Go Back

עוגת שמרים שוקולד

עוגת שמרים נימוחה ומפנקת
דרגת קושי מאפים, עוגה
מטבח ישראלי
מספר מנות 2 עוגות

ציוד הכרחי

  • מיקסר
  • תנור
  • מערוך
  • קערות
  • סכין
  • משקל
  • 2 תבנית אינגילש
  • נייר אפייה

רשימת מרכיבים
  

לבצק

  • 440 גרם קמח לבן אני משתמש בקמח לחם וקמח עוגות, ממליץ לשמור את הקמח במקפיא לקראת ההכנה
  • 60 גרם קמח שיפון מלא אפשר גם קמח חיטה מלא או קמח כוסמין מלא
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 80 גרם סוכר
  • 240 גרם ביצים 4 ביצים לארג'
  • 57 גרם חלב
  • 7.5 גרם מלח
  • 250 גרם חמאה רכה

למילוי

  • 150 גרם חמאה
  • 150 גרם שוקולד מריר איכותי 60%
  • 125 גרם סוכר
  • 60 גרם אבקת קקאו איכותית
  • כ.מ מחית וניל איכותית אפשר להוסיף מעט וניל גם לבצק עצמו

סירופ סוכר להספגה

  • 200 מל מים
  • 170 גרם סוכר אני אוהב קצת פחות מתוק
  • כ.מ וניל/קפה/טונקה כל טעם שתרצו לתת לעוגה

הוראות הכנה
 

הכנת הבצק

  • מכניסים לקערת המיקסר חלב, ביצים קמח (מהמקפיא) סוכר ושמרים
  • לשים על מהירות נמוכה למשך 7 דקות
  • מגבירים למהירות בינונית-מהירה למשך 5 דקות נוספות
  • מאטים את המהירות ומוסיפים את המלח
  • לשים למשך 3 דקות נוספות
  • מגברירים את המהירות חזרה ומוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה, כל פעם 1-2 כפות עד שנטמעת
  • לשים עד שהבצק אחיד
  • מכדררים את הבצק ומעבירים לקערה משומנת ומכסים בניילון
  • מתפיחים כשעה בקיץ וכשעתיים בחורף
  • אני לרוב משתדל לתת לבצק לתפוח לילה במקרר. הבצק הרבה יותר טוב וקל לעבודה למחרת. במקרה כזה אני נותן לבצק עד חצי שעה בחוץ לפני שאכניס למקרר ומוודא שהוא מכוסה היטב שלא יווצר קרום

הכנת המילוי

  • מניחים קערה כל המרכיבים מעל סיר עם מעט מים רותחים (באן מארי)
  • מערבבים היטב עם לקקן עד שהמסה אחידה וכל הסוכר נמס
  • מעבירים למקרר לצינון שיהיה קל למרוח
  • במידה והמסה התקשתה מדי במקרר להוציא זמן מה לפני שמתחילים לעבוד

סירופ סוכר

  • בסיר קטן מרתיחים את כל החומרים עד שהסוכר נמס
  • מחממים שוב לפני המזיגה על העוגות

עיצוב ואפייה

  • מכינים תבניות אינגליש עם נייר אפייה בתוכן
  • מרדדים את הבצק למלבן ברוחב 30-35 ס"מ ובעובי חצי ס"מ
  • מורחים את המילוי
  • אפשר לפזר שברי שוקולד או כל תוספת שאוהבים
  • מגלגלים את הבצק לקבלת רולדה ארוכה
  • מחלקים את הרולדה לשני חלקים
  • חוצים את הרולדה לאורכה וקולעים את שתי הרצועות בהצלבה
  • מעבירים לתבניות מכסים בניילון ומתפיחים כשעה-שעה וחצי
  • מחממים תנור ל ℃180 טורבו (אפשר גם עליון תחתון)
  • מורחים את העועות בביצה מדוללת במעט מים וסוכר
  • מנמיכים ל- ℃175 ואופים כ 40 דקות, או עד שמהגוון כמעט חרוך או עד שמודדים חום פנימי של ℃95
  • מוציאים מהתנור ומחכים 5 דקות
  • מוזגים/מורחים את הסירופ החם על העוגות עד שנגמר כל הסירופ (200 מל סירופ לכל עוגה)