Go Back

אורז מוקפץ

לא סתם היא המנה הכי נפוצה במזרח. מהירה. קלה להכנה ואפשר להכין אותה עם כל תוספת שרוצים
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 10 minutes
זמן כולל 25 minutes
דרגת קושי עיקרית
מטבח אסיאתי, סיני, תאילנדי
מספר מנות 4 סועדים

ציוד הכרחי

  • מחבת ווק (אפשר גם מחבת רגילה)

רשימת מרכיבים
  

רוטב

  • 1 כף רוטב סויה כהה
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 כפית צ'ילי טרי קצוץ אפשר מחית/רוטב חריף במקום
  • 1 כף מירין אפשר סילאן במקום
  • 1 כף חומץ אורז אפשר גם לימון

מוקפץ

  • 3 שני שום
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 בצלי שאלוט קצוצים אפשר בצל רגיל
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות אורז מוכן מאתמול אפשר גם טרי - כדאי לצנן היטב
  • 1 צ'ילי טרי קצוץ אופציה
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • טופו/עוף/דג/בקר תוספת אפשרית
  • כ.מ שמן לטיגון עדיף שמן סויה או חמניות

הוראות הכנה
 

  • מערבבים בקערה את כלל מרכיבי הרוטב ומניחים בצד
  • מחממים מחבת ווק על אש גבוהה ומוסיפים שמן בכמות נדיבה
  • מטגנים את השאלוט/בצל והחלק הלבן של הבצל הירוק (אפשר גם להוסיף גזר קצוץ בשלב זה) כ 3-5 דקות
  • מוסיפים את השום, ג'ינג'ר והצ'ילי וממשיכים לטגן בחום גבוה עוד כ- 3 דקות
  • טורפים את הביצים ומוסיפים תוך ערבוב עדין
  • כשהביצה כמעט מוכנה לגמרי מוסיפים את האורז ומערבבים הכל
  • מוסיפים את הרוטב ומערבבים
  • טועמים ומאזנים טעמים
  • מוסיפים את הבצל הירוק ומורידים מהאש

הערות

טיפים לאורז מוקפץ מושלם

  • עדיף להשתמש באורז ישן שהתייבש מעט במקרר.
  • הכי מהיר להכין את כלל הירקות והרכיבים מראש מאחר וההקפצה היא מאוד מהירה
  • המחבת הכי טובה למתכון היא ווק איכותי בחום מאוד מאוד גבוה
  • אם משתמשים במחבת רגילה פשוט מלהיטים אותה בטירוף ומוסיפים את הרכיבים בשלבים