קרקר גרעינים
מתכון ללא גלוטן מנצח לקרקר שאי אפשר להפסיק לאכול
זמן הכנה 15 minutes mins
זמן בישול 30 minutes mins
זמן כולל 1 hour hr
דרגת קושי מתאבנים, נישנושים
מטבח מקומי
- 30 גרם זרעי פשתן
- 40 גרם גרעיני חמנייה לא קלוי
- 10 גרם גריעני דלעת לא קלוי
- 20 גרם צ'יה
- 15 גרם שומשום
- 10 גרם צנובר לא קלוי
- 10 גרם שקדים פרוסים לא קלוי
- ⅓ כפית סוכר
- ¾ כפית מלח
- כ.מ פלפל שחור גרוס
- 30 גרם קורנפלור
- 2 כפית טחינה גולמית
- 30 גרם שמן זית
- 145 מ"ל מים רותחים
מחממים תנור ל 160°C
מערבבים בקערה את כלל המרכיבים היבשים
מערבבים בנפרד את הטחינה עם השמן והמים הרותחים ומוזגים על התערובת היבשה
מערבבים היטב כ- 10 דקות עד שמתחיל להסמיך
מניחים נייר אפייה על משטח עבודה ויוצקים מעליו את התערוב
מכסים בנייר נוסף ובעזרת מרית מפזרים את המסה לעובי הדק ביותר שמצליחים (הגרעינים ימנעו אזורים דקים מדי)
מעבירים את ניירות האפייה לתוך תבנית אפייה ומעליהם מניחים תבנית נוספת
מכניסים לתנור ל- 20 דקות
מורידים את התבנית העליונה ואת הנייר העליון וממשיכים לאפות עד להזהבת הגרעינים
מצננים ושוברים לגודל הרצוי
טיפים לקרקר מושלם
- הכי חשוב זה לרדד את המסה בצורה אחידה. ולוודא שהכל מוכן באותו האופן
- עדיף להוציא כשחלק מוכן והשאר עוד לא, מאשר שחלק יהיה שרוף והשאר מוכן (תמיד אפשר להחזיר לתנור)
- כדאי לשמור בקופסה אטומה והקרקר מחזיק כמעט שבוע
- אפשר להחליף את הקורנפלור בקמחים מסוגים שונים