Go Back

פשטידה מגבינות רזות

פתרון פשוט לארוחה קלה. בריא, קליל וטעים
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 40 minutes
זמן כולל 1 hour 40 minutes
דרגת קושי עיקרית
מספר מנות 4 סועדים

ציוד הכרחי

  • תנור
  • קערה
  • תבנית אפייה עמוקה

רשימת מרכיבים
  

  • 250 גרם גבינת קוטג'
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 3 ביצים
  • כ.מ מלח
  • כ.מ פלפל שחור
  • 2 בצל לבן/כרישה
  • 2 גזר
  • 1 כף חרדל
  • כ.מ תבלינים לפי הטעם
  • 4 כפות פירורי לחם או שיבולת שועל טחונה

הוראות הכנה
 

  • מחממים תנור ל 175°C
  • קוצצים בצל וגזר ומטגנים עם מעט שמן עד שמזהיבים. מוציאים ומצננים
  • מערבבים את כלל המרכיבים בקערה
  • יוצקים לתבנית אפייה מעט משומנת ומכניסים לתנור
  • אופים בטורבו 30-40 דקות ומוציאים כשהפשטידה מקבלת גוון מקורמל
  • ניתן להוסיף גבינות שמנות ועשבי תבלין לפי הטעם

הערות

טיפים לפשטידה מושלמת

  • כשמעררבים את כלל המרכיבים יש לוודא שאין רכיבים חמים כדי למנוע בישול מוקדם של הביצים והחלב במתכון
  • ככל שניתן לירקות יותר טעם בהכנה המקדימה כך נקבל טעם משודרג לפשטידה
  • תמיד נשאף שהירקות יהיו מוכנים לפחות 80% לפני הכנסתם לבלילה כדי שבתוצאה הסופית יהיו מוכנים לחלוטין