Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Smaller
Normal
Larger
כרובית שלמה בתנור
הכנה מאוד פשוטה ומאוד קצרה
התוצאה בולטת במרכז השולחן
אין יותר מקומי מזה, עם טחינה או יוגורט
אם בתנור או במעשנה..הכרובית תמיד מתאימה
Print Recipe
Pin Recipe
זמן הכנה
10
minutes
mins
זמן בישול
40
minutes
mins
זמן כולל
1
hour
hr
דרגת קושי
מנה עיקרית, תוספת
מטבח
מקומי
ציוד הכרחי
סיר בגודל הכרובית עם מכסה
תבנית אפייה
מברשת
(למרוח שמן)
כף מחוררת רחבה
רשימת מרכיבים
1
יחידה
ראש כרובית טרייה
250
מל'
מים
(מומלץ להחליף בציר עוף/ירקות וכד')
40
מל'
שמן זית
כ.מ
תבלינים, מלח ופלפל
כ.מ
מחזקי טעם
(אצות יבשות/שום טרי או מיובש/ בצל מיובש ועוד)
הוראות הכנה
מכניסים את הכרובית לסיר מעט רחב ממנה ומוסיפים נוזלים, מלח, פלפל ומחזקי טעם
אני נוהג להוסיף MSG, רוטב דגים, אצות קומבו, בצל מיובש ועוד עם ציר עוף
מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים כ- 15 דקות
מוציאים בזהירות מהסיר ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה
מכינים שמן/שומן אווז/חמאה מומסת ומערבבים עם תבלינים
מורחים על הכרובית ומכניסים אותה לאפייה בתנור על טורבו גריל או במעשנה ב- 200°C עד שמשחימה ואף מעט נחרכת.
מגישים בליווי ממרחים מרעננים ושומניים