אורז מוקפץ

Egg Fried RIce

אורז מוקפץ עם ירקות וביצה

מתכון שמגיע אלינו מהמזרח הרחוק מהמטבח "האסיאתי". המנה הזאת היא כמו חביתה עם סלט ירקות בשביל עמי המזרח. היא מנה מושלמת לארוחת ערב וצהריים. היא בסיסית ופשוטה מאוד להכנה. ניתן להוסיף אליה ירקות שונים, עוף, פירות-ים, בקר, טופו ועוד.

טיפים לאורז מוקפץ מושלם

  • עדיף להשתמש באורז ישן שהתייבש מעט במקרר.
  • הכי מהיר להכין את כלל הירקות והרכיבים מראש מאחר וההקפצה היא מאוד מהירה
  • המחבת הכי טובה למתכון היא ווק איכותי בחום מאוד מאוד גבוה
  • אם משתמשים במחבת רגילה פשוט מלהיטים אותה בטירוף ומוסיפים את הרכיבים בשלבים

 

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

 

אורז מוקפץ

לא סתם היא המנה הכי נפוצה במזרח. מהירה. קלה להכנה ואפשר להכין אותה עם כל תוספת שרוצים
זמן הכנה10 minutes
זמן בישול10 minutes
זמן כולל25 minutes
מטבח אסיאתי, סיני, תאילנדי
מספר מנות 4 סועדים

ציוד הכרחי

  • מחבת ווק (אפשר גם מחבת רגילה)

רשימת מרכיבים
  

רוטב

  • 1 כף רוטב סויה כהה
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 כפית צ'ילי טרי קצוץ אפשר מחית/רוטב חריף במקום
  • 1 כף מירין אפשר סילאן במקום
  • 1 כף חומץ אורז אפשר גם לימון

מוקפץ

  • 3 שני שום
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 בצלי שאלוט קצוצים אפשר בצל רגיל
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות אורז מוכן מאתמול אפשר גם טרי – כדאי לצנן היטב
  • 1 צ'ילי טרי קצוץ אופציה
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • טופו/עוף/דג/בקר תוספת אפשרית
  • כ.מ שמן לטיגון עדיף שמן סויה או חמניות

הוראות הכנה
 

  • מערבבים בקערה את כלל מרכיבי הרוטב ומניחים בצד
  • מחממים מחבת ווק על אש גבוהה ומוסיפים שמן בכמות נדיבה
  • מטגנים את השאלוט/בצל והחלק הלבן של הבצל הירוק (אפשר גם להוסיף גזר קצוץ בשלב זה) כ 3-5 דקות
  • מוסיפים את השום, ג'ינג'ר והצ'ילי וממשיכים לטגן בחום גבוה עוד כ- 3 דקות
  • טורפים את הביצים ומוסיפים תוך ערבוב עדין
  • כשהביצה כמעט מוכנה לגמרי מוסיפים את האורז ומערבבים הכל
  • מוסיפים את הרוטב ומערבבים
  • טועמים ומאזנים טעמים
  • מוסיפים את הבצל הירוק ומורידים מהאש

הערות

טיפים לאורז מוקפץ מושלם

  • עדיף להשתמש באורז ישן שהתייבש מעט במקרר.
  • הכי מהיר להכין את כלל הירקות והרכיבים מראש מאחר וההקפצה היא מאוד מהירה
  • המחבת הכי טובה למתכון היא ווק איכותי בחום מאוד מאוד גבוה
  • אם משתמשים במחבת רגילה פשוט מלהיטים אותה בטירוף ומוסיפים את הרכיבים בשלבים
 
מילות חיפוש אורז, ירקות מוקפצים, מוקפץ
ביקורות
נגן וידאו
נגן וידאו
מְעוּלֶה
34 ביקורות ב-
Ailon Voldman
Ailon Voldman
02/09/2023
אין מילים לתאר את החוויה. שף פרטי, מורה פרטי, מדריך, איף שלא תקראו לזה הבן אדם פשוט מביא את עצמו ונותן המון ערך מוסף. הסבלנות, הדיבור בגובה העיניים, החוויה, האנושיות, עבודת הצוות והאוכל הכלכך טעים ומיוחד, אלה כל הדברים שהפכו את החוויה הזאת לכלכך עוצמתית תודה תום!
Stav Novisov Bolotin
Stav Novisov Bolotin
02/09/2023
לקחתי את הקורס למתחילים. עד כע נהנה מאוד מהקורס ומההדרכה של תום. מציע בחום לחובבים כמוני השוקלים ומתעניינים בענייני מטבח ובישול.
sharona voldman
sharona voldman
01/09/2023
תום גלס קשוב ומקצועי 🪷 סדנה ביתית בקרית טבעון מושלמת !!!! חוויה קולינרית גם של העברת המידע וגם של טיב האוכל רמה גבוהה בינלאומית ❤️❤️❤️
Sigal Steinberg
Sigal Steinberg
01/09/2023
עשינו לילד לקראת בר המצווה 3 שיעורי בישול עם תום היה נעים, מסביר ומלמד מאוד! פתח את הילד לבישולים, וטעמים חדשים, ולימד אותו טכניקות וכלים שיקדמו את הבישול שלו בצעדי ענק למעלה. וכמובן התוצרים טעימים מאוד ממליצה בחום רב 🙂
Efi Pupkin
Efi Pupkin
21/08/2023
Perfect... everything.
חגית רוס
חגית רוס
21/08/2023
הזמנו את תום לארוחת שף לכבוד ״חתונת הזהב״ של הוריי. תום, עם ידי הזהב, החיוך הגדול והמבוייש והסבלנות אין קץ, הוציא תחת ידיו ארוחת מלכים, שגרמה לכולנו לשבת סביב השולחן למעלה מ-3 שעות ורק להנות. האוכל הותאם באופן פנומנלי לכל המגבלות של מי מהאוכלים (משומרי הכשרות עבור דרך האלרגי לדגנים ועד לזו שנמנעת מפחמימות וסוכרים). במחשבה גדולה התאים תום את התפריט כך שכולם יכלו לאכול מהכל. אנחנו כבר מחפשים את התירוץ לאירוע הגדול הבא…😋
Liat Eyal
Liat Eyal
17/08/2023
הזמנו את תום לסדנת ראמן פרטית לרגל יום הולדת. תום בחור מקסים, מקצועי, נעים הליכות, בעל ידע רב. הסביר הכל בצורה נעימה, היה קליל, זורם, הביא איתו את כל הציוד, כך שאם משהו היה חסר, אין בעיה. היה לנו מאוד כיף, וגם הראמן יצא מושקע ומאוד טעים. נותרו לנו בבית רטבים וצירים לעוד כמה ארוחות טובות. ממליצים בחום!
Eden Skovronek
Eden Skovronek
04/08/2023
תום הגיע אלינו הביתה ללמד אותנו להכין ראמן. היה מאוד נחמד איתו! זורם, קליל, אווירה ממש טובה ונעימה. חוץ מזה למדנו קצת דברים בסיסיים בהכנת אוכל וקיבלנו טיפים מעולים (: וכמובן שהראמן היה שווה כל דקת עבודה! ממליצים בחום.
Itzik F
Itzik F
14/04/2023
Amazing cooking experience in a lovely atmosphere. Tom is a great teacher and super nice person.
Noa Gana
Noa Gana
02/12/2022
היינו בשיעור ראמן פרטי אצל תום ולמדנו המון, לא רק על ראמן, גם על גישה לאוכל ובישול. הייתה חוויה כיפית נעימה ומעניינת , ממליצים בחום (:
דילוג לתוכן