Go Back

איולי בסיסי

איולי טרי משמש כמטבל והרבה מעבר. פשוט להכנה והרבה יותר טוב מכל מיונז קנוי
זמן בישול 15 minutes
דרגת קושי ממרח
מטבח צרפתי

ציוד הכרחי

  • 1 קערה/בלנדר/מעבד מזון/בלנדר-מוט
  • 1 לקקן
  • 1 מטרפה (אם משתמשים בקערה ומכינים בצורה ידנית)
  • 1 כלי גבוה לבלנדר מוט אופציה

רשימת מרכיבים
  

  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כף חרדל
  • 2 כף חומץ/לימון סחוט
  • 2 שיני שום
  • כ.מ מלח דק
  • כ.מ שמן זרעי ענבים/חמניות כמות תלויה במרקם שרוצים

תוספות אפשריות

  • תבלינים
  • עשבי תיבול
  • צ'ילי טרי
  • רטבים שונים

הוראות הכנה
 

  • טוחנים/מערבבים את כלל הרכיבים מלבד השמן
  • מזלפים את השמן בהדרגה תוך כדי טחינה/ערבוב בכל פעם קצת עד שנטמע
  • מגיעים למרקם חזק וסמיך וטועמים
  • מאזנים טעמים ומתקנים את המרקם
  • שומרים בקירור
  • ניתן להוסיף טעמים מתחילת התהליך וגם בסופו

הערות

טיפים חשובים לאיולי מוצלח

  • איולי הוא בעצם אמולסייה, תהליך בו מחברים שמן ומים לתחליב. כדי להצליח בחיבור משתמשים בחומרים שעוזרים לתהליך כמו שון, חרדל, מלח, חומץ וכד'
  • המרכיב העיקרי באיולי הוא שומן לכן כדי לאזן את הטעמים נחפש לתת חמיצות גבוהה באמצעות חרדל, לימון, חומץ ועוד
  • קל יותר להכין את האיולי כשהשמן ושאר החומרים בטמפרטורה קרה מאוד
  • לרוב לא משתמשים בשמן זית לאיולי מאחר ויש לו טעם מאוד דומיננטי והוא מסתיר את הטעמים האחרים
  • חשוב לזכור שאיולי מכיל ביצים חיות ולכן חייב להימצא בקירור בכל עת שאין בו שימוש 
  • ניתן להוסיף טעמים מתחילת התהליך וגם בסופו