משקל גרמים (אם אין כדאי למצוא המרת משקל לנפח ברשת ועדיין לא מומלץ)
תנור (אפשר גם לאפות בטוסטר אובן)
ניילון לכיסוי
רשימת מרכיבים
350גרםקמח לבן(אני לרוב משתמש בשילוב של קמח קונדיטוריה וקמח לחם)
50גרםקמח חיטה מלא(מעניק לחלה ארומה ומראה כפרי)
230/200מל'מים/חלב
30גרםסוכר
5גרםשמרים יבשים
44גרםביצים
55גרםשמן/חמאה מומסת
10גרםמלח
הוראות הכנה
מערבבים הכל מלבד החמאה/השמן במיקסר עם וו לישה למשך 7 דקות במהירות ראשונה
מעבירים למהירות בינונית ולשים כ-7 דקות נוספות
במהירות גבוהה מוסיפים את השומן בהדרגה בכל פעם מעט עד שנטמעאם המיקסר מתחיל להתאמץ מנמיכים את המהירות
כשהבצק חלק ורך מכדררים אותו ומעבירים לכלי משומן ומכסים בניילון
מאפשרים לבצק לנוח חצי שעה-שעה (תלוי בטמפרטורה בחדר) ומעבירים למקרר למשך הלילה. אם רוצים להכין ישירות, משאירים את הבצק בחוץ עד שמכפיל את נפחו ועוברים לשלב הבא
מחלקים את הבצק לפי מספר הצמות שרוצים לקלוע
מקפלים את הבצק כעיצוב ראשוני לצורה מלבנית. מכסים בניילון ומאפשרים לו לנוח כ-10 דקות
מעצבים את הבצקים לרצועות וקולעים חלה.
מעבירים את הבצק לתנור מכובה עם אדים או בחוץ עם כיסוי אטום. החלה תפוחה בצורה טובה כאשר מנענעים את המגש והיא רוטטת כמו ג'לי
מחממים את התנור ל- 190 מעלות בטורבו. אופים ב175 מעלות למשך 20-25 דקות
הערות
הטמפרטורה בחדר מאוד קריטית עבור הבצק. בימי קיץ חמים משתדלים לעבוד עם קמח מהמקיא ומי קרח בחורף פחות קריטי אולם בצק קר יותר קל ללישה ולהטמעת השומן.