קציצות עוף הן עדינות יותר ומקבלות יותר טעמים מהרוטב. לרוב נבחר בבשר פרגית טחון. כדאי להיזהר לא לערבב בהן יותר מדי מרכיבים כדי שלא יעלם טעם העוף לגמרי. לרוב אני אוהב לשדך לקציצות עוף רטבים תאילנדים ומקסיקנים. טעמים יותר חמוצים מתוקים חריפים.
בשר בקר הוא שומני יותר ולכן עני אוהב לשדך אותו לרטבים יותר חומציים כמו רוטב של ירוקים ולימון, חמוסטה, רוטב עגבניות ועוד. הנתחים האהובים עלי לקציצות בקר הם מהצלעות והצוואר. ועם אחוז שומן יחסית גבוה.
טיפים לקציצות מושלמות
- אם רוצים לקבל טעם חזק יותר של בשר ברוטב כדאי לצרוב את הקציצות לפני הבישול ולהשתמש במשקעים מהטיגון בתוך הרוטב.
- ברוטב עגבניות אני לא אוהב להוסיף סוכר. אם אני רוצה להמתיק אני מוסיף בצל מטוגן
- כדי לאזן את השומניות של הרטבים אני נוהג להוסיף מעט חומץ לפני שאני מוסיף את שאר נוזלים לתבשיל
- התמיד מתבלים את הקציצות/החלבונים בנפרד מהתבשיל
- ככל שמוסיפים לקציצה יותר תוספות היא מקבלת מרקם רך יותר וטעם חלש יותר.
טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.
אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.
המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.
טיפים לקציצות מושלמות
- אם רוצים לקבל טעם חזק יותר של בשר ברוטב כדאי לצרוב את הקציצות לפני הבישול ולהשתמש במשקעים מהטיגון בתוך הרוטב.
- ברוטב עגבניות אני לא אוהב להוסיף סוכר. אם אני רוצה להמתיק אני מוסיף בצל מטוגן
- כדי לאזן את השומניות של הרטבים אני נוהג להוסיף מעט חומץ לפני שאני מוסיף את שאר נוזלים לתבשיל
- התמיד מתבלים את הקציצות/החלבונים בנפרד מהתבשיל
- ככל שמוסיפים לקציצה יותר תוספות היא מקבלת מרקם רך יותר וטעם חלש יותר.
מְעוּלֶה34 ביקורות ב-Ailon Voldman02/09/2023אין מילים לתאר את החוויה. שף פרטי, מורה פרטי, מדריך, איף שלא תקראו לזה הבן אדם פשוט מביא את עצמו ונותן המון ערך מוסף. הסבלנות, הדיבור בגובה העיניים, החוויה, האנושיות, עבודת הצוות והאוכל הכלכך טעים ומיוחד, אלה כל הדברים שהפכו את החוויה הזאת לכלכך עוצמתית תודה תום!Stav Novisov Bolotin02/09/2023לקחתי את הקורס למתחילים. עד כע נהנה מאוד מהקורס ומההדרכה של תום. מציע בחום לחובבים כמוני השוקלים ומתעניינים בענייני מטבח ובישול.sharona voldman01/09/2023תום גלס קשוב ומקצועי 🪷 סדנה ביתית בקרית טבעון מושלמת !!!! חוויה קולינרית גם של העברת המידע וגם של טיב האוכל רמה גבוהה בינלאומית ❤️❤️❤️Sigal Steinberg01/09/2023עשינו לילד לקראת בר המצווה 3 שיעורי בישול עם תום היה נעים, מסביר ומלמד מאוד! פתח את הילד לבישולים, וטעמים חדשים, ולימד אותו טכניקות וכלים שיקדמו את הבישול שלו בצעדי ענק למעלה. וכמובן התוצרים טעימים מאוד ממליצה בחום רב 🙂Efi Pupkin21/08/2023Perfect... everything.חגית רוס21/08/2023הזמנו את תום לארוחת שף לכבוד ״חתונת הזהב״ של הוריי. תום, עם ידי הזהב, החיוך הגדול והמבוייש והסבלנות אין קץ, הוציא תחת ידיו ארוחת מלכים, שגרמה לכולנו לשבת סביב השולחן למעלה מ-3 שעות ורק להנות. האוכל הותאם באופן פנומנלי לכל המגבלות של מי מהאוכלים (משומרי הכשרות עבור דרך האלרגי לדגנים ועד לזו שנמנעת מפחמימות וסוכרים). במחשבה גדולה התאים תום את התפריט כך שכולם יכלו לאכול מהכל. אנחנו כבר מחפשים את התירוץ לאירוע הגדול הבא…😋Liat Eyal17/08/2023הזמנו את תום לסדנת ראמן פרטית לרגל יום הולדת. תום בחור מקסים, מקצועי, נעים הליכות, בעל ידע רב. הסביר הכל בצורה נעימה, היה קליל, זורם, הביא איתו את כל הציוד, כך שאם משהו היה חסר, אין בעיה. היה לנו מאוד כיף, וגם הראמן יצא מושקע ומאוד טעים. נותרו לנו בבית רטבים וצירים לעוד כמה ארוחות טובות. ממליצים בחום!Eden Skovronek04/08/2023תום הגיע אלינו הביתה ללמד אותנו להכין ראמן. היה מאוד נחמד איתו! זורם, קליל, אווירה ממש טובה ונעימה. חוץ מזה למדנו קצת דברים בסיסיים בהכנת אוכל וקיבלנו טיפים מעולים (: וכמובן שהראמן היה שווה כל דקת עבודה! ממליצים בחום.Itzik F14/04/2023Amazing cooking experience in a lovely atmosphere. Tom is a great teacher and super nice person.Noa Gana02/12/2022היינו בשיעור ראמן פרטי אצל תום ולמדנו המון, לא רק על ראמן, גם על גישה לאוכל ובישול. הייתה חוויה כיפית נעימה ומעניינת , ממליצים בחום (:טען עוד