Go Back

קינוח מלבי כשר לפסח

קינוח מושלם כשאי אפשר חלבי, גלוטן וכו' ורסטילי וטעים ממש
דרגת קושי קינוח
מטבח גלילי, מקומי

ציוד הכרחי

  • מיקסר אופציונלי
  • תנור
  • תבנית עמוקה
  • מטרפות
  • לקקנים
  • קערות

רשימת מרכיבים
  

מלבי

  • 1200 גרם קרם קוקוס גם חלב קוקוס עובד
  • 200 גרם סוכר
  • 250 גרם מים
  • 80 גרם קורנפלור
  • כ.מ תמצית מי זאהר או מי ורדים

בסיס דקוואז כשלפ

  • 140 גרם חלבונים
  • 15 גרם סוכר להקצפה
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 150 גרם שקדים טחונים
  • 40 גרם אגוזים קצוצים

רוטב אננס/מנגו

  • 200 גרם מחית אננס/מנגו או כל מחית פרי אחר
  • כ.מ סוכר תלוי כמה המחית מתוקה, אם משתמשים בפרי טרי מוסיפים לפחות 20 גרם סוכר
  • כ.מ מחית וניל איכותית אופציונלי
  • כ.מ נענע/בזיליקום מוסיפים אחרי שמורידים מהאש
  • 10 גרם קורנפלור
  • 15 גרם מים

הוראות הכנה
 

בסיס דקוואז

  • מקציפים חלבונים עם מעט סוכר למרקם חזק
  • מנפים פנימה את כל האבקות ומערבבים היטב
  • מוסיפים את האגוזים בסוף
  • אופים 20 דקות ב 180מעלות טורבו מוציאים ומצננים

מלבי

  • מערבבים בקערה את הקורנפלור ומהמים
  • מרתיחים בסיר קרם קוקוס עם סוכר
  • כשהגיע לרתיחה מוסיפים את הקורנפלור וממשיכים לערבב עם מטרפה היטב עד שמקבלים מרקם קטיפתי
  • מוסיפים את מי הזאהר או תמצית טעם אחרת
  • מוזגים ישירות על הבסיס

רוטב אננס/מנגו

  • מחממים את מחית הפרי לרתיחה עדינה עם הסוכר
  • מערבבים קורנפלור עם מים ומוסיפים
  • טורפים תוך כדי בישול כ 3-5 דקות
  • מצננים ובוזקים על המלבי רק שהכל קר לחלוטין