Go Back

עוגת גבינה פירורים

'ה' עוגה של חג השבועות. למרות שיש לה גרסאות רבות מסביב לעולם זו הגירסה שגדלנו עליה. אפשר להכין אותה בדרכים שונות. פשוטות או מסובכות יותר. זו גירסה שאני ממש אוהב
זמן הכנה 30 minutes
התייצבות במקרר 2 hours 30 minutes
זמן כולל 3 hours
דרגת קושי עוגה, קינוח
מטבח עדתי, צרפתי

ציוד הכרחי

  • 1 תבנית לעוגה (26 ס"מ)
  • 1 מטרפה
  • 1 לקקן
  • 1 מיקסר
  • 1 תנור (אם מכינים לבד את הקראמבל)

רשימת מרכיבים
  

קראמבל לתחתית ולשכבת פירורים

  • 200 גרם חמאה קרה
  • 200 גרם קמח לבן רב תכליתי
  • 120 גרם סוכר
  • 2 גרם מלח דק
  • ½ כפית מחית וניל או כפית סוכר וניל
  • 50 גרם אבקת שקדים אופציה
  • 50 גרם שוקולד לבן לתחתית
  • 20 גרם חמאה לתחתית

מוס גבינה

  • 14 גרם ג'לטין
  • 70 גרם מים
  • 120 גרם סוכר
  • 40 גרם מים
  • 100 גרם חלמון
  • 430 גרם גבינת שמנת
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית גרידת לימון/ליים
  • 10 גרם מחית וניל איכותית
  • 450 גרם שמנת מתוקה 38%

הוראות הכנה
 

הכנת הקראמבל

  • מחממים תנור על טורבו ל 170°C
  • מערבבים ביד/במיקסר/במעבד מזון קוביות חמאה קרה עם קמח עד שמקבלים פירורים
  • מוסיפים את הסוכר, אבקת השקדים, המלח, הוניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ופירורית
  • מפזרים את התערובת על מגש עם נייר אפייה ואופים כ 15 דקות עד לקבלת גוון זהוב עדין
  • שומרים חלק מהקראמבל האפוי בצד לקישוט ואת השאר לוקחים לתחתית
  • ממיסים את השוקולד עם החמאה עד לקבלת תערובת אחידה (עדיף ב"באן-מארי")
  • מערבבים עם תערובת הקראמבל ויוצקים לתחתית התבנית ומהדקים היטב

הכנת קרם הגבינה

  • מערבבים את הג'לטין עם 70 גרם מים, ומניחים בצד להתייצב
  • ממיסים סוכר עם 40 גרם מים בסיר ומחממים עד לטמפרטורה של 118°C
  • במקביל מתחילים להקציף את החלמונים במיקסר ומזלפים פנימה את סירופ הסוכר מהסיר על דופן קערת המיקסר
  • מקציפים את המסה עד לקבלת נפח מקסימלי וגוון בהיר מאוד
  • מקציפים במקביל את השמנת לקצפת עם חצי מכמות אבקת הסוכר עד למרקם רך מאוד
  • מערבבים את גבינת השמנת עם אבקת הסוכר הנותרת, יחד עם גרידת הלימון והווניל
  • ממיסים את הג'לטין המעורבב עם המים בפולסים של 10 שניות במיקרו ומוסיפים לתוך קציפת החלמונים
  • מקפלים את החלמונים בהדרגה אל תערובת הגבינה
  • מקפלים את הקצפת פנימה
  • מוזגים את קרם הגבינה לתבנית מעל התחתית ומעבירים לצינון והתייצבות במקרר ל 2-3 שעות
  • מפזרים מעל את הקראמבל הנותר