איולי בסיסי
איולי טרי משמש כמטבל והרבה מעבר. פשוט להכנה והרבה יותר טוב מכל מיונז קנוי
זמן בישול 15 minutes mins
1 קערה/בלנדר/מעבד מזון/בלנדר-מוט
1 לקקן
1 מטרפה (אם משתמשים בקערה ומכינים בצורה ידנית)
1 כלי גבוה לבלנדר מוט אופציה
- 1 חלמון ביצה
- 1 כף חרדל
- 2 כף חומץ/לימון סחוט
- 2 שיני שום
- כ.מ מלח דק
- כ.מ שמן זרעי ענבים/חמניות כמות תלויה במרקם שרוצים
תוספות אפשריות
- תבלינים
- עשבי תיבול
- צ'ילי טרי
- רטבים שונים
טוחנים/מערבבים את כלל הרכיבים מלבד השמן
מזלפים את השמן בהדרגה תוך כדי טחינה/ערבוב בכל פעם קצת עד שנטמע
מגיעים למרקם חזק וסמיך וטועמים
מאזנים טעמים ומתקנים את המרקם
שומרים בקירור
ניתן להוסיף טעמים מתחילת התהליך וגם בסופו
טיפים חשובים לאיולי מוצלח
- איולי הוא בעצם אמולסייה, תהליך בו מחברים שמן ומים לתחליב. כדי להצליח בחיבור משתמשים בחומרים שעוזרים לתהליך כמו שון, חרדל, מלח, חומץ וכד'
- המרכיב העיקרי באיולי הוא שומן לכן כדי לאזן את הטעמים נחפש לתת חמיצות גבוהה באמצעות חרדל, לימון, חומץ ועוד
- קל יותר להכין את האיולי כשהשמן ושאר החומרים בטמפרטורה קרה מאוד
- לרוב לא משתמשים בשמן זית לאיולי מאחר ויש לו טעם מאוד דומיננטי והוא מסתיר את הטעמים האחרים
- חשוב לזכור שאיולי מכיל ביצים חיות ולכן חייב להימצא בקירור בכל עת שאין בו שימוש
- ניתן להוסיף טעמים מתחילת התהליך וגם בסופו