על האש

סדנת על האש

"על האש" הן צמד מילים שמלווה את החברה הישראלית בכל מפגש חברתי בעשורים האחרונים. כמעט בכל משפחה נוהגים להתאסף סביב הגריל בחגים ואירועים מיוחדים.ברוב המקרים נפגוש בארוחה הזו את אותם המאכלים. קבב, פרגיות מתובלות, אולי שיפודים עם קצת ירקות וסטייקים מנתחים שונים.

במרבית המקרים הנתחים נצלים על רשת שצמודה לגחלים הבוערות. ותמיד, תמיד יש את מי שנצמד אל הגריל בזמן שכולם אוכלים ומוציא את האוכל בהדרגה עד שכולם שבעו. אמנם יש לו סיפוק מהכנת האוכל לכולם אך הוא מפספס את המפגש סביב השולחן.

בסדנת הבישול באש נלמד איך להשתמש בגריל בצורה אחרת שתאפשר לנו לגוון בטעמים, במאכלים השונים שנוכל להכין באותה מסגרת הזמן ונוכל להוציא את האוכל ביעילות שתאפשר לנו להצטרף אל כולם בשולחן.
מפגש ראשון

משדרגים את הגריל

בשיעור הראשון נתמקד בגריל. נבין איך אפשר לנצל אותו להכנת מאכלים בצורה שונה ולבשל עם האש בכל העוצמות. איך נוכל להשתמש בגחלים כדי להטמיע טעמים באוכל ולבשל על עץ טבעי. לדוגמה מתכון שאני אוהב במיוחד של מסאחן עוף

נלמד על נתחים שונים וכיצד אפשר לשלב אותם בקלות בארוחה ולבנות סביבם ארוחה מגוונת ומאוזנת. נכין מאכלים פשוטים בטכניקות מתקדמות ונשלים את החוויה ביצירה ארוחה מאוזנת סביב האש.

מפגש שני

הכנה מקדימה

ברוב המקרים, הדרך ליהנות יותר משימוש בגריל, היא הכנה מוקדמת של המאכלים שעומדים לפגוש את האש. 

בשיעור נלמד כיצד לשלב נכון הכנה מוקדמת, בישול מקדים  והשרייה בכדי לקצר את זמן הבישול באש ולחסוך לעצמנו זמן ועשן.

נלמד להשתמש באיזורי חום שונים בגריל, איך לתכנן ולבצע ארוחה באמצעות כלים כמו בישול בוואקום וצלייה ארוכה בתנור, נכין רטבים משלימים ונחקור שילובי טעמים מיוחדים.

מפגש שלישי

מעשנה ומדורה

בשנים האחרונות המעשנה תפסה מקום מכובד בכל חצר. בשיעור נלמד איך משתמשים בה בצורות שונה. בצורה שנפוצה וגם כתנור חם עם עשן שמאפשר לנו לתת מכת חום וטעם למאכלים רבים בו-זמנית

נבין מה העשן הנכון לבשל בעזרתו ואיך ניתן לשלוט בו. בשיעור נלמד כיצד השריית נתחים בתמלחת מסייעת למרקם עשיר ועסיסי. 

נראה כיצד ניתן להתאים תהליכים שונים לאירוע בו נצטרך לבש וכיצד מבשלים בתנאים מיוחדים כמו מדורה בשטח

ביקורות
דילוג לתוכן