Go Back
חלה מסדנת אפייה

חלה

מתכון מדהים שהשתפר עם השנים
לחלה רכה עם טעמים עמוקים
וכבר לא מסוגלים לאכול את החלה של הסופר
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 25 minutes
התפחה/מנוחה במקרר 3 hours
דרגת קושי כללי
מטבח ישראלי
מספר מנות 10 סועדים

ציוד הכרחי

  • מיקסר (את המתכון הזה קשה ללוש בידיים)
  • משקל גרמים (אם אין כדאי למצוא המרת משקל לנפח ברשת ועדיין לא מומלץ)
  • תנור (אפשר גם לאפות בטוסטר אובן)
  • ניילון לכיסוי

רשימת מרכיבים
  

  • 350 גרם קמח לבן (אני לרוב משתמש בשילוב של קמח קונדיטוריה וקמח לחם)
  • 50 גרם קמח חיטה מלא (מעניק לחלה ארומה ומראה כפרי)
  • 230/200 מל' מים/חלב
  • 30 גרם סוכר
  • 8 גרם שמרים יבשים
  • 44 גרם ביצים
  • 55 גרם שמן/חמאה מומסת
  • 10 גרם מלח

הוראות הכנה
 

  • מערבבים הכל מלבד החמאה/השמן במיקסר עם וו לישה למשך 7 דקות במהירות ראשונה
  • מעבירים למהירות בינונית ולשים כ-7 דקות נוספות
  • במהירות גבוהה מוסיפים את השומן בהדרגה בכל פעם מעט עד שנטמע
    אם המיקסר מתחיל להתאמץ מנמיכים את המהירות
  • כשהבצק חלק ורך מכדררים אותו ומעבירים לכלי משומן ומכסים בניילון
  • מאפשרים לבצק לנוח חצי שעה-שעה (תלוי בטמפרטורה בחדר) ומעבירים למקרר למשך הלילה. אם רוצים להכין ישירות, משאירים את הבצק בחוץ עד שמכפיל את נפחו ועוברים לשלב הבא
  • מחלקים את הבצק לפי מספר הצמות שרוצים לקלוע
  • מקפלים את הבצק כעיצוב ראשוני לצורה מלבנית. מכסים בניילון ומאפשרים לו לנוח כ-10 דקות
  • מעצבים את הבצקים לרצועות וקולעים חלה.
  • מעבירים את הבצק לתנור מכובה עם אדים או בחוץ עם כיסוי אטום. החלה תפוחה בצורה טובה כאשר מנענעים את המגש והיא רוטטת כמו ג'לי
  • מחממים את התנור ל- 190 מעלות בטורבו. אופים ב175 מעלות למשך 20-25 דקות

הערות

הטמפרטורה בחדר מאוד קריטית עבור הבצק. בימי קיץ חמים משתדלים לעבוד עם קמח מהמקיא ומי קרח בחורף פחות קריטי אולם בצק קר יותר קל ללישה ולהטמעת השומן.