Go Back

פריקי

כמו אורז רק עשיר יותר

רשימת מרכיבים
  

  • 2 כוסות פריקה עבה
  • 50 גר שומן טלה/חמאה/שמן זית או גם וגם
  • 1-2 יח בצל לבן גדול חתוך לקוביות
  • 3 כוסות מים/ציר
  • כ.מ מלח
  • כ.מ תבלין חם כמו בהרט (ציפורן/פלפל אנגלי/אניס וכו)

הוראות הכנה
 

  • מטגנים את הבצל בשומן עד לצבע קרמל כהה
  • מוסיפים את החיטה וממשיכים לטגן בחום בינוני עד שיש מעט ריח טוב
  • מוסיפים תבלינים ומטגנים בזהירות שלא ישרף
  • מוסיפים מים ומלח, טועמים ומכסים היטב עם נייר אפייה ונייר כסף
  • מבשלים על להבה נמוכה בינונית כ 15-20 דקות
  • מורידים מהאש ולא פותחים לפחות 15 דקות
  • מגישים עם שקדים וצנוברים