Go Back
מנת ריזוטו משיעור בישול

ריזוטו כרובית

ריזוטו איטלקי בשילוב קרם כרובית
עם כרובית מטוגנת ועוד תוספות שכרובית מאוד אוהבת
כ.מ = "כמות מתאימה"
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן כולל 1 hour
דרגת קושי עיקרית
מטבח איטלקי
מספר מנות 2 מנות

ציוד הכרחי

  • סיר טיגון
  • סיר לבישול כרובית
  • מחבת עמוקה
  • סכין שף
  • קערות
  • כף סינון רחבה
  • לקקן

רשימת מרכיבים
  

  • 100 גרם ריזוטו ארבוריו
  • 1 יחידה בצל לבן בינוני
  • 2 יחידות שן שום
  • ½ יחידה כרישה
  • ½ יחידה ראש כרובית
  • 600 מ"ל ציר עוף/ירקות
  • 50 מ"ל יין לבן
  • 1 ענף שמיר טרי
  • כ.מ חמאה
  • כ.מ שמן זית
  • כ.מ פרמז'ן איכותית
  • כ.מ קמח לבן (אפשר קורנפלור במקום)
  • כ.מ שמן לטיגון
  • כ.מ מלח
  • כ.מ פלפל שחור/לבן
  • 100 מ"ל חלב לבישול הכרובית

הוראות הכנה
 

הכנת הכרובית:

  • מבשלים את ראש הכרובית במים/ציר וחלב (סה"כ 250 מ"ל נוזל)
    מוסיפים לנוזלים עשבי תבלין ארומטיים ומחזקי טעם
  • מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים כ- 10 דקות
  • מוציאים את הכרובית ופורסים ממנה 2-4 "סטייקים" בעובי 2 ס"מ ומכניסים אותם לקירור
  • מחזירים את שאר הכרובית לסיר ומבשלים כ-30 דקות
  • לקראת ההגשה מקמחים את ה"סטייקים" שפרסנו ומטגנים בשמן עמוק
  • את שארית הכרובית מוציאים וטוחנים למרקם חלק

ריזוטו כרובית:

  • קוצצים דק את הבצל, הכרישה והשום
  • ממסים במחבת עמוקה חמאה בשמן זית ומטגנים בעדינות את הבצל והכרישה עד שהם שקופים מעט, מוסיפים את השום ומטגנים עוד 3 דקות
  • מוסיפים את האורז ומטגנים אותו עם הירקות כ- 3 דקות
  • מוסיפים את היין הלבן ומאדים עד שלא נשאר כלל יין במחבת
  • מוסיפים את קרם הכרובית אל האורז ומאדים מעט את הנוזלים
  • מוסיפים ציר בהדרגה בכל פעם מכסים את האורז ומניחים לו לספוג את הנוזלים תוך כדי ערבוב מתמיד
  • מבשלים על להבה בעוצמה בינונית
  • טועמים את האורז וכשהמרקם רך מוסיפים מלח פרמז'ן מגורר ומעט חמאה. מורידים מהאש ומגישים בצלחת
  • על הריזוטו מניחים כרובית מטוגנת ומפזרים עליה עלי שמיר ופרמז'ן אפשר להוסיף מעט גרידת לימון