קוצצים דק את הבצל, הכרישה והשום
ממסים במחבת עמוקה חמאה בשמן זית ומטגנים בעדינות את הבצל והכרישה עד שהם שקופים מעט, מוסיפים את השום ומטגנים עוד 3 דקות
מוסיפים את האורז ומטגנים אותו עם הירקות כ- 3 דקות
מוסיפים את היין הלבן ומאדים עד שלא נשאר כלל יין במחבת
מוסיפים את קרם הכרובית אל האורז ומאדים מעט את הנוזלים
מוסיפים ציר בהדרגה בכל פעם מכסים את האורז ומניחים לו לספוג את הנוזלים תוך כדי ערבוב מתמיד
מבשלים על להבה בעוצמה בינונית
טועמים את האורז וכשהמרקם רך מוסיפים מלח פרמז'ן מגורר ומעט חמאה. מורידים מהאש ומגישים בצלחת
על הריזוטו מניחים כרובית מטוגנת ומפזרים עליה עלי שמיר ופרמז'ן אפשר להוסיף מעט גרידת לימון