Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
Notes
Smaller
Normal
Larger
בצק לפסטה חלמונים
בצק טרי לפסטה גמיש ונוח לעבודה
Print Recipe
Pin Recipe
זמן הכנה
1
hour
hr
30
minutes
mins
זמן בישול
4
minutes
mins
זמן כולל
45
minutes
mins
דרגת קושי
עיקרית
מטבח
איטלקי
מספר מנות
4
מנות
ציוד הכרחי
מכונת פסטה
(או מערוך)
משקל מטבח
סכין
סיר בישול
מסננת
רשימת מרכיבים
67
גרם
קמח פסטה לבן
(אפשר קמח רב תכליתי)
33
גרם
קמח דורום סמולינה
10
מל'
מים
55
גרם
חלמונים
1.5
גרם
מלח
10
מל'
שמן זית איכותי
הוראות הכנה
שופכים את הקמחים והמלח לקערה
יוצרים גומחה במרכז הקמח ושופכים לתוכה את החלמונים, המים ושמן הזית
מערבבים לאט בעזרת מזלג ובכל פעם מכניסים בעדינות מעט מהקמח אל הנוזלים
ממשיכים עד שמתקבל בצק פירורי ומתחילים ללוש
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאפשרים לו לנוח כ-30 דקות במקרר
מוציאים את הבצק. חותכים ממנו חתיכה ומרדדים אותה לעובי הרצוי בעזרת מכונת פסטה או מערוך.
מרתיחים מים עם מלח ומבשלים כ 2-4 דקות
הערות
כשהבצק טוב הוא אמור להיות טיפה דביק ברמה שאם נוגעים בו ומרפים מרגישים טיק קטן. במרקם הוא צריך להזכיר פלסטלינה קשיחה.