Go Back

גלידת וניל

מתכון בסיסי לגלידת וניל מנצחת
דרגת קושי קינוח
מטבח איטלקי, צרפתי

ציוד הכרחי

  • סיר
  • מטרפה
  • מדחום
  • לקקן
  • מכונת גלידה לי יש את הנינג'ה CREAMI 501 שמייצר גלידה מושלמת ב 2-4 דקות
  • מסננת
  • קערה
  • משקל
  • מקפיא

רשימת מרכיבים
  

  • 600 גרם חלב
  • 400 גרם שמנת מתוקה 38%
  • 70 גרם סוכר
  • 70 גרם סוכר אינוורטי אפשר להכין, אפשר לקנות ואפשר להחליף בדבש, סירופ תירס ועוד, הסוכר הזה משמר לחות ונימוחות באוכל
  • יח' חלמונים L/XL
  • 30 גרם מחית וניל איכותית כמה שיותר גרגרים של וניל
  • 20 גרם אבקת חלב אופציונאלי

הוראות הכנה
 

  • שוקלים בסיר את הסוכר האינוורטי, אבקת החלב, וניל, שמנת וחלב ומביאים לרתיחה
  • טורפים את החלמונים עם הסוכר
  • שופכים בהדרגה את החלב החם על החלמונים תוך כדי שטורפים היטב
  • מחזירים לסיר ומבשלים עד שמגיע ל 85 מעלות
  • מעבירים דרך מסננת לכלי עוטפים היטב ומכניסים למקרר לצינון מלא עד לילה שלם (אופציונלי)
  • מכניסים למכונת גלידה עם תוף או
  • בנינג'ה מוזגים לכלי שלהם ומקפיאים לילה שלם למחר מכניסים ומכינים ב 2 דקות
  • אפשר גם פשוט להוסיף למסה ממרחי פרי או כל מיני תוספות ולהשתמש בגלידה כבסיס
  • לגלידת קפה פשוט נוסיף נס קפה לחלב או נחליף בכמה מנות אספרסו
  • לשוקולד פשוט נשפוך את מה שכנו על כ 100 גרם שוקולד מריר ונטחן עם בלנדר מוט
  • לגלידת תות ושוקולד לבן נכין מסה על 700 חלב ו300 שמנת, נשפוך על 100 גרם שוקולד לבן, מחית תות (כמות תלויה בכמה היא חזקה) וגרידת לימון