Go Back

מסאחן עוף

אחד המאכלים הכי טעימים שיצא לי להכין
דרגת קושי טאבון, מאפים, מנה עיקרית, מנה ראשונה, עיקריות, ראשונות
מטבח גלילי, דרוזי, מקומי
מספר מנות 4

ציוד הכרחי

  • תבנית אפייה מעט עמוק
  • גריל פחם לא חובה אבל מאוד משנה
  • קערות
  • מגשי אפייה
  • תנור/טאבון

רשימת מרכיבים
  

  • 2 ק"ג שוקיים של עוף עם העור עדיף טרי
  • 50 גרם שומן טלה (ליה) אופציונאלי ומאוד מומלץ
  • 3-4 יחידות בצל לבן גדול
  • כ.מ צנוברים
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • כ.מ סומק
  • 500 גרם בצק לפיצה
  • כ.מ טחינה יוגורט או כל טחינה אחרת או רק יוגורט
  • כ.מ מלח
  • כ.מ פלפל שחור
  • כ.מ כמון

הוראות הכנה
 

  • מדליקים מגל וצולים את השוקיים ואת שומן הטלה עד להשחמה
  • מעבירים את השוקיים והשומן לתבנית אפייה ככה שכל השוקיים מסודרות עם שומן הטלה בקומה אחת
  • מוסיפים פלפל שחור, מלח ומעט כמון
  • מכסים בנייר אפייה ומעל בנייר כסף - מוודאים בעזרת מעבר עם מגבת על השוליים (בין שתי אצבעות)
  • מכניסים לתנור שחומן ל- 150 מעלות, מורידים ל 100 מעלות ואופים בין 4 שעות ללילה
    אם מכינים את המסאח'ן מבשר טלה אופים לפחות 6-8 שעות
  • מוציאים מהתנור ומפרקים את בשר העוף עם שומן הטלה ומצננים
  • מערבבים את הבשר המפורק עם בצל מקורמל, צנוברים ,פטרוזיליה, מלח, סומק וכמון ומאזנים טעמים
  • מחממים תנור עם תבנית הפוכה במדף אחד לפני הכי גבוה ומחממים את התנור ל 270 מעלות טורבו
  • פותחים את בצק הפיצה ומניחים על נייר אפייה ומפזרים עליו את תערובת העוף/טלה
  • מגלישים את המאפה עם נייר האפייה על התבנית ההפוכה בתנור
  • אחרי כ- 5 דקות מושכים את נייר האפייה מתחת למאפה וממשיכים לאפות עד שיש לבצק צבע זהוב
  • חותכים ומגישים עם טחינה יוגורט