קינוח מלבי כשר לפסח
קינוח מושלם כשאי אפשר חלבי, גלוטן וכו' ורסטילי וטעים ממש
דרגת קושי קינוח
מטבח גלילי, מקומי
מיקסר אופציונלי
תנור
תבנית עמוקה
מטרפות
לקקנים
קערות
מלבי
- 1200 גרם קרם קוקוס גם חלב קוקוס עובד
- 200 גרם סוכר
- 250 גרם מים
- 80 גרם קורנפלור
- כ.מ תמצית מי זאהר או מי ורדים
בסיס דקוואז כשלפ
- 140 גרם חלבונים
- 15 גרם סוכר להקצפה
- 150 גרם אבקת סוכר
- 150 גרם שקדים טחונים
- 40 גרם אגוזים קצוצים
רוטב אננס/מנגו
- 200 גרם מחית אננס/מנגו או כל מחית פרי אחר
- כ.מ סוכר תלוי כמה המחית מתוקה, אם משתמשים בפרי טרי מוסיפים לפחות 20 גרם סוכר
- כ.מ מחית וניל איכותית אופציונלי
- כ.מ נענע/בזיליקום מוסיפים אחרי שמורידים מהאש
- 10 גרם קורנפלור
- 15 גרם מים
בסיס דקוואז
מקציפים חלבונים עם מעט סוכר למרקם חזק
מנפים פנימה את כל האבקות ומערבבים היטב
מוסיפים את האגוזים בסוף
אופים 20 דקות ב 180מעלות טורבו מוציאים ומצננים
מלבי
מערבבים בקערה את הקורנפלור ומהמים
מרתיחים בסיר קרם קוקוס עם סוכר
כשהגיע לרתיחה מוסיפים את הקורנפלור וממשיכים לערבב עם מטרפה היטב עד שמקבלים מרקם קטיפתי
מוסיפים את מי הזאהר או תמצית טעם אחרת
מוזגים ישירות על הבסיס
רוטב אננס/מנגו
מחממים את מחית הפרי לרתיחה עדינה עם הסוכר
מערבבים קורנפלור עם מים ומוסיפים
טורפים תוך כדי בישול כ 3-5 דקות
מצננים ובוזקים על המלבי רק שהכל קר לחלוטין