קציצות ברוטב עגבניות

המאכל שהוא בית

קציצות ברוטב הן אולי הבסיס לכל מטבח ביתי. הן מגוונות, עשויות בשר, עוף, דגים ירקו, קטניות דגנים ועוד. והרטבים שעוטפים אותן מתפרשים על כלל מטבחי העולם מתאילנד ועד מרוקו, בחזרה להודו וממשיכות לאיטליה. 

המתכון הזה הוא הבסיסי והנפוץ ביותר בעיניי אך הטכניקה משמשת למתכונים רבים אחרים. העיקרון הוא השלבים והטיפול בחומרי הגלם השונים שנבחר. 
 

קציצות עוף

קציצות עוף הן עדינות יותר ומקבלות יותר טעמים מהרוטב. לרוב נבחר בבשר פרגית טחון. כדאי להיזהר לא לערבב בהן יותר מדי מרכיבים כדי שלא יעלם טעם העוף לגמרי. לרוב אני אוהב לשדך לקציצות עוף רטבים תאילנדים ומקסיקנים. טעמים יותר חמוצים מתוקים חריפים.

קציצות בשר

בשר בקר הוא שומני יותר ולכן עני אוהב לשדך אותו לרטבים יותר חומציים כמו רוטב של ירוקים ולימון, חמוסטה, רוטב עגבניות ועוד. הנתחים האהובים עלי לקציצות בקר הם מהצלעות והצוואר. ועם אחוז שומן יחסית גבוה.

טיפים לקציצות מושלמות

  • אם רוצים לקבל טעם חזק יותר של בשר ברוטב כדאי לצרוב את הקציצות לפני הבישול ולהשתמש במשקעים מהטיגון בתוך הרוטב.
  • ברוטב עגבניות אני לא אוהב להוסיף סוכר. אם אני רוצה להמתיק אני מוסיף בצל מטוגן
  • כדי לאזן את השומניות של הרטבים אני נוהג להוסיף מעט חומץ לפני שאני מוסיף את שאר נוזלים לתבשיל
  • התמיד מתבלים את הקציצות/החלבונים בנפרד מהתבשיל
  • ככל שמוסיפים לקציצה יותר תוספות היא מקבלת מרקם רך יותר וטעם חלש יותר.

 

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

 

קציצות ברוטב עגבניות

קציצות בשר ברוטב עגבניות פשוט. קלאסיקה של בית
זמן הכנה20 minutes
זמן בישול1 hour 30 minutes
זמן כולל2 hours
מטבח איטלקי, מקומי
מספר מנות 4 סועדים

ציוד הכרחי

  • סיר רחב

רשימת מרכיבים
  

קציצות בקר

  • 500 גרם בשר בקר שומני טחון ממליץ צלעות או צוואר
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1 בצל לבן בינוני
  • ¼ צרור כוסברה טרייה
  • ¼ צרור פטרוזיליה טרייה
  • 1 כף חרדל
  • 3 כפות פירורי לחם או שיבולת שועל טחונה
  • 1 ביצה
  • 50 מ"ל מים/סודה
  • כ.מ מלח דק
  • כ.מ פלפל שחור גרוס
  • כ.מ כמון
  • כ.מ זרעי כוסברה טחונים

רוטב עגבניות

  • 5 שיני שום
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות "POLPA" משימורים אפשר גם לרסק טריות
  • כ.מ פפריקה בשמן
  • כ.מ כמון טחון
  • כ.מ פלפל שחור
  • כ.מ שמן זית/חמניות
  • כ.מ קימל
  • כ.מ מלח דק
  • כ.מ זרעי כוסברה טחונים
  • ¼ צרור כוסברה טרייה קצוצה
  • 1 כף חומץ 5%

הוראות הכנה
 

הכנת הקציצות

  • טוחנים/קוצצים היטב את כלל המרכיבים מלבד הבשר
  • מערבבים עם הבשר ולשים היטב עד שהמסה מקבל גוון בהיר יותר ומרגישה כמו בצק
  • יוצרים כדורים בגודל אחיד (אפשר לצנן את המסה לפני)
  • מומלץ לצרוב את הקציצות לפני הכנסתן לרוטב להעצמת הטעם

הכנת התבשיל

  • מחממים סיר רחב ומוסיפים שמן
  • מוסיפים שום פרוס ומטגנים עד להזהבה
  • מוסיפים את התבלינים חוץ מהמלח ומטגנים אותם דקות ספורות
  • מוסיפים את החומץ ומעט מאדים אותו
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות והמלח
  • מוסיפים מעט מים כך שיגיעו למחצית גובה הקציצה (תלוי בגודל הסיר)
  • מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 10 דקות
  • מוסיפים את הכוסברה הטרייה ומערבבים
  • מוסיפים את הקציצות מכסים ומביאים לרתיחה
  • פותחים מעט את המכסה ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי

הערות

טיפים לקציצות מושלמות

  • אם רוצים לקבל טעם חזק יותר של בשר ברוטב כדאי לצרוב את הקציצות לפני הבישול ולהשתמש במשקעים מהטיגון בתוך הרוטב.
  • ברוטב עגבניות אני לא אוהב להוסיף סוכר. אם אני רוצה להמתיק אני מוסיף בצל מטוגן
  • כדי לאזן את השומניות של הרטבים אני נוהג להוסיף מעט חומץ לפני שאני מוסיף את שאר נוזלים לתבשיל
  • התמיד מתבלים את הקציצות/החלבונים בנפרד מהתבשיל
  • ככל שמוסיפים לקציצה יותר תוספות היא מקבלת מרקם רך יותר וטעם חלש יותר.
 
מילות חיפוש קציצות, קציצות ברוטב, רוטב עגבניות
ביקורות
נגן וידאו
נגן וידאו
מְעוּלֶה
34 ביקורות ב-
Ailon Voldman
Ailon Voldman
02/09/2023
אין מילים לתאר את החוויה. שף פרטי, מורה פרטי, מדריך, איף שלא תקראו לזה הבן אדם פשוט מביא את עצמו ונותן המון ערך מוסף. הסבלנות, הדיבור בגובה העיניים, החוויה, האנושיות, עבודת הצוות והאוכל הכלכך טעים ומיוחד, אלה כל הדברים שהפכו את החוויה הזאת לכלכך עוצמתית תודה תום!
Stav Novisov Bolotin
Stav Novisov Bolotin
02/09/2023
לקחתי את הקורס למתחילים. עד כע נהנה מאוד מהקורס ומההדרכה של תום. מציע בחום לחובבים כמוני השוקלים ומתעניינים בענייני מטבח ובישול.
sharona voldman
sharona voldman
01/09/2023
תום גלס קשוב ומקצועי 🪷 סדנה ביתית בקרית טבעון מושלמת !!!! חוויה קולינרית גם של העברת המידע וגם של טיב האוכל רמה גבוהה בינלאומית ❤️❤️❤️
Sigal Steinberg
Sigal Steinberg
01/09/2023
עשינו לילד לקראת בר המצווה 3 שיעורי בישול עם תום היה נעים, מסביר ומלמד מאוד! פתח את הילד לבישולים, וטעמים חדשים, ולימד אותו טכניקות וכלים שיקדמו את הבישול שלו בצעדי ענק למעלה. וכמובן התוצרים טעימים מאוד ממליצה בחום רב 🙂
Efi Pupkin
Efi Pupkin
21/08/2023
Perfect... everything.
חגית רוס
חגית רוס
21/08/2023
הזמנו את תום לארוחת שף לכבוד ״חתונת הזהב״ של הוריי. תום, עם ידי הזהב, החיוך הגדול והמבוייש והסבלנות אין קץ, הוציא תחת ידיו ארוחת מלכים, שגרמה לכולנו לשבת סביב השולחן למעלה מ-3 שעות ורק להנות. האוכל הותאם באופן פנומנלי לכל המגבלות של מי מהאוכלים (משומרי הכשרות עבור דרך האלרגי לדגנים ועד לזו שנמנעת מפחמימות וסוכרים). במחשבה גדולה התאים תום את התפריט כך שכולם יכלו לאכול מהכל. אנחנו כבר מחפשים את התירוץ לאירוע הגדול הבא…😋
Liat Eyal
Liat Eyal
17/08/2023
הזמנו את תום לסדנת ראמן פרטית לרגל יום הולדת. תום בחור מקסים, מקצועי, נעים הליכות, בעל ידע רב. הסביר הכל בצורה נעימה, היה קליל, זורם, הביא איתו את כל הציוד, כך שאם משהו היה חסר, אין בעיה. היה לנו מאוד כיף, וגם הראמן יצא מושקע ומאוד טעים. נותרו לנו בבית רטבים וצירים לעוד כמה ארוחות טובות. ממליצים בחום!
Eden Skovronek
Eden Skovronek
04/08/2023
תום הגיע אלינו הביתה ללמד אותנו להכין ראמן. היה מאוד נחמד איתו! זורם, קליל, אווירה ממש טובה ונעימה. חוץ מזה למדנו קצת דברים בסיסיים בהכנת אוכל וקיבלנו טיפים מעולים (: וכמובן שהראמן היה שווה כל דקת עבודה! ממליצים בחום.
Itzik F
Itzik F
14/04/2023
Amazing cooking experience in a lovely atmosphere. Tom is a great teacher and super nice person.
Noa Gana
Noa Gana
02/12/2022
היינו בשיעור ראמן פרטי אצל תום ולמדנו המון, לא רק על ראמן, גם על גישה לאוכל ובישול. הייתה חוויה כיפית נעימה ומעניינת , ממליצים בחום (:
דילוג לתוכן