סופריטו עוף

עוף ותפוחי אדמה

סופריטו בעייני היא שיטת הכנה מושלמת לעוף ותפוחי אדמה. הטכניקה מאפשרת פיתוח והעברת טעמים בצורה מקסימלית. הדוגמה הטובה ביותר למנה שהיא יותר מסך חלקיה

עוף ותפוחי אדמה הם שילוב קדוש. שניצל ופירה, עוף מטוגן וצ'יפס, עוף עם תפוחי אדמה בתנור ועוד. במסעותיי מסביב לעולם נתקלתי בשיטות רבות להכנת עוף עם תפוחי אדמה. בניו זילנד פגשתי מנה שקברו בבור עם גחלים מתחת לאדמה, בפר – צלייה מעל המדורה. המתכון הכי מוצלח שנתקלתי בו הוא הסופריטו. הוא עתיק ונכון. קשה להרוס אותו, וכשמבצעים אותו נכון מקבלים מעדן.

טיפים לסופריטו מושלם

  • כשמטגנים את תפוחי האדמה עשו זאת עם הרבה שמן, תמיד אפשר להוציא ולשמור שמן טעים לשימוש אחר
  • חשוב מאוד לייבש היטב את העוף לפני שמתבלים ומכניסים לשמן. חטפתי כבר כוויות בפנים…
  • כדאי להחליף את המים שבמתכון עם צי. זה ייתן עומק טעמים מופלא
  • אני אוהב לשלב בסוף התבשיל עשבים רעננים כדי לאזן את השומניות
  • חרדל הולך מושלם עם עוף ותפוחי אדמה, ממליץ להכניס אותו עם הנוזלים

 

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

סופריטו עוף

טכניקה קלאסית למנה פשוטה ומהממת
זמן הכנה15 minutes
זמן בישול1 hour
זמן כולל1 hour 30 minutes
מטבח מקומי
מספר מנות 4 סועדים

ציוד הכרחי

  • סיר רחב

רשימת מרכיבים
  

  • 10 שוקיים של עוף טרי אפשר גם פרגיות עם עור
  • 5 תפוחי אדמה אדומים גדולים
  • ½ צרור כוסברה טרייה
  • 1 בצל לבן גדול
  • ½ צרור פטרוזיליה טרייה
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 5 שיני שום
  • שמן חמניות
  • כ.מ מלח דק
  • כ.מ פלפל שחור
  • כ.מ זרעי כוסברה טחונים
  • כ.מ כמון טחון
  • כ.מ אבקת חרדל
  • 200 מ"ל ציר ציר עוף אופציה

הוראות הכנה
 

  • מחממים היטב סיר רחב
  • מקלפים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל ביס
  • מייבשים את העוף ומתבלים במלח ופלפל
  • פורסים את הבצל לרצועות
  • קוצצים את עשבי התיבול
  • מוסיפים שמן לסיר ומטגנים את תפוחי האדמה עד להזהבה
  • מוציאים את תפוחי האדמה מהסיר ומכניסים את העוף
  • מטגנים את העוף עד להזהבה מכל הכיוונים ומוסיפים את הבצל השום והתבלינים ומטכנים כ- 3 דקות נוספות
  • מוסיפים את תפוחי האדמה מעל העוף, מתבלים במלח ויוצקים מים רותחים/ציר עוף ככה שיכסו רק את העוף ולא יגעו בתפוחי האדמה שמעל ומכסים מיד.
  • מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לחום נמוך
  • מבשלים כשעה ומוודאים שהנוזלים לא נגמרים
  • מוסיפים את עשבי התיבול, סוגרים את המכסה עד להגשה

הערות

טיפים לסופריטו מושלם

  • כשמטגנים את תפוחי האדמה עשו זאת עם הרבה שמן, תמיד אפשר להוציא ולשמור שמן טעים לשימוש אחר
  • חשוב מאוד לייבש היטב את העוף לפני שמתבלים ומכניסים לשמן. חטפתי כבר כוויות בפנים…
  • כדאי להחליף את המים שבמתכון עם צי. זה ייתן עומק טעמים מופלא
  • אני אוהב לשלב בסוף התבשיל עשבים רעננים כדי לאזן את השומניות
  • חרדל הולך מושלם עם עוף ותפוחי אדמה, ממליץ להכניס אותו עם הנוזלים
ביקורות
נגן וידאו
נגן וידאו
מְעוּלֶה
34 ביקורות ב-
Ailon Voldman
Ailon Voldman
02/09/2023
אין מילים לתאר את החוויה. שף פרטי, מורה פרטי, מדריך, איף שלא תקראו לזה הבן אדם פשוט מביא את עצמו ונותן המון ערך מוסף. הסבלנות, הדיבור בגובה העיניים, החוויה, האנושיות, עבודת הצוות והאוכל הכלכך טעים ומיוחד, אלה כל הדברים שהפכו את החוויה הזאת לכלכך עוצמתית תודה תום!
Stav Novisov Bolotin
Stav Novisov Bolotin
02/09/2023
לקחתי את הקורס למתחילים. עד כע נהנה מאוד מהקורס ומההדרכה של תום. מציע בחום לחובבים כמוני השוקלים ומתעניינים בענייני מטבח ובישול.
sharona voldman
sharona voldman
01/09/2023
תום גלס קשוב ומקצועי 🪷 סדנה ביתית בקרית טבעון מושלמת !!!! חוויה קולינרית גם של העברת המידע וגם של טיב האוכל רמה גבוהה בינלאומית ❤️❤️❤️
Sigal Steinberg
Sigal Steinberg
01/09/2023
עשינו לילד לקראת בר המצווה 3 שיעורי בישול עם תום היה נעים, מסביר ומלמד מאוד! פתח את הילד לבישולים, וטעמים חדשים, ולימד אותו טכניקות וכלים שיקדמו את הבישול שלו בצעדי ענק למעלה. וכמובן התוצרים טעימים מאוד ממליצה בחום רב 🙂
Efi Pupkin
Efi Pupkin
21/08/2023
Perfect... everything.
חגית רוס
חגית רוס
21/08/2023
הזמנו את תום לארוחת שף לכבוד ״חתונת הזהב״ של הוריי. תום, עם ידי הזהב, החיוך הגדול והמבוייש והסבלנות אין קץ, הוציא תחת ידיו ארוחת מלכים, שגרמה לכולנו לשבת סביב השולחן למעלה מ-3 שעות ורק להנות. האוכל הותאם באופן פנומנלי לכל המגבלות של מי מהאוכלים (משומרי הכשרות עבור דרך האלרגי לדגנים ועד לזו שנמנעת מפחמימות וסוכרים). במחשבה גדולה התאים תום את התפריט כך שכולם יכלו לאכול מהכל. אנחנו כבר מחפשים את התירוץ לאירוע הגדול הבא…😋
Liat Eyal
Liat Eyal
17/08/2023
הזמנו את תום לסדנת ראמן פרטית לרגל יום הולדת. תום בחור מקסים, מקצועי, נעים הליכות, בעל ידע רב. הסביר הכל בצורה נעימה, היה קליל, זורם, הביא איתו את כל הציוד, כך שאם משהו היה חסר, אין בעיה. היה לנו מאוד כיף, וגם הראמן יצא מושקע ומאוד טעים. נותרו לנו בבית רטבים וצירים לעוד כמה ארוחות טובות. ממליצים בחום!
Eden Skovronek
Eden Skovronek
04/08/2023
תום הגיע אלינו הביתה ללמד אותנו להכין ראמן. היה מאוד נחמד איתו! זורם, קליל, אווירה ממש טובה ונעימה. חוץ מזה למדנו קצת דברים בסיסיים בהכנת אוכל וקיבלנו טיפים מעולים (: וכמובן שהראמן היה שווה כל דקת עבודה! ממליצים בחום.
Itzik F
Itzik F
14/04/2023
Amazing cooking experience in a lovely atmosphere. Tom is a great teacher and super nice person.
Noa Gana
Noa Gana
02/12/2022
היינו בשיעור ראמן פרטי אצל תום ולמדנו המון, לא רק על ראמן, גם על גישה לאוכל ובישול. הייתה חוויה כיפית נעימה ומעניינת , ממליצים בחום (:
דילוג לתוכן