Go Back
עוגיית שוקולד צ'יפס מנצחת

עוגיות שוקולד צ'יפס

עוגיות נימוחות שתמיד מצליחות להפתיע
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 12 minutes
זמן קירור 1 hour 30 minutes
זמן כולל 2 hours
דרגת קושי קינוח
מטבח אמריקאי
מספר מנות 20 עוגיות

ציוד הכרחי

  • מיקסר (אפשרי בקערה עם מיקסר ידני)
  • תנור
  • סכין חיתוך (אפשר לקצוץ את השוקולד גם במעבד מזון)
  • מקרר

רשימת מרכיבים
  

  • 250 גרם קמח קונדיטוריה רך (אפשר גם רב תכליתי)
  • 3.5 גרם מלח דק
  • 5 גרם אבקת אפיה
  • 250 גרם חמאה מומסת (להמס בזהירות לא לחמם מדי)
  • 200 גרם סוכר חום (אפשר גם דמררה ולבן)
  • 75 גרם ביצים
  • 25 גרם חלמונים
  • 7 גרם מחית וניל איכותית
  • 250 גרם שוקולד מריר קצוץ (לקצוץ גס עם סכין)

הוראות הכנה
 

  • מקציפים במיקסר את החמאה המומסת עם הסוכר עד שמקבלים קרם אחיד ובהיר
  • מוסיפים את הביצים, החלמונים ומחית הווניל וממשיכים להקציף עד שהקרם עולה והופך ממש בהיר
  • מחליפים לוו גיטרה
  • מערבבים/מקפלים פנימה את כל היבשים עד שנטמעים, מבלי לעבד מדי את המסה
  • מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומקפלים מעט
  • מעבירים את המסה למקרר למשך שעה בערך
  • כשהמסה יציבה מוציאים עם כף חתיכות של 50-60 ג' ומכדררים אותן, מניחים על מגש עם נייר אפייה.
  • מכניסים את מגש האפייה להקפאה למשך 20-30 דקות
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות. מוציאים את מגש האפייה, מסדרים את הכדורים במרחקים של 10 ס"מ ומכניסים לאפייה ב - 165 מעלות למשך 12 דק' או עד לקבלת הזהבה עדינה בשוליים של העוגיות.

הערות

מומלץ לשחק עם סוגי שוקולד שונים, להוסיף תבלינים ולהכין כמות גדולה כי זה נגמר מהר.