פלאפל עדשים כתומות

מתכון פלאפל ביתי

פלאפל

אפשר להכין פלאפל מעולה כמעט מכל הקטניות. את המתכון מעדשים כתומות אני מעדיף בגלל שהן הכי קלות לעיכול וקלות לבישול. אין צורך להשרות לילה שלם ולהכין יותר מדי זמן מראש. העדשים מוכנות לעבודה תוך 20 דקות. במיוחד מאז שצריך לבשל לילדים ואין הרבה זמן המתכון הזה הפך לאחד האהובים עלי ביותר.

טיפים לפלאפל מושלם

  • כדאי לטחון את כלל המרכיבים ורק אז את העדשים כדי לא לטחון אותן דק מדי ולקבל מרקם יותר פריך
  • כדאי לתת למסה לנוח במקרר כחצי שעה עד שעה
  • חובה לטגן בשמן עמוק בתוך סיר. התוצאה תהיה יותר קריספית ופחות ספוגה בשמן
  • הטיגון נעשה בטמפרטורה בינונית של  150 מעלות. גבוה מזה מקבלים כדורים כהים ולא מספיק מוכנים
  • אני לא אוהב להוסיף קמח או ביצה לתערובת- אין צורך

 

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

 

פלאפל מעדשים כתומות

מתכון מהיר מאוד עם טעם מעולה.
זמן הכנה10 minutes
זמן בישול20 minutes
זמן כולל40 minutes
מטבח מקומי
מספר מנות 4 סועדים

ציוד הכרחי

  • מעבד מזון (אפשר גם במטחנת בשר)
  • כף פלאפל (לא חובה- מאוד נוח לשימוש)
  • 2 קערות נירוסטה
  • מסננת רשת לסינון המוכנים
  • כף מחוררת להוצאה מהשמן
  • סיר טיגון

רשימת מרכיבים
  

  • 170 גרם עדשים כתומות
  • 1 בצל לבן קטן
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 2 שיני שום
  • ½ פלפל ירוק חריף
  • ½ צרור כוסברה טרייה
  • ¼ צרור פטרוזיליה י
  • כ.מ מלח
  • כ.מ כמון טחון
  • כ.מ זרעי כוסברה טחונים
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 2 ליטר שמן חמניות לטיגון

הוראות הכנה
 

  • משרים את העדשים הכתומות כחצי שעה במים קרים. מסננים היטב
  • טוחנים במעבד מזון את כלל המרכיבים מלבד העדשים
  • מוסיפים את העדשים וטוחנים בפולסים לקבלת מרקם גרוס גס
  • מעבירים לקערה, מכסים ומכניסים לצינון 10-30 דקות
  • מחממים שמן בסיר עמוק ל- 150°C
  • בעזרת כף מעצבים את כופתאות הפלאפל ומטגנים עד להזהבה
  • מעבירים את הכדורים המוכנים למסננת רשת בקערה
  • ניתן לשמור את המסה במקרר כיממה

הערות

טיפים לפלאפל מושלם

  • כדאי לטחון את כלל המרכיבים ורק אז את העדשים כדי לא לטחון אותן דק מדי ולקבל מרקם יותר פריך
  • כדאי לתת למסה לנוח במקרר כחצי שעה עד שעה
  • חובה לטגן בשמן עמוק בתוך סיר. התוצאה תהיה יותר קריספית ופחות ספוגה בשמן
  • הטיגון נעשה בטמפרטורה בינונית של  150 מעלות. גבוה מזה מקבלים כדורים כהים ולא מספיק מוכנים
  • אני לא אוהב להוסיף קמח או ביצה לתערובת- אין צורך
 
 
מילות חיפוש עדשים כתומות, פלאפל, קטניות
ביקורות
נגן וידאו
נגן וידאו
מְעוּלֶה
34 ביקורות ב-
Ailon Voldman
Ailon Voldman
02/09/2023
אין מילים לתאר את החוויה. שף פרטי, מורה פרטי, מדריך, איף שלא תקראו לזה הבן אדם פשוט מביא את עצמו ונותן המון ערך מוסף. הסבלנות, הדיבור בגובה העיניים, החוויה, האנושיות, עבודת הצוות והאוכל הכלכך טעים ומיוחד, אלה כל הדברים שהפכו את החוויה הזאת לכלכך עוצמתית תודה תום!
Stav Novisov Bolotin
Stav Novisov Bolotin
02/09/2023
לקחתי את הקורס למתחילים. עד כע נהנה מאוד מהקורס ומההדרכה של תום. מציע בחום לחובבים כמוני השוקלים ומתעניינים בענייני מטבח ובישול.
sharona voldman
sharona voldman
01/09/2023
תום גלס קשוב ומקצועי 🪷 סדנה ביתית בקרית טבעון מושלמת !!!! חוויה קולינרית גם של העברת המידע וגם של טיב האוכל רמה גבוהה בינלאומית ❤️❤️❤️
Sigal Steinberg
Sigal Steinberg
01/09/2023
עשינו לילד לקראת בר המצווה 3 שיעורי בישול עם תום היה נעים, מסביר ומלמד מאוד! פתח את הילד לבישולים, וטעמים חדשים, ולימד אותו טכניקות וכלים שיקדמו את הבישול שלו בצעדי ענק למעלה. וכמובן התוצרים טעימים מאוד ממליצה בחום רב 🙂
Efi Pupkin
Efi Pupkin
21/08/2023
Perfect... everything.
חגית רוס
חגית רוס
21/08/2023
הזמנו את תום לארוחת שף לכבוד ״חתונת הזהב״ של הוריי. תום, עם ידי הזהב, החיוך הגדול והמבוייש והסבלנות אין קץ, הוציא תחת ידיו ארוחת מלכים, שגרמה לכולנו לשבת סביב השולחן למעלה מ-3 שעות ורק להנות. האוכל הותאם באופן פנומנלי לכל המגבלות של מי מהאוכלים (משומרי הכשרות עבור דרך האלרגי לדגנים ועד לזו שנמנעת מפחמימות וסוכרים). במחשבה גדולה התאים תום את התפריט כך שכולם יכלו לאכול מהכל. אנחנו כבר מחפשים את התירוץ לאירוע הגדול הבא…😋
Liat Eyal
Liat Eyal
17/08/2023
הזמנו את תום לסדנת ראמן פרטית לרגל יום הולדת. תום בחור מקסים, מקצועי, נעים הליכות, בעל ידע רב. הסביר הכל בצורה נעימה, היה קליל, זורם, הביא איתו את כל הציוד, כך שאם משהו היה חסר, אין בעיה. היה לנו מאוד כיף, וגם הראמן יצא מושקע ומאוד טעים. נותרו לנו בבית רטבים וצירים לעוד כמה ארוחות טובות. ממליצים בחום!
Eden Skovronek
Eden Skovronek
04/08/2023
תום הגיע אלינו הביתה ללמד אותנו להכין ראמן. היה מאוד נחמד איתו! זורם, קליל, אווירה ממש טובה ונעימה. חוץ מזה למדנו קצת דברים בסיסיים בהכנת אוכל וקיבלנו טיפים מעולים (: וכמובן שהראמן היה שווה כל דקת עבודה! ממליצים בחום.
Itzik F
Itzik F
14/04/2023
Amazing cooking experience in a lovely atmosphere. Tom is a great teacher and super nice person.
Noa Gana
Noa Gana
02/12/2022
היינו בשיעור ראמן פרטי אצל תום ולמדנו המון, לא רק על ראמן, גם על גישה לאוכל ובישול. הייתה חוויה כיפית נעימה ומעניינת , ממליצים בחום (:
דילוג לתוכן