Go Back

סופריטו עוף

טכניקה קלאסית למנה פשוטה ומהממת
זמן הכנה 15 minutes
זמן בישול 1 hour
זמן כולל 1 hour 30 minutes
דרגת קושי מנה עיקרית
מטבח מקומי
מספר מנות 4 סועדים

ציוד הכרחי

  • סיר רחב

רשימת מרכיבים
  

  • 10 שוקיים של עוף טרי אפשר גם פרגיות עם עור
  • 5 תפוחי אדמה אדומים גדולים
  • ½ צרור כוסברה טרייה
  • 1 בצל לבן גדול
  • ½ צרור פטרוזיליה טרייה
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 5 שיני שום
  • שמן חמניות
  • כ.מ מלח דק
  • כ.מ פלפל שחור
  • כ.מ זרעי כוסברה טחונים
  • כ.מ כמון טחון
  • כ.מ אבקת חרדל
  • 200 מ"ל ציר ציר עוף אופציה

הוראות הכנה
 

  • מחממים היטב סיר רחב
  • מקלפים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל ביס
  • מייבשים את העוף ומתבלים במלח ופלפל
  • פורסים את הבצל לרצועות
  • קוצצים את עשבי התיבול
  • מוסיפים שמן לסיר ומטגנים את תפוחי האדמה עד להזהבה
  • מוציאים את תפוחי האדמה מהסיר ומכניסים את העוף
  • מטגנים את העוף עד להזהבה מכל הכיוונים ומוסיפים את הבצל השום והתבלינים ומטכנים כ- 3 דקות נוספות
  • מוסיפים את תפוחי האדמה מעל העוף, מתבלים במלח ויוצקים מים רותחים/ציר עוף ככה שיכסו רק את העוף ולא יגעו בתפוחי האדמה שמעל ומכסים מיד.
  • מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לחום נמוך
  • מבשלים כשעה ומוודאים שהנוזלים לא נגמרים
  • מוסיפים את עשבי התיבול, סוגרים את המכסה עד להגשה

הערות

טיפים לסופריטו מושלם

  • כשמטגנים את תפוחי האדמה עשו זאת עם הרבה שמן, תמיד אפשר להוציא ולשמור שמן טעים לשימוש אחר
  • חשוב מאוד לייבש היטב את העוף לפני שמתבלים ומכניסים לשמן. חטפתי כבר כוויות בפנים...
  • כדאי להחליף את המים שבמתכון עם צי. זה ייתן עומק טעמים מופלא
  • אני אוהב לשלב בסוף התבשיל עשבים רעננים כדי לאזן את השומניות
  • חרדל הולך מושלם עם עוף ותפוחי אדמה, ממליץ להכניס אותו עם הנוזלים