פשטידה מגבינות רזות
פתרון פשוט לארוחה קלה. בריא, קליל וטעים
זמן הכנה 30 minutes mins
זמן בישול 40 minutes mins
זמן כולל 1 hour hr 40 minutes mins
תנור
קערה
תבנית אפייה עמוקה
- 250 גרם גבינת קוטג'
- 250 גרם גבינה לבנה
- 3 ביצים
- כ.מ מלח
- כ.מ פלפל שחור
- 2 בצל לבן/כרישה
- 2 גזר
- 1 כף חרדל
- כ.מ תבלינים לפי הטעם
- 4 כפות פירורי לחם או שיבולת שועל טחונה
מחממים תנור ל 175°C
קוצצים בצל וגזר ומטגנים עם מעט שמן עד שמזהיבים. מוציאים ומצננים
מערבבים את כלל המרכיבים בקערה
יוצקים לתבנית אפייה מעט משומנת ומכניסים לתנור
אופים בטורבו 30-40 דקות ומוציאים כשהפשטידה מקבלת גוון מקורמל
ניתן להוסיף גבינות שמנות ועשבי תבלין לפי הטעם
טיפים לפשטידה מושלמת
- כשמעררבים את כלל המרכיבים יש לוודא שאין רכיבים חמים כדי למנוע בישול מוקדם של הביצים והחלב במתכון
- ככל שניתן לירקות יותר טעם בהכנה המקדימה כך נקבל טעם משודרג לפשטידה
- תמיד נשאף שהירקות יהיו מוכנים לפחות 80% לפני הכנסתם לבלילה כדי שבתוצאה הסופית יהיו מוכנים לחלוטין