מתכון קיש בטטה

 בעיניי קיש הוא שילוב מושלם בין בצק לגבינה עם אין סוף טעמים ואפשרויות

את הבצק פיתחתי עבור סדנאות בישול וקורס הבישול הפרטי, הוא נוח להכנה בבית והשימוש בו מגוון מאוד. 
ניתן להכין את המתכון באמצעות קמח רב תכליתי פשוט. אולם אם נשתמש בקמחים רכים איכותיים,
נקבל בצק טוב יותר, נימוח ופלסטי ובעל מרקם סופי שונה בצורה משמעותית.

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

 

קיש בטטה

בצק נימוח עם מילוי מגוון ועוצמתי
זמן הכנה1 hour
זמן בישול1 hour
צינון30 minutes
זמן כולל2 hours 30 minutes
מטבח צרפתי

ציוד הכרחי

  • 2 רינג נירוסטה בקוטר 16 סמ וגובה 3 ס"מ (אפשר בתבנית טארט מתאימה)
  • תנור
  • מקום במקפיא (מומלץ)
  • 1 תבנית אפייה
  • 1 בלנדר מוט (מומלץ)

רשימת מרכיבים
  

בצק קיש

  • 160 גרם קמח רך לעוגות שטיבל 405 / T45 צרפתי וכו'
  • 40 גרם קמח חיטה/שיפון מלא
  • 130 גרם חמאה איכותית קרה חתוכה לקוביות
  • 24 גרם מים שתי כפות
  • 5 גרם מלח כפית אחת

מלית

  • 2 ביצים טריות
  • 250 גרם שמנת מתוקה 38%
  • כ.מ גרם מלח דק
  • כ.מ גרם פלפל לבן
  • 1 כף חרדל
  • כ.מ גרם אגוז מוסקט טחון
  • 1 כפית רוזמרין קצוץ
  • 1 כף עירית קצוצה
  • 2 יחידות בטטה בינונית
  • 1 כרישה
  • 4 כפות פרמז'ן מגורר

הוראות הכנה
 

הכנת תחתית בצק

  • מערבבים במיקסר/ מעבד מזון את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק במרקם אחיד (להיזהר לא לערבב יותר מדי).
  • משטחים מעט את הבצק ועוטפים היטב בניילון נצמד.
  • מכניסים למקרר למנוחה למשך חצי שעה לפחות (עדיף ללילה במקרר).
  • מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים מעט את הבצק, ומרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי של 4 מ"מ.
  • מורחים את פנים הרינג/ התבנית בחמאה, קורצים עיגול גדול מקוטר הרינג ב-6 ס"מ.
  • מניחים את הבצק בתוך הרינג ומהדקים בעדינות אל הדפנות והתחתית.
  • בעזרת סכין חותכים את שאריות הבצק שבולטות מעל הרינג.
  • מעבירים את הרינג עם הבצק למגש עם נייר אפייה, ומשם למקפיא.

הכנת המלית

  • מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ.
  • מתבלים את הבטטה בשמן זית ומלח, ואופים בתנור שמכוון ל-180°C עד שהיא רכה אבל מוצקה (או חולטים את הבטטה)
  • מצננים את הבטטה.
  • פורסים את הכרישה לטבעות בעובי 1 ס"מ, ומניחים בסיר רחב עם מעט חמאה, מלח ופלפל.
  • מוסיפים חצי כוס מים (עד לגובה של חצי ס"מ), מכסים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש גבוהה עד שהמים מתאדים לחלוטין, ומצננים.
  • טוחנים את השמנת עם הביצים בבלנדר, מוסיפים את התבלינים, עשבי התיבול והחרדל.

הכנת הקיש

  • מחממים את התנור ל-170°C טורבו.
  • מניחים את הבטטות והכרישה על תחתית הקיש הקפואה, ומוזגים מעל את המלית.
  • מפזרים מעל הקיש את הפרמז'ן.
  • מכניסים את הקיש לאפייה למשך 45 דקות עד לקבלת גוון שחום.
מילות חיפוש קיש, קיש בטטה
ביקורות
נגן וידאו
נגן וידאו
מְעוּלֶה
34 ביקורות ב-
Ailon Voldman
Ailon Voldman
02/09/2023
אין מילים לתאר את החוויה. שף פרטי, מורה פרטי, מדריך, איף שלא תקראו לזה הבן אדם פשוט מביא את עצמו ונותן המון ערך מוסף. הסבלנות, הדיבור בגובה העיניים, החוויה, האנושיות, עבודת הצוות והאוכל הכלכך טעים ומיוחד, אלה כל הדברים שהפכו את החוויה הזאת לכלכך עוצמתית תודה תום!
Stav Novisov Bolotin
Stav Novisov Bolotin
02/09/2023
לקחתי את הקורס למתחילים. עד כע נהנה מאוד מהקורס ומההדרכה של תום. מציע בחום לחובבים כמוני השוקלים ומתעניינים בענייני מטבח ובישול.
sharona voldman
sharona voldman
01/09/2023
תום גלס קשוב ומקצועי 🪷 סדנה ביתית בקרית טבעון מושלמת !!!! חוויה קולינרית גם של העברת המידע וגם של טיב האוכל רמה גבוהה בינלאומית ❤️❤️❤️
Sigal Steinberg
Sigal Steinberg
01/09/2023
עשינו לילד לקראת בר המצווה 3 שיעורי בישול עם תום היה נעים, מסביר ומלמד מאוד! פתח את הילד לבישולים, וטעמים חדשים, ולימד אותו טכניקות וכלים שיקדמו את הבישול שלו בצעדי ענק למעלה. וכמובן התוצרים טעימים מאוד ממליצה בחום רב 🙂
Efi Pupkin
Efi Pupkin
21/08/2023
Perfect... everything.
חגית רוס
חגית רוס
21/08/2023
הזמנו את תום לארוחת שף לכבוד ״חתונת הזהב״ של הוריי. תום, עם ידי הזהב, החיוך הגדול והמבוייש והסבלנות אין קץ, הוציא תחת ידיו ארוחת מלכים, שגרמה לכולנו לשבת סביב השולחן למעלה מ-3 שעות ורק להנות. האוכל הותאם באופן פנומנלי לכל המגבלות של מי מהאוכלים (משומרי הכשרות עבור דרך האלרגי לדגנים ועד לזו שנמנעת מפחמימות וסוכרים). במחשבה גדולה התאים תום את התפריט כך שכולם יכלו לאכול מהכל. אנחנו כבר מחפשים את התירוץ לאירוע הגדול הבא…😋
Liat Eyal
Liat Eyal
17/08/2023
הזמנו את תום לסדנת ראמן פרטית לרגל יום הולדת. תום בחור מקסים, מקצועי, נעים הליכות, בעל ידע רב. הסביר הכל בצורה נעימה, היה קליל, זורם, הביא איתו את כל הציוד, כך שאם משהו היה חסר, אין בעיה. היה לנו מאוד כיף, וגם הראמן יצא מושקע ומאוד טעים. נותרו לנו בבית רטבים וצירים לעוד כמה ארוחות טובות. ממליצים בחום!
Eden Skovronek
Eden Skovronek
04/08/2023
תום הגיע אלינו הביתה ללמד אותנו להכין ראמן. היה מאוד נחמד איתו! זורם, קליל, אווירה ממש טובה ונעימה. חוץ מזה למדנו קצת דברים בסיסיים בהכנת אוכל וקיבלנו טיפים מעולים (: וכמובן שהראמן היה שווה כל דקת עבודה! ממליצים בחום.
Itzik F
Itzik F
14/04/2023
Amazing cooking experience in a lovely atmosphere. Tom is a great teacher and super nice person.
Noa Gana
Noa Gana
02/12/2022
היינו בשיעור ראמן פרטי אצל תום ולמדנו המון, לא רק על ראמן, גם על גישה לאוכל ובישול. הייתה חוויה כיפית נעימה ומעניינת , ממליצים בחום (:
דילוג לתוכן