש
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאפשרים לו לנוח כ-30 דקות במקרר
  • מוציאים את הבצק. חותכים ממנו חתיכה ומרדדים אותה לעובי הרצוי בעזרת מכונת פסטה או מערוך.
    רידוד בצק בסדנת פסטה
  • מרתיחים מים עם מלח ומבשלים כ 2-4 דקות

הערות

כשהבצק טוב הוא אמור להיות טיפה דביק ברמה שאם נוגעים בו ומרפים מרגישים טיק קטן. במרקם הוא צריך להזכיר פלסטלינה קשיחה.