Go Back
כרובית צלויה מתוך סדנה

כרובית שלמה בתנור

הכנה מאוד פשוטה ומאוד קצרה
התוצאה בולטת במרכז השולחן
אין יותר מקומי מזה, עם טחינה או יוגורט
אם בתנור או במעשנה..הכרובית תמיד מתאימה
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 40 minutes
זמן כולל 1 hour
דרגת קושי מנה עיקרית, תוספת
מטבח מקומי

ציוד הכרחי

  • סיר בגודל הכרובית עם מכסה
  • תבנית אפייה
  • מברשת (למרוח שמן)
  • כף מחוררת רחבה

רשימת מרכיבים
  

  • 1 יחידה ראש כרובית טרייה
  • 250 מל' מים (מומלץ להחליף בציר עוף/ירקות וכד')
  • 40 מל' שמן זית
  • כ.מ תבלינים, מלח ופלפל
  • כ.מ מחזקי טעם (אצות יבשות/שום טרי או מיובש/ בצל מיובש ועוד)

הוראות הכנה
 

  • מכניסים את הכרובית לסיר מעט רחב ממנה ומוסיפים נוזלים, מלח, פלפל ומחזקי טעם
    אני נוהג להוסיף MSG, רוטב דגים, אצות קומבו, בצל מיובש ועוד עם ציר עוף
  • מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים כ- 15 דקות
  • מוציאים בזהירות מהסיר ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה
  • מכינים שמן/שומן אווז/חמאה מומסת ומערבבים עם תבלינים
  • מורחים על הכרובית ומכניסים אותה לאפייה בתנור על טורבו גריל או במעשנה ב- 200°C עד שמשחימה ואף מעט נחרכת.
  • מגישים בליווי ממרחים מרעננים ושומניים