Go Back

רוטב בסיס תאילנדי

רוטב פשוט שמהווה בסיס למרבית המנות במטבח התאילנדי
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 15 minutes
זמן כולל 30 minutes
דרגת קושי עיקריות, פתיחים, ראשונות
מטבח תאילנדי

ציוד הכרחי

  • 1 קערה (עדיף מנירוסטה אפשרי גם מזכוכית)
  • 1 סיר
  • פומפייה דקה (אופציה)

רשימת מרכיבים
  

  • 100 גרם סוכר דקלים קצוץ
  • 70 גרם מיץ לימון/ליים טרי
  • 50 גרם רוטב דגים (פיש-סוס) אפשר להחליף בסויה לצמחוני
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1 כף צ'ילי טרי קצוץ

תוספות אפשריות לרוטב

  • שומשום/שמן שומשום
  • מקל למון גראס
  • חמאת בוטנים
  • גלנגל מיובש
  • תמרינד
  • שרימפס מיובש
  • כוסברה/נענה/בצל ירוק קצוצים

הוראות הכנה
 

  • מרתיחים סיר עם שכבה של 2 ס"מ מים
  • כשהמים רותחים מנמיכים את האש ומניחים מעל הסיר קערה עם הסוכרה ורוטב הדגים (באן-מרי). ניתן להמס את הסוכר ישירות בסיר בזהירות רבה במקום
  • כשהסוכר נמס לחלוטין מורידים מהאש ומוסיפים את הלימון ואת שאר הרכיבים
  • מערבבים היטב. טועמים ומאזנים
  • מצננים ושומרים במקרר

הערות

טיפים לרוטב מושלם

  • חשוב לא לחמם את הלימון כדי לשמור על הטעמים שלו חדים
  • אפשר להוסיף לרוטב חמאה ולהשתמש בו כרוטב לדגים, בשר ועוף
  • אפשר להחליף לסויה לקבלת רוטב בסגנון רוטב פונזו
  • אם הרוטב יצא מלוח צריך להוסיף עוד מכלל המרכיבים מלבד הרוטב דגים