פלאפל מעדשים כתומות
מתכון מהיר מאוד עם טעם מעולה.
זמן הכנה 10 minutes mins
זמן בישול 20 minutes mins
זמן כולל 40 minutes mins
דרגת קושי עיקריות, ראשונות
מטבח מקומי
- 170 גרם עדשים כתומות
- 1 בצל לבן קטן
- 2 גבעולי בצל ירוק
- 2 שיני שום
- ½ פלפל ירוק חריף
- ½ צרור כוסברה טרייה
- ¼ צרור פטרוזיליה י
- כ.מ מלח
- כ.מ כמון טחון
- כ.מ זרעי כוסברה טחונים
- ½ כפית אבקת אפייה
- 2 ליטר שמן חמניות לטיגון
משרים את העדשים הכתומות כחצי שעה במים קרים. מסננים היטב
טוחנים במעבד מזון את כלל המרכיבים מלבד העדשים
מוסיפים את העדשים וטוחנים בפולסים לקבלת מרקם גרוס גס
מעבירים לקערה, מכסים ומכניסים לצינון 10-30 דקות
מחממים שמן בסיר עמוק ל- 150°C
בעזרת כף מעצבים את כופתאות הפלאפל ומטגנים עד להזהבה
מעבירים את הכדורים המוכנים למסננת רשת בקערה
ניתן לשמור את המסה במקרר כיממה
טיפים לפלאפל מושלם
- כדאי לטחון את כלל המרכיבים ורק אז את העדשים כדי לא לטחון אותן דק מדי ולקבל מרקם יותר פריך
- כדאי לתת למסה לנוח במקרר כחצי שעה עד שעה
- חובה לטגן בשמן עמוק בתוך סיר. התוצאה תהיה יותר קריספית ופחות ספוגה בשמן
- הטיגון נעשה בטמפרטורה בינונית של 150 מעלות. גבוה מזה מקבלים כדורים כהים ולא מספיק מוכנים
- אני לא אוהב להוסיף קמח או ביצה לתערובת- אין צורך