סדנת לחם

הדרכה פרטית לחובבנים ומתקדמים

מפגש ראשון

סדנת לחם מחמצת

בשיעור הראשון נתמקד בבסיס להבנת הבצק והמחמצת. נכיר את העקרונות ליצירת מחמצת פעילה ובצק לחם בסיסי.

נתמודד עם ליה של בצק בהידרציה גבוהה ונתנסה תוך התמקדות בתהליכים נכונים למטרה אליה נשאף להגיע תוך התחשבות בלו"ז יום יומי.

נכין מאפים היברידיים המשלבים שמרים עם מחמצת, ניגע בעיצובים שונים ושיטות אפייה מגוונות. ונרחיב על מטבלים ומליות שהולכים יחד והופכים את הארוחה לחוויה בלתי נשכחת.

מפגש שני

בצק בהידרציה גבוהה מאוד

במפגש השני נעלה הילוך ונתמודד עם בצק בהידרציה גבוהה מאוד, נלמד איך מכינים אותו בלישה במיקסר ובלישה ידנית. מבין יחדיו מהם היתרונות והחסרונות בכל סוג לישה וכיצד ניתן לנצל אותם לטובתנו

נרחיב בסוגי עיצוב בצק בדרכים ייחודיות וכיצד אופים פוקאצ'ות, פיצות ושאר מאפים בהתאם למטרת השימוש בהם

בשיעור נבין את חומרי הגלם השונים העומדים לרשותינו ואת השפעתם על איכות הבצק, נוחות העבודה איתו והתוצאה שנקבל. כל קמח משנה.

מפגש שלישי

לחמים מלאים

לאחר שהבנו את הכנת הבצק ואיך מתנהלים איתו נכון, נלמד להכין בצקים מקמחים מלאים, נבין כיצד הבצק מגיב אחרת ואיך אפשר להשפיע על המרקם הסופי.

נתנסה בהחלפת חומרי הגלם בחומרים אחרים כגון לחם יוגורט, קמח מבושל, צירים ועוד חומרים שמשנים את הטעם של הלחם מקצה לקצה.

נלמד איך מטמיעים נכון תוספות שונות, וכיצד מנסים דברים חדשים ולומדים לפתח את הלחם שלנו

סדנת לחם מחמצת

קורס אפיית לחם

קורס לחם מחמצת

ביקורות
דילוג לתוכן