פשטידה קלה

מתכון בסיסי לפשטידה מגבינות רזות

פשטידת ברוקולי | פשטידת בטטה | פשטידת פטריות

כל פשטידה שתחליטו להכין ניתן להכין עם גבינות רזות למתכון יותר קליל ובריא. ניתן להחליף כל ירק ולשנות את שיטת הטיפול בו. במקום לבשל במים אפשר לצלות בתנור וכד'. אתהגבינות ניתן תמיד להחליף בגבינות עשירות יותר לשיפור הטעם. רק לקחת בחשבון שעם הוספת שומן למתכון אנחנו משנים את המרקם של הפשטידה.

טיפים לפשטידה מושלמת

  • כשמעררבים את כלל המרכיבים יש לוודא שאין רכיבים חמים כדי למנוע בישול מוקדם של הביצים והחלב במתכון
  • ככל שניתן לירקות יותר טעם בהכנה המקדימה כך נקבל טעם משודרג לפשטידה
  • תמיד נשאף שהירקות יהיו מוכנים לפחות 80% לפני הכנסתם לבלילה כדי שבתוצאה הסופית יהיו מוכנים לחלוטין

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

 

פשטידה מגבינות רזות

פתרון פשוט לארוחה קלה. בריא, קליל וטעים
זמן הכנה30 minutes
זמן בישול40 minutes
זמן כולל1 hour 40 minutes
מספר מנות 4 סועדים

ציוד הכרחי

  • תנור
  • קערה
  • תבנית אפייה עמוקה

רשימת מרכיבים
  

  • 250 גרם גבינת קוטג'
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 3 ביצים
  • כ.מ מלח
  • כ.מ פלפל שחור
  • 2 בצל לבן/כרישה
  • 2 גזר
  • 1 כף חרדל
  • כ.מ תבלינים לפי הטעם
  • 4 כפות פירורי לחם או שיבולת שועל טחונה

הוראות הכנה
 

  • מחממים תנור ל 175°C
  • קוצצים בצל וגזר ומטגנים עם מעט שמן עד שמזהיבים. מוציאים ומצננים
  • מערבבים את כלל המרכיבים בקערה
  • יוצקים לתבנית אפייה מעט משומנת ומכניסים לתנור
  • אופים בטורבו 30-40 דקות ומוציאים כשהפשטידה מקבלת גוון מקורמל
  • ניתן להוסיף גבינות שמנות ועשבי תבלין לפי הטעם

הערות

טיפים לפשטידה מושלמת

  • כשמעררבים את כלל המרכיבים יש לוודא שאין רכיבים חמים כדי למנוע בישול מוקדם של הביצים והחלב במתכון
  • ככל שניתן לירקות יותר טעם בהכנה המקדימה כך נקבל טעם משודרג לפשטידה
  • תמיד נשאף שהירקות יהיו מוכנים לפחות 80% לפני הכנסתם לבלילה כדי שבתוצאה הסופית יהיו מוכנים לחלוטין
 
מילות חיפוש אפייה, בריא, ירקות, פשטידה, צמחוני
ביקורות
נגן וידאו
נגן וידאו
מְעוּלֶה
34 ביקורות ב-
Ailon Voldman
Ailon Voldman
02/09/2023
אין מילים לתאר את החוויה. שף פרטי, מורה פרטי, מדריך, איף שלא תקראו לזה הבן אדם פשוט מביא את עצמו ונותן המון ערך מוסף. הסבלנות, הדיבור בגובה העיניים, החוויה, האנושיות, עבודת הצוות והאוכל הכלכך טעים ומיוחד, אלה כל הדברים שהפכו את החוויה הזאת לכלכך עוצמתית תודה תום!
Stav Novisov Bolotin
Stav Novisov Bolotin
02/09/2023
לקחתי את הקורס למתחילים. עד כע נהנה מאוד מהקורס ומההדרכה של תום. מציע בחום לחובבים כמוני השוקלים ומתעניינים בענייני מטבח ובישול.
sharona voldman
sharona voldman
01/09/2023
תום גלס קשוב ומקצועי 🪷 סדנה ביתית בקרית טבעון מושלמת !!!! חוויה קולינרית גם של העברת המידע וגם של טיב האוכל רמה גבוהה בינלאומית ❤️❤️❤️
Sigal Steinberg
Sigal Steinberg
01/09/2023
עשינו לילד לקראת בר המצווה 3 שיעורי בישול עם תום היה נעים, מסביר ומלמד מאוד! פתח את הילד לבישולים, וטעמים חדשים, ולימד אותו טכניקות וכלים שיקדמו את הבישול שלו בצעדי ענק למעלה. וכמובן התוצרים טעימים מאוד ממליצה בחום רב 🙂
Efi Pupkin
Efi Pupkin
21/08/2023
Perfect... everything.
חגית רוס
חגית רוס
21/08/2023
הזמנו את תום לארוחת שף לכבוד ״חתונת הזהב״ של הוריי. תום, עם ידי הזהב, החיוך הגדול והמבוייש והסבלנות אין קץ, הוציא תחת ידיו ארוחת מלכים, שגרמה לכולנו לשבת סביב השולחן למעלה מ-3 שעות ורק להנות. האוכל הותאם באופן פנומנלי לכל המגבלות של מי מהאוכלים (משומרי הכשרות עבור דרך האלרגי לדגנים ועד לזו שנמנעת מפחמימות וסוכרים). במחשבה גדולה התאים תום את התפריט כך שכולם יכלו לאכול מהכל. אנחנו כבר מחפשים את התירוץ לאירוע הגדול הבא…😋
Liat Eyal
Liat Eyal
17/08/2023
הזמנו את תום לסדנת ראמן פרטית לרגל יום הולדת. תום בחור מקסים, מקצועי, נעים הליכות, בעל ידע רב. הסביר הכל בצורה נעימה, היה קליל, זורם, הביא איתו את כל הציוד, כך שאם משהו היה חסר, אין בעיה. היה לנו מאוד כיף, וגם הראמן יצא מושקע ומאוד טעים. נותרו לנו בבית רטבים וצירים לעוד כמה ארוחות טובות. ממליצים בחום!
Eden Skovronek
Eden Skovronek
04/08/2023
תום הגיע אלינו הביתה ללמד אותנו להכין ראמן. היה מאוד נחמד איתו! זורם, קליל, אווירה ממש טובה ונעימה. חוץ מזה למדנו קצת דברים בסיסיים בהכנת אוכל וקיבלנו טיפים מעולים (: וכמובן שהראמן היה שווה כל דקת עבודה! ממליצים בחום.
Itzik F
Itzik F
14/04/2023
Amazing cooking experience in a lovely atmosphere. Tom is a great teacher and super nice person.
Noa Gana
Noa Gana
02/12/2022
היינו בשיעור ראמן פרטי אצל תום ולמדנו המון, לא רק על ראמן, גם על גישה לאוכל ובישול. הייתה חוויה כיפית נעימה ומעניינת , ממליצים בחום (:
דילוג לתוכן