מערבבים בעדינות במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון (מג'ימיקס) את קוביות החמאה הקרה ואת הקמח לקבלת פירורים עדינים
מוסיפים את אבקת הסוכר, המלח ואבקת השקדים ומערבבים פנימה בפולסים
מוסיפים את הביצה וברגע שהבצק אחיד מוציאים מכסים ומעבירים לצינון ומנוחה
משמנים רינג/תבנית טארט ומכניסים למקפיא (עוזר בעיקר לצורת הטארט להישאר כמו שרצינו)
לאחר כרבע שעה מניחים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומרדדים לעובי של 3 מ"מ
קורצים עיגול בבצק בקוטר הגדול ב- 4 ס"מ מקוטר הרינג
מניחים את הבצק ברינג ומהדקים לדפנות וללמטה
מעבירים את הרינג עם הבצק למקפיא לרבע שעה
מחממים תנור ל- ℃165 טורבו
מכווצ'צ'ים נייר אפיה ומניחים מעל הקלתית, שופכים פנימה את משקולת האפייה (הקטניות)
אופים עד שמבחינים בגוון זהוב בשולי הטארט ומוציאים את משקולת האפייה ואת נייר האפייה
ממשיכים לאפות עד שמתקבל גוון זהוב עדין במרכז הקלתית
מצננים היטב לפני המילוי