מתכון ריזוטו כרובית

מנה חורפית מקסימה

ריזוטו היא מנה שמלווה אותי בסדנאות בישול רבות. היופי בעיניי הוא היכולת להעניק לריזוטו קשת טעמים כל כך רחבה. אפשר לאכול אותו כמנה עיקרית או לצד סטייק או פילה דג. לרוב זאת מנהשמתאימה יותר לעונה הקרה אבל אפשר להקליל אותה בכדי שתתאים גם לימי הקיץ

ישנן שתי שיטות להכנת הריזוטו. האחת – להכין במקום, תוך ערבוב בלתי פוסק ויצירת קרמה מטורפת. זו שיטה מדהימה אך דורשת מאיתנו להיצמד למחבת למשך 30 דקות ומגבילה אותנו. השיטה השנייה והנפוצה יותר היא לבשל את האורזולעצור קצת לפני שמוכן ומיד מקררים מבלי להוסיף חמאה ופרמז'ן. לקראת הארוחה מחממים וממשיכים את התהליך עד סופו. בדרך זו תוכלו להגיש את המנה ברגע.

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

ריזוטו כרובית

ריזוטו איטלקי בשילוב קרם כרובית
עם כרובית מטוגנת ועוד תוספות שכרובית מאוד אוהבת
כ.מ = "כמות מתאימה"
זמן הכנה10 minutes
זמן בישול30 minutes
זמן כולל1 hour
מטבח איטלקי
מספר מנות 2 מנות

ציוד הכרחי

  • סיר טיגון
  • סיר לבישול כרובית
  • מחבת עמוקה
  • סכין שף
  • קערות
  • כף סינון רחבה
  • לקקן

רשימת מרכיבים
  

  • 100 גרם ריזוטו ארבוריו
  • 1 יחידה בצל לבן בינוני
  • 2 יחידות שן שום
  • ½ יחידה כרישה
  • ½ יחידה ראש כרובית
  • 600 מ"ל ציר עוף/ירקות
  • 50 מ"ל יין לבן
  • 1 ענף שמיר טרי
  • כ.מ חמאה
  • כ.מ שמן זית
  • כ.מ פרמז'ן איכותית
  • כ.מ קמח לבן (אפשר קורנפלור במקום)
  • כ.מ שמן לטיגון
  • כ.מ מלח
  • כ.מ פלפל שחור/לבן
  • 100 מ"ל חלב לבישול הכרובית

הוראות הכנה
 

הכנת הכרובית:

  • מבשלים את ראש הכרובית במים/ציר וחלב (סה"כ 250 מ"ל נוזל)
    מוסיפים לנוזלים עשבי תבלין ארומטיים ומחזקי טעם
  • מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים כ- 10 דקות
  • מוציאים את הכרובית ופורסים ממנה 2-4 "סטייקים" בעובי 2 ס"מ ומכניסים אותם לקירור
  • מחזירים את שאר הכרובית לסיר ומבשלים כ-30 דקות
  • לקראת ההגשה מקמחים את ה"סטייקים" שפרסנו ומטגנים בשמן עמוק
  • את שארית הכרובית מוציאים וטוחנים למרקם חלק

ריזוטו כרובית:

  • קוצצים דק את הבצל, הכרישה והשום
  • ממסים במחבת עמוקה חמאה בשמן זית ומטגנים בעדינות את הבצל והכרישה עד שהם שקופים מעט, מוסיפים את השום ומטגנים עוד 3 דקות
  • מוסיפים את האורז ומטגנים אותו עם הירקות כ- 3 דקות
  • מוסיפים את היין הלבן ומאדים עד שלא נשאר כלל יין במחבת
  • מוסיפים את קרם הכרובית אל האורז ומאדים מעט את הנוזלים
  • מוסיפים ציר בהדרגה בכל פעם מכסים את האורז ומניחים לו לספוג את הנוזלים תוך כדי ערבוב מתמיד
  • מבשלים על להבה בעוצמה בינונית
  • טועמים את האורז וכשהמרקם רך מוסיפים מלח פרמז'ן מגורר ומעט חמאה. מורידים מהאש ומגישים בצלחת
  • על הריזוטו מניחים כרובית מטוגנת ומפזרים עליה עלי שמיר ופרמז'ן אפשר להוסיף מעט גרידת לימון
מילות חיפוש כרובית, ריזוטו
ביקורות
נגן וידאו
נגן וידאו
מְעוּלֶה
34 ביקורות ב-
Ailon Voldman
Ailon Voldman
02/09/2023
אין מילים לתאר את החוויה. שף פרטי, מורה פרטי, מדריך, איף שלא תקראו לזה הבן אדם פשוט מביא את עצמו ונותן המון ערך מוסף. הסבלנות, הדיבור בגובה העיניים, החוויה, האנושיות, עבודת הצוות והאוכל הכלכך טעים ומיוחד, אלה כל הדברים שהפכו את החוויה הזאת לכלכך עוצמתית תודה תום!
Stav Novisov Bolotin
Stav Novisov Bolotin
02/09/2023
לקחתי את הקורס למתחילים. עד כע נהנה מאוד מהקורס ומההדרכה של תום. מציע בחום לחובבים כמוני השוקלים ומתעניינים בענייני מטבח ובישול.
sharona voldman
sharona voldman
01/09/2023
תום גלס קשוב ומקצועי 🪷 סדנה ביתית בקרית טבעון מושלמת !!!! חוויה קולינרית גם של העברת המידע וגם של טיב האוכל רמה גבוהה בינלאומית ❤️❤️❤️
Sigal Steinberg
Sigal Steinberg
01/09/2023
עשינו לילד לקראת בר המצווה 3 שיעורי בישול עם תום היה נעים, מסביר ומלמד מאוד! פתח את הילד לבישולים, וטעמים חדשים, ולימד אותו טכניקות וכלים שיקדמו את הבישול שלו בצעדי ענק למעלה. וכמובן התוצרים טעימים מאוד ממליצה בחום רב 🙂
Efi Pupkin
Efi Pupkin
21/08/2023
Perfect... everything.
חגית רוס
חגית רוס
21/08/2023
הזמנו את תום לארוחת שף לכבוד ״חתונת הזהב״ של הוריי. תום, עם ידי הזהב, החיוך הגדול והמבוייש והסבלנות אין קץ, הוציא תחת ידיו ארוחת מלכים, שגרמה לכולנו לשבת סביב השולחן למעלה מ-3 שעות ורק להנות. האוכל הותאם באופן פנומנלי לכל המגבלות של מי מהאוכלים (משומרי הכשרות עבור דרך האלרגי לדגנים ועד לזו שנמנעת מפחמימות וסוכרים). במחשבה גדולה התאים תום את התפריט כך שכולם יכלו לאכול מהכל. אנחנו כבר מחפשים את התירוץ לאירוע הגדול הבא…😋
Liat Eyal
Liat Eyal
17/08/2023
הזמנו את תום לסדנת ראמן פרטית לרגל יום הולדת. תום בחור מקסים, מקצועי, נעים הליכות, בעל ידע רב. הסביר הכל בצורה נעימה, היה קליל, זורם, הביא איתו את כל הציוד, כך שאם משהו היה חסר, אין בעיה. היה לנו מאוד כיף, וגם הראמן יצא מושקע ומאוד טעים. נותרו לנו בבית רטבים וצירים לעוד כמה ארוחות טובות. ממליצים בחום!
Eden Skovronek
Eden Skovronek
04/08/2023
תום הגיע אלינו הביתה ללמד אותנו להכין ראמן. היה מאוד נחמד איתו! זורם, קליל, אווירה ממש טובה ונעימה. חוץ מזה למדנו קצת דברים בסיסיים בהכנת אוכל וקיבלנו טיפים מעולים (: וכמובן שהראמן היה שווה כל דקת עבודה! ממליצים בחום.
Itzik F
Itzik F
14/04/2023
Amazing cooking experience in a lovely atmosphere. Tom is a great teacher and super nice person.
Noa Gana
Noa Gana
02/12/2022
היינו בשיעור ראמן פרטי אצל תום ולמדנו המון, לא רק על ראמן, גם על גישה לאוכל ובישול. הייתה חוויה כיפית נעימה ומעניינת , ממליצים בחום (:
דילוג לתוכן