Go Back

חמאה שרופה עם שום דבש ומרווה

ממרח חמאה נדיר שפותח כל ארוחה בה אני מארח כבר שנים
זמן הכנה 10 minutes
דרגת קושי ממרח, ממרחים
מטבח צרפתי

ציוד הכרחי

  • סיר קטן קסרול
  • מטרפה קטנה
  • לקקן
  • קערת נירוסטה או סיר נוסף
  • מסננת

רשימת מרכיבים
  

  • 400 גרם חמאה איכותית אפשרה גם חמאה מלוחה רק לא מוסיפים עוד מלח
  • 2-3 יחידות שיני שום טרי
  • 10-20 גרם דבש 1-2 כפות תלוי כמה מתוק אוהבים את זה
  • 2-3 עלי מרווה טריים

הוראות הכנה
 

  • מרתיחים את החמאה בסיר ומערבבים בלי הפסקה ובזהירות רבה את החמאה עד שמתחילים לראות ולהריח! קצת שרוף והצבע של החמאה הופך לחום כהה
  • מעברים לקערת נירוסטה ומוסיפים את השום והמרווה
  • אחרי 10-15 דקות מוסיפים את הדבש מעט מלח וממשיכים לערבב עם המטרפה
  • כל עוד נוזלי, מעבירים דרך מסננת לקערה קרה וטורפים עד שמתחיל להתקרר ומקבלים מרקם קרמי
  • אפשר לזרז בכך שמניחים את הקערה בתוך קערה עם קרח ומערבבים - חשוב להיזהר לא לתת למסה להתקרר מדי כי אז לא נוכל לחזור למרקם הקרמי
  • מחזיק שנה במקרר וגם לא מעט כשמשאירים מכוסה בטמפרטורת חדר נעימה