Go Back
סדנת בישול לאיזון טעמים

קרקר גרעינים

מתכון ללא גלוטן מנצח לקרקר שאי אפשר להפסיק לאכול
זמן הכנה 15 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן כולל 1 hour
דרגת קושי מתאבנים, נישנושים
מטבח מקומי
מספר מנות 1 תבנית אפייה

ציוד הכרחי

  • 1 קערה
  • 1 תבנית אפייה
  • 1 מרית למריחה אחידה
  • 2 ניירות פרגמנט לאפייה
  • תנור
  • מיקסר (לא חובה - מקצר את ההכנה)

רשימת מרכיבים
  

  • 30 גרם זרעי פשתן
  • 40 גרם גרעיני חמנייה לא קלוי
  • 10 גרם גריעני דלעת לא קלוי
  • 20 גרם צ'יה
  • 15 גרם שומשום
  • 10 גרם צנובר לא קלוי
  • 10 גרם שקדים פרוסים לא קלוי
  • כפית סוכר
  • ¾ כפית מלח
  • כ.מ פלפל שחור גרוס
  • 30 גרם קורנפלור
  • 2 כפית טחינה גולמית
  • 30 גרם שמן זית
  • 145 מ"ל מים רותחים

הוראות הכנה
 

  • מחממים תנור ל 160°C
  • מערבבים בקערה את כלל המרכיבים היבשים
  • מערבבים בנפרד את הטחינה עם השמן והמים הרותחים ומוזגים על התערובת היבשה
  • מערבבים היטב כ- 10 דקות עד שמתחיל להסמיך
  • מניחים נייר אפייה על משטח עבודה ויוצקים מעליו את התערוב
  • מכסים בנייר נוסף ובעזרת מרית מפזרים את המסה לעובי הדק ביותר שמצליחים (הגרעינים ימנעו אזורים דקים מדי)
  • מעבירים את ניירות האפייה לתוך תבנית אפייה ומעליהם מניחים תבנית נוספת
  • מכניסים לתנור ל- 20 דקות
  • מורידים את התבנית העליונה ואת הנייר העליון וממשיכים לאפות עד להזהבת הגרעינים
  • מצננים ושוברים לגודל הרצוי

הערות

טיפים לקרקר מושלם

  • הכי חשוב זה לרדד את המסה בצורה אחידה. ולוודא שהכל מוכן באותו האופן
  • עדיף להוציא כשחלק מוכן והשאר עוד לא, מאשר שחלק יהיה שרוף והשאר מוכן (תמיד אפשר להחזיר לתנור)
  • כדאי לשמור בקופסה אטומה והקרקר מחזיק כמעט שבוע
  • אפשר להחליף את הקורנפלור בקמחים מסוגים שונים