Go Back

מנסף עוף

קל פשוט וטעים בטירוף
דרגת קושי עיקריות, תוספות
מטבח גלילי, דרוזי, ים תיכוני, מקומי

רשימת מרכיבים
  

  • 1.5 קג כרעיים עם העור
  • 2 יח גזר
  • 2 יח בצל לבן
  • 2 יח גבעולי סלרי
  • כ.מ גבעולי פטרוזיליה/כוסברה אופצייה
  • 1-2 כפות בהרט
  • 100 גר שבבי שקדים
  • 100 גר צנובר
  • כ.מ שמן זית
  • 2-5 שיני שום
  • 3 כוסות אורז בסמטי/פרסי

הוראות הכנה
 

עוף/ציר עוף

  • מחממים סיר רחב ומשמנים וממליחים את העוף
  • צורבים את העוף להשחמה
  • מוסיפים בצל, גזר, סלרי, שום, גבעולי פטרוזיליה וכוסברה וממשיכים לצרוב
  • מכסים במים חמים ומתבלים במלח (אם עושים ציר אז ללא מלח וטעמים חזקים)
  • בסיר קטן בצד מחממים שמן/שומן עם כף בהרט ומעט צנוברים ושקדים ומחממים בזהירות שלא ישרף, מוסיפים לתבשיל
  • מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית-נמוכה בין 1-3 שעות, או בתנור על 180-150 מעלות ל2-4 שעות

אורז

  • מחממים סיר
  • שוטפים היטב את האורז
  • מטגנים את האורז במעט שמן
  • מוסיפים ציר עוף (או ישר מנוזלי התבשיל) 1.5-2 כוסות מים לכל כוס אורז
  • טועמים ומתקנים תיבול
  • מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש ממש נמוכה ל 16 דקות
  • פותחים את המכסה ופותחים את האורז עם מזלג
  • מכסים במגבת ומעליה את המכסה ומניחים בצד ל10 דק'

הגשה

  • קולים את השקדים והצנוברים בתנור על 150 מעלות למשך 8דק
  • מפזרים את האורז על מגש מעליו את העוף ומעל את השקדים והצנוברים
  • מומלץ לסחוט מעל עגבנייה ויוגורט