קורס אפייה למתחילים

הליך חניכה אישי בו תלמדו לאפות כמו מקצוענים

קורס אפייה

|

קורס אפייה מקצועי

מפגש ראשון

מאפה שמרים

בשיעור נלמד את העקרונות הבסיסיים להכנת בצק שמרים איכותי ונוח לעבודה. נבין את השיטות השונות הקיימות ואיך נוכל להתאים את התהליך לצרכים שלנו.

נתנסה בעיצוב עוגות שמרים והכנת מליות מושלמות. נתמקד בהטמעת טעמים ושדרוג מתכונים אהובים

מפגש שני

בצק עלים

בצק עלים מגיע אלינו ממקומות שונים בעולם. הוא ורסטילי, לא דורש התפחה וזמין תמיד לעבודה מיידית. 

בשיעור נתמקד בהכנת בצק בדגש על חומרי הגלם והטכניקה שיאפשרו לנו בצק עשיר, נוח לעבודה ומתאים לכל מאפה שנרצה להכין.

נבחן התאמת מליות שונים ונכין מאפים מגוונים  כגון בורקסים, מקלות גבינה, מלוואח, מילפיי, טארט טאטן ועוד.

מפגש שלישי

בצק קרואסון

קרואסון הוא ה"דיווה" של עולם האפייה. כל אחד מהשלבים הרבים של הכנתו, משפיעים על התוצאה בצורה משמעותית. מלישת הבצק, ההתפחה, הקיפולים, העיצוב ועד לאפייה – המון טכניקה ושיטות שונות. עם זאת, התוצאה הופכת אותו לאחד המאכלים הכי מרגשים שאפשר להכין.

בשיעור נבין את חומרי הגלם השונים המרכיבים את הקרואסון, קמח חזק וחלש, חמאה איכותית או פשוטה ועוד. נכין יחד את הבצק ונתמודד עם הדקויות של הקיפולים.

נכין קרואסונים בעיצובים שונים, נוסיף מליות שונות ונטמיע טעמים שיהפכו את הבצק הזה ליצירת אומנות טעימה. 

ביקורות
דילוג לתוכן