Go Back
עוגיית פיננסייה סדנת קינוחים

פיננסייר

עוגייה צרפתית קלאסית שאין טובה ממנה
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 15 minutes
זמן כולל 1 hour
דרגת קושי Dessert
מטבח French
מספר מנות 20 עוגיות

ציוד הכרחי

  • 1 קלחת קטנה
  • 4 קערות כדאי שאחת תהיה מנירוסטה כדי לצנן את החמאה במהירות
  • 1 מטרפה
  • 1 מיקסר/מיקסר ידני
  • 1 שק זילוף מאפשר חלוקה נוחה בתבנית
  • 1 לקקן
  • 1 תבנית שקעים לאפיית מאפינס

רשימת מרכיבים
  

  • 170 גרם אבקת סוכר לסנן במסננת דקה למניעת גושים
  • 60 גרם אבקת שקדים לסנן במסננת דקה למניעת גושים
  • 160 גרם חלבון
  • 60 גרם קמח קונדיטוריה אפשר גם רב תכליתי
  • 100 גרם חמאה איכותית

הוראות הכנה
 

  • מחממים תנור על טורבו ל- 190 מעלות. מורידים ל- 170 מעלות בעת האפייה
  • שורפים את החמאה בקלחת עד לצבע כהה וריח אגוזי. מעבירים לקערת נירוסטה לצינון וניתן לסנן את המשקעים השרופים
  • מקציפים בקערה את החלבונים תוך הוספה בהדרגה של מחצית מאבקת הסוכר עד שמקבלים מרקם מרנג יציב
  • מקפלים פנימה את שאר אבקת הסוכר ולאחר מכן את הקמח ואבקת השקדים
  • המידה ורוצים להוסיף טעמים מומלץ להוסיף אותם אל החמאה, רק לוודא שהיא לא רותחת כדי שלא יישרפו.
  • מקפלים את החמאה עד לקבלת מסה אחיד ומעבירים לשק זילוף
  • משמנים תבנית שקעים עם חמאה ומזלפים 3/4 גובה
  • מכניסים לאפייה למשך 15 דקות לגודל של עוגייה, עד להזהבה עדינה
    עוגיית פיננסייה מסדנת קינוחים

הערות

  • במידה ורוצים להכין פיננסייר שוקולד מוסיפים קקאו ומוסיפים מעט חלבונים או מים למתכון מאחר והקקאו מייבש מעט.
  • לא חייבים להקציף את החלבונים. ההקצפה מעניקה מרקם רך יותר לעוגיה.
  • אפשר להחליף את החמאה בשמן זית או כל שומן אחר. אבל הטעם המאפיין של העוגייה הוא החמאה השרופה.