Go Back

עלי גפן צמחוני

רשימת מרכיבים
  

  • 1 צנצנת עלי גפן משומרים במלח באביב אפשר לקנות עלים טריים ואז נחלוט לשתי דקות במים רותחים עם מלח ונעביר למי קרח
  • 1 כוס אורז עגול משרים לפחות שעתיים לפני במים קרים
  • 3-5 עגבניות בשלות חצי למילוי חצי פורסים לתחתית
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • ½ צרור שמיר
  • 4 ענפים עלי נענע
  • 1-2 לימונים
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 1 גבעול סלרי אמריקאי
  • 2-3 כפות בהרט/ תערובת תבלינים חמים
  • כוס רכז רימונים טבעי
  • כ.מ שמן זית

הוראות הכנה
 

  • שוטפים את העלים בקערת מים ומייבשים היטב
  • מורידים את הקצה הענף בעלה

מילוי

  • טוחנים במעבד מזון את על העלים הירוקים, הסלרי, שמן הזית, העגבניות והבצל הירוק והתבלינים
  • מערבבים עם האורז המושרה (לאחר שסיננו את הנוזלים של ההשרייה)
  • ממליץ לתת למילוי איזה שעה במקרר

גלגול

  • פורסים את העלה כאשר הצד הגס שלו כלפי מעלה
  • ממלאים כמות קטנה של מילוי (תזכרו שהאורז מתנפח) בערך מחצית מהגודל שבו תרצו שיהיה התוצר
  • מקפלים את התחתית והצדדים מעל המילוי ומגלגלים לקצה השני

בישול

  • בסיר מניחים את פרוסות העגבניות על תחתית הסיר וממליחים
  • מסדרים את העלים בצפיפות מעל העגבניות ומוודאים שהתפר מלמטה
  • מניחים צלחת מעל העלים כדי של יצופו
  • מערבבים בכד מים חמים, עם מלח, תבלינים ושמן ורכז רימונים
  • מביאים לרתיחה ומכסים, מבשלים על אש מנועה כשעתיים (חשוב שעלי הגפן ישארו בתוך הנוזלים כמעט כל הבישול