Go Back

קיש בטטה

בצק נימוח עם מילוי מגוון ועוצמתי
זמן הכנה 1 hour
זמן בישול 1 hour
צינון 30 minutes
זמן כולל 2 hours 30 minutes
דרגת קושי מאפים
מטבח צרפתי

ציוד הכרחי

  • 2 רינג נירוסטה בקוטר 16 סמ וגובה 3 ס"מ (אפשר בתבנית טארט מתאימה)
  • תנור
  • מקום במקפיא (מומלץ)
  • 1 תבנית אפייה
  • 1 בלנדר מוט (מומלץ)

רשימת מרכיבים
  

בצק קיש

  • 160 גרם קמח רך לעוגות שטיבל 405 / T45 צרפתי וכו'
  • 40 גרם קמח חיטה/שיפון מלא
  • 130 גרם חמאה איכותית קרה חתוכה לקוביות
  • 24 גרם מים שתי כפות
  • 5 גרם מלח כפית אחת

מלית

  • 2 ביצים טריות
  • 250 גרם שמנת מתוקה 38%
  • כ.מ גרם מלח דק
  • כ.מ גרם פלפל לבן
  • 1 כף חרדל
  • כ.מ גרם אגוז מוסקט טחון
  • 1 כפית רוזמרין קצוץ
  • 1 כף עירית קצוצה
  • 2 יחידות בטטה בינונית
  • 1 כרישה
  • 4 כפות פרמז'ן מגורר

הוראות הכנה
 

הכנת תחתית בצק

  • מערבבים במיקסר/ מעבד מזון את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק במרקם אחיד (להיזהר לא לערבב יותר מדי).
  • משטחים מעט את הבצק ועוטפים היטב בניילון נצמד.
  • מכניסים למקרר למנוחה למשך חצי שעה לפחות (עדיף ללילה במקרר).
  • מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים מעט את הבצק, ומרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי של 4 מ"מ.
  • מורחים את פנים הרינג/ התבנית בחמאה, קורצים עיגול גדול מקוטר הרינג ב-6 ס"מ.
  • מניחים את הבצק בתוך הרינג ומהדקים בעדינות אל הדפנות והתחתית.
  • בעזרת סכין חותכים את שאריות הבצק שבולטות מעל הרינג.
  • מעבירים את הרינג עם הבצק למגש עם נייר אפייה, ומשם למקפיא.

הכנת המלית

  • מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ.
  • מתבלים את הבטטה בשמן זית ומלח, ואופים בתנור שמכוון ל-180°C עד שהיא רכה אבל מוצקה (או חולטים את הבטטה)
  • מצננים את הבטטה.
  • פורסים את הכרישה לטבעות בעובי 1 ס"מ, ומניחים בסיר רחב עם מעט חמאה, מלח ופלפל.
  • מוסיפים חצי כוס מים (עד לגובה של חצי ס"מ), מכסים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש גבוהה עד שהמים מתאדים לחלוטין, ומצננים.
  • טוחנים את השמנת עם הביצים בבלנדר, מוסיפים את התבלינים, עשבי התיבול והחרדל.

הכנת הקיש

  • מחממים את התנור ל-170°C טורבו.
  • מניחים את הבטטות והכרישה על תחתית הקיש הקפואה, ומוזגים מעל את המלית.
  • מפזרים מעל הקיש את הפרמז'ן.
  • מכניסים את הקיש לאפייה למשך 45 דקות עד לקבלת גוון שחום.