Go Back

פלאפל מעדשים כתומות

מתכון מהיר מאוד עם טעם מעולה.
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 20 minutes
זמן כולל 40 minutes
דרגת קושי עיקריות, ראשונות
מטבח מקומי
מספר מנות 4 סועדים

ציוד הכרחי

  • מעבד מזון (אפשר גם במטחנת בשר)
  • כף פלאפל (לא חובה- מאוד נוח לשימוש)
  • 2 קערות נירוסטה
  • מסננת רשת לסינון המוכנים
  • כף מחוררת להוצאה מהשמן
  • סיר טיגון

רשימת מרכיבים
  

  • 170 גרם עדשים כתומות
  • 1 בצל לבן קטן
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 2 שיני שום
  • ½ פלפל ירוק חריף
  • ½ צרור כוסברה טרייה
  • ¼ צרור פטרוזיליה י
  • כ.מ מלח
  • כ.מ כמון טחון
  • כ.מ זרעי כוסברה טחונים
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 2 ליטר שמן חמניות לטיגון

הוראות הכנה
 

  • משרים את העדשים הכתומות כחצי שעה במים קרים. מסננים היטב
  • טוחנים במעבד מזון את כלל המרכיבים מלבד העדשים
  • מוסיפים את העדשים וטוחנים בפולסים לקבלת מרקם גרוס גס
  • מעבירים לקערה, מכסים ומכניסים לצינון 10-30 דקות
  • מחממים שמן בסיר עמוק ל- 150°C
  • בעזרת כף מעצבים את כופתאות הפלאפל ומטגנים עד להזהבה
  • מעבירים את הכדורים המוכנים למסננת רשת בקערה
  • ניתן לשמור את המסה במקרר כיממה

הערות

טיפים לפלאפל מושלם

  • כדאי לטחון את כלל המרכיבים ורק אז את העדשים כדי לא לטחון אותן דק מדי ולקבל מרקם יותר פריך
  • כדאי לתת למסה לנוח במקרר כחצי שעה עד שעה
  • חובה לטגן בשמן עמוק בתוך סיר. התוצאה תהיה יותר קריספית ופחות ספוגה בשמן
  • הטיגון נעשה בטמפרטורה בינונית של  150 מעלות. גבוה מזה מקבלים כדורים כהים ולא מספיק מוכנים
  • אני לא אוהב להוסיף קמח או ביצה לתערובת- אין צורך