Go Back

קציצות ברוטב עגבניות

קציצות בשר ברוטב עגבניות פשוט. קלאסיקה של בית
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 1 hour 30 minutes
זמן כולל 2 hours
דרגת קושי עיקריות
מטבח איטלקי, מקומי
מספר מנות 4 סועדים

ציוד הכרחי

  • סיר רחב

רשימת מרכיבים
  

קציצות בקר

  • 500 גרם בשר בקר שומני טחון ממליץ צלעות או צוואר
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1 בצל לבן בינוני
  • ¼ צרור כוסברה טרייה
  • ¼ צרור פטרוזיליה טרייה
  • 1 כף חרדל
  • 3 כפות פירורי לחם או שיבולת שועל טחונה
  • 1 ביצה
  • 50 מ"ל מים/סודה
  • כ.מ מלח דק
  • כ.מ פלפל שחור גרוס
  • כ.מ כמון
  • כ.מ זרעי כוסברה טחונים

רוטב עגבניות

  • 5 שיני שום
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות "POLPA" משימורים אפשר גם לרסק טריות
  • כ.מ פפריקה בשמן
  • כ.מ כמון טחון
  • כ.מ פלפל שחור
  • כ.מ שמן זית/חמניות
  • כ.מ קימל
  • כ.מ מלח דק
  • כ.מ זרעי כוסברה טחונים
  • ¼ צרור כוסברה טרייה קצוצה
  • 1 כף חומץ 5%

הוראות הכנה
 

הכנת הקציצות

  • טוחנים/קוצצים היטב את כלל המרכיבים מלבד הבשר
  • מערבבים עם הבשר ולשים היטב עד שהמסה מקבל גוון בהיר יותר ומרגישה כמו בצק
  • יוצרים כדורים בגודל אחיד (אפשר לצנן את המסה לפני)
  • מומלץ לצרוב את הקציצות לפני הכנסתן לרוטב להעצמת הטעם

הכנת התבשיל

  • מחממים סיר רחב ומוסיפים שמן
  • מוסיפים שום פרוס ומטגנים עד להזהבה
  • מוסיפים את התבלינים חוץ מהמלח ומטגנים אותם דקות ספורות
  • מוסיפים את החומץ ומעט מאדים אותו
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות והמלח
  • מוסיפים מעט מים כך שיגיעו למחצית גובה הקציצה (תלוי בגודל הסיר)
  • מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 10 דקות
  • מוסיפים את הכוסברה הטרייה ומערבבים
  • מוסיפים את הקציצות מכסים ומביאים לרתיחה
  • פותחים מעט את המכסה ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי

הערות

טיפים לקציצות מושלמות

  • אם רוצים לקבל טעם חזק יותר של בשר ברוטב כדאי לצרוב את הקציצות לפני הבישול ולהשתמש במשקעים מהטיגון בתוך הרוטב.
  • ברוטב עגבניות אני לא אוהב להוסיף סוכר. אם אני רוצה להמתיק אני מוסיף בצל מטוגן
  • כדי לאזן את השומניות של הרטבים אני נוהג להוסיף מעט חומץ לפני שאני מוסיף את שאר נוזלים לתבשיל
  • התמיד מתבלים את הקציצות/החלבונים בנפרד מהתבשיל
  • ככל שמוסיפים לקציצה יותר תוספות היא מקבלת מרקם רך יותר וטעם חלש יותר.