רוטב איולי

בסיס פשוט לממרח מושלם

איולי הוא רוטב קלאסי שמתאים כמעט לכל דבר. אנחנו מכירים אותו בתור מיונז. אולם ניתן להשתמש בו בכל כך הרבה צורות שונות ומגוונות. אם כמטבל לשניצל או כממרח עשיר בסנדוויץ', קל להכין ושווה השקעה

טיפים חשובים לאיולי מוצלח

  • איולי הוא בעצם אמולסייה, תהליך בו מחברים שמן ומים לתחליב. כדי להצליח בחיבור משתמשים בחומרים שעוזרים לתהליך כמו שון, חרדל, מלח, חומץ וכד'
  • המרכיב העיקרי באיולי הוא שומן לכן כדי לאזן את הטעמים נחפש לתת חמיצות גבוהה באמצעות חרדל, לימון, חומץ ועוד
  • קל יותר להכין את האיולי כשהשמן ושאר החומרים בטמפרטורה קרה מאוד
  • לרוב לא משתמשים בשמן זית לאיולי מאחר ויש לו טעם מאוד דומיננטי והוא מסתיר את הטעמים האחרים
  • חשוב לזכור שאיולי מכיל ביצים חיות ולכן חייב להימצא בקירור בכל עת שאין בו שימוש 
  • ניתן להוסיף טעמים מתחילת התהליך וגם בסופו

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

איולי בסיסי

איולי טרי משמש כמטבל והרבה מעבר. פשוט להכנה והרבה יותר טוב מכל מיונז קנוי
זמן בישול15 minutes
מטבח צרפתי

ציוד הכרחי

  • 1 קערה/בלנדר/מעבד מזון/בלנדר-מוט
  • 1 לקקן
  • 1 מטרפה (אם משתמשים בקערה ומכינים בצורה ידנית)
  • 1 כלי גבוה לבלנדר מוט אופציה

רשימת מרכיבים
  

  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כף חרדל
  • 2 כף חומץ/לימון סחוט
  • 2 שיני שום
  • כ.מ מלח דק
  • כ.מ שמן זרעי ענבים/חמניות כמות תלויה במרקם שרוצים

תוספות אפשריות

  • תבלינים
  • עשבי תיבול
  • צ'ילי טרי
  • רטבים שונים

הוראות הכנה
 

  • טוחנים/מערבבים את כלל הרכיבים מלבד השמן
  • מזלפים את השמן בהדרגה תוך כדי טחינה/ערבוב בכל פעם קצת עד שנטמע
  • מגיעים למרקם חזק וסמיך וטועמים
  • מאזנים טעמים ומתקנים את המרקם
  • שומרים בקירור
  • ניתן להוסיף טעמים מתחילת התהליך וגם בסופו

הערות

טיפים חשובים לאיולי מוצלח

  • איולי הוא בעצם אמולסייה, תהליך בו מחברים שמן ומים לתחליב. כדי להצליח בחיבור משתמשים בחומרים שעוזרים לתהליך כמו שון, חרדל, מלח, חומץ וכד'
  • המרכיב העיקרי באיולי הוא שומן לכן כדי לאזן את הטעמים נחפש לתת חמיצות גבוהה באמצעות חרדל, לימון, חומץ ועוד
  • קל יותר להכין את האיולי כשהשמן ושאר החומרים בטמפרטורה קרה מאוד
  • לרוב לא משתמשים בשמן זית לאיולי מאחר ויש לו טעם מאוד דומיננטי והוא מסתיר את הטעמים האחרים
  • חשוב לזכור שאיולי מכיל ביצים חיות ולכן חייב להימצא בקירור בכל עת שאין בו שימוש 
  • ניתן להוסיף טעמים מתחילת התהליך וגם בסופו
מילות חיפוש איולי, אמולסייה, מיונז
ביקורות
נגן וידאו
נגן וידאו
מְעוּלֶה
34 ביקורות ב-
Ailon Voldman
Ailon Voldman
02/09/2023
אין מילים לתאר את החוויה. שף פרטי, מורה פרטי, מדריך, איף שלא תקראו לזה הבן אדם פשוט מביא את עצמו ונותן המון ערך מוסף. הסבלנות, הדיבור בגובה העיניים, החוויה, האנושיות, עבודת הצוות והאוכל הכלכך טעים ומיוחד, אלה כל הדברים שהפכו את החוויה הזאת לכלכך עוצמתית תודה תום!
Stav Novisov Bolotin
Stav Novisov Bolotin
02/09/2023
לקחתי את הקורס למתחילים. עד כע נהנה מאוד מהקורס ומההדרכה של תום. מציע בחום לחובבים כמוני השוקלים ומתעניינים בענייני מטבח ובישול.
sharona voldman
sharona voldman
01/09/2023
תום גלס קשוב ומקצועי 🪷 סדנה ביתית בקרית טבעון מושלמת !!!! חוויה קולינרית גם של העברת המידע וגם של טיב האוכל רמה גבוהה בינלאומית ❤️❤️❤️
Sigal Steinberg
Sigal Steinberg
01/09/2023
עשינו לילד לקראת בר המצווה 3 שיעורי בישול עם תום היה נעים, מסביר ומלמד מאוד! פתח את הילד לבישולים, וטעמים חדשים, ולימד אותו טכניקות וכלים שיקדמו את הבישול שלו בצעדי ענק למעלה. וכמובן התוצרים טעימים מאוד ממליצה בחום רב 🙂
Efi Pupkin
Efi Pupkin
21/08/2023
Perfect... everything.
חגית רוס
חגית רוס
21/08/2023
הזמנו את תום לארוחת שף לכבוד ״חתונת הזהב״ של הוריי. תום, עם ידי הזהב, החיוך הגדול והמבוייש והסבלנות אין קץ, הוציא תחת ידיו ארוחת מלכים, שגרמה לכולנו לשבת סביב השולחן למעלה מ-3 שעות ורק להנות. האוכל הותאם באופן פנומנלי לכל המגבלות של מי מהאוכלים (משומרי הכשרות עבור דרך האלרגי לדגנים ועד לזו שנמנעת מפחמימות וסוכרים). במחשבה גדולה התאים תום את התפריט כך שכולם יכלו לאכול מהכל. אנחנו כבר מחפשים את התירוץ לאירוע הגדול הבא…😋
Liat Eyal
Liat Eyal
17/08/2023
הזמנו את תום לסדנת ראמן פרטית לרגל יום הולדת. תום בחור מקסים, מקצועי, נעים הליכות, בעל ידע רב. הסביר הכל בצורה נעימה, היה קליל, זורם, הביא איתו את כל הציוד, כך שאם משהו היה חסר, אין בעיה. היה לנו מאוד כיף, וגם הראמן יצא מושקע ומאוד טעים. נותרו לנו בבית רטבים וצירים לעוד כמה ארוחות טובות. ממליצים בחום!
Eden Skovronek
Eden Skovronek
04/08/2023
תום הגיע אלינו הביתה ללמד אותנו להכין ראמן. היה מאוד נחמד איתו! זורם, קליל, אווירה ממש טובה ונעימה. חוץ מזה למדנו קצת דברים בסיסיים בהכנת אוכל וקיבלנו טיפים מעולים (: וכמובן שהראמן היה שווה כל דקת עבודה! ממליצים בחום.
Itzik F
Itzik F
14/04/2023
Amazing cooking experience in a lovely atmosphere. Tom is a great teacher and super nice person.
Noa Gana
Noa Gana
02/12/2022
היינו בשיעור ראמן פרטי אצל תום ולמדנו המון, לא רק על ראמן, גם על גישה לאוכל ובישול. הייתה חוויה כיפית נעימה ומעניינת , ממליצים בחום (:
דילוג לתוכן