Go Back
Print
Smaller
Normal
Larger
מנסף עוף
קל פשוט וטעים בטירוף
Print Recipe
דרגת קושי
עיקריות, תוספות
מטבח
גלילי, דרוזי, ים תיכוני, מקומי
רשימת מרכיבים
1.5
קג
כרעיים עם העור
2
יח
גזר
2
יח
בצל לבן
2
יח
גבעולי סלרי
כ.מ
גבעולי פטרוזיליה/כוסברה
אופצייה
1-2
כפות
בהרט
100
גר
שבבי שקדים
100
גר
צנובר
כ.מ
שמן זית
2-5
שיני שום
3
כוסות
אורז בסמטי/פרסי
הוראות הכנה
עוף/ציר עוף
מחממים סיר רחב ומשמנים וממליחים את העוף
צורבים את העוף להשחמה
מוסיפים בצל, גזר, סלרי, שום, גבעולי פטרוזיליה וכוסברה וממשיכים לצרוב
מכסים במים חמים ומתבלים במלח (אם עושים ציר אז ללא מלח וטעמים חזקים)
בסיר קטן בצד מחממים שמן/שומן עם כף בהרט ומעט צנוברים ושקדים ומחממים בזהירות שלא ישרף, מוסיפים לתבשיל
מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית-נמוכה בין 1-3 שעות, או בתנור על 180-150 מעלות ל2-4 שעות
אורז
מחממים סיר
שוטפים היטב את האורז
מטגנים את האורז במעט שמן
מוסיפים ציר עוף (או ישר מנוזלי התבשיל) 1.5-2 כוסות מים לכל כוס אורז
טועמים ומתקנים תיבול
מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש ממש נמוכה ל 16 דקות
פותחים את המכסה ופותחים את האורז עם מזלג
מכסים במגבת ומעליה את המכסה ומניחים בצד ל10 דק'
הגשה
קולים את השקדים והצנוברים בתנור על 150 מעלות למשך 8דק
מפזרים את האורז על מגש מעליו את העוף ומעל את השקדים והצנוברים
מומלץ לסחוט מעל עגבנייה ויוגורט