עולם הקונדיטוריה מכיל תחומים רבים וטכניקות מגוונות. רוב התהליכים מצריכים דיוק רב, במדידות, בהבנת חומרי הגלם ושילוב נכון בין המרקמים השונים. קונדיטורים מקצועיים נדרשים לשלוט בטכניקות בסיסיות עליהן נבנה עולם הקונדיטוריה כולו.
במפגש הראשון נכין טארט המשלב הכנת בצק פריך, קרם ומוס. כל אחד מהרכיבים דורש טכניקה והבנה. טארט לימון לדוגמה מכיל קרם לימון ומרנג. מעבר למרקם הקלאסיקה הזאת מציגה איזון טעמים מנצח ומהווה בסיס לקינוח רבים.
במהלך השיעור ניגע בהבנת מוסגי יסוד, שילובי טעמים ומרקמים שונים. נבין למה זה עובד כל כך טוב יחד.
אמולסייה (תחליב) היא תהליך חיבור בין שני חומרים שלרוב אינם מתחברים כגון שומן ונוזל. מרבית החומרים בקונדיטוריה מכילים אותה (עוגות, מוס, קרם) ולפעמים חומרי הגלם עצמם נוצרים באמולסייה (שוקולד, חמאה, חלב)
בשיעור נלמד להכין עוגות בחושה (אמולסייה בסיסית) ונלווה אותן ברוטב המבוסס על אמולסייה נכונה של ביצים. נבנוסף ניגע לראשונה בהכנת קרמל והכנות נוספות
נבין כיצד מספר טכניקות בסיסיות מאפשרות לנו לפתח קינוחים רבים.
בצק ייחודי לעולם הקונדיטוריה, מכינים ממנו פחזניות ואקליירים. אלו משמשים להכלה של מרקמים שונים ומגוונים – ה"פיתה" של עולם המתוקים הצרפתי.
בשיעור נלמד להכין בצק רבוך, כיצד מעצבים ואופים אותו בכדי להגיע לתוצאה טובה בכל פעם. נכין מליות שונות ונאפה מוצרים קלאסיים ומודרניים
שוקולד הוא חלק בלתי נפרד מהקונדיטוריה. הוא יחיד במינו ודורש טיפול ייחוד והבנה לעומק. בשיעור נלמד כל מה שצריך לדעת על חומר הגלם המופלא הזה. נכין ממנו קינוח מורכב מקרם, מוס, מאפים, קישוטי, רטבים ועוד.
נלמד כיצד מטמיעים טעמים שונים בשוקולד ואיך לא הורסים אותו תוך כדי
כולנו משתמשים בשוקולד ביום יום, לא סתם עוגת השוקולד היא הזיכרון המתוק בכל בית. יחד נבין כיצד לקחת את קינוחי השוקולד לרמה גבוה יותר.
עוגות ומאפי שמרים מככבים כיום בכל קונדיטוריה בארץ. אי אפשר להתעלם מהחיבור של בצק לעולם המתוקים.
בשיעור נלמד להכין בצק נימוך ונוח לעבוד ושלב בו מליות שיובילו לתוצאה אוורירית ונימוחה עם טעמים עוצמתיים.
מְעוּלֶה 53 ביקורות shira hito16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. תום מורה מעולה הייתה סדנא חוויתית מאוד! אירוח רגיש ואישי ממליצה בחום ענבל שחר16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. הזמנו את תום לשיעור בישול משפחתי ליום הולדת מיוחד, וזכינו בערב בלתי נשכח! תום מוכשר ברמות ומביא את עצמו ואת הידע שלו בחיוך ובאדיבות! נהננו מכל רגע והאוכל יצא מושלם! מומלץ בחום! sali Oren16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. אין כמו תום. גם מקצוען וגם כיף ללמוד ממנו. בכמה שיעורים הוא משדרג את הידע בהמון המון. ממליץ מאד. נווה כתר16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. פשוט חוויה נדירה! אדם מיוחד במינו בעל יכולות מקצועיות יוצאות דופן! מומלץ מאוד. Oded Zur16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. סדנת בישול אוכל תאילנדי לכבוד יום ההולדת 70 שלי עם כל המשפחה. תום מעבר להיותך שף מדהים האישיות שלך כובשת וזה הכי חשוב ומנת הקינוח היתה פשוט יצרת מופת. תודה אישית ממני. עודד צור Ziv Feferman16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. וואו ... איזו חוויה משפחתית כיפית וטעימה היתה לנו! הגענו חמישה אנשים לסדנת ראמן אצל תום. גישה נעימה ומארחת, פתיחות, סבלנות אין קץ, רצון ללמד ולהעביר ידע, הסברים ומענה לשאלות גם מעבר לנושא הסדנא, ומקצועיות ונסיון ניכרים. כמשפחה מבשלת וחוקרת למדנו המון, ותום חידש וצייד אותנו בידע נוסף, ועודד אותנו להמשיך ולחקור ולנסות כל מיני אפשרויות :) הבוגרים שלנו מכינים לעצמם ראמן באופן קבוע עכשיו. בטוח שנגיע לתום שוב בעתיד ללמוד תחום קולינרי חדש. עירית אשבל16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. היינו בסדנה להכנת ראמן אצל תום במטבח הביתי. תום הראה והסביר לנו את כל שלבי ההכנה בסבלנות רבה, נתן טיפים שונים, אנה על כל השאלות והכין לנו ראמן משובח ביותר. נהנינו מאוד והטעם נשאר בפה גם הרבה אחרי. ממליצה בחום! ברקת אור ברגר16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. תום מוציא מנות מרגשות ומשובחות להפליא., שהם חגיגה אמיתית לחך ולנשמה . אך יותר מכל תום יודע להיות קשוב לכל הבקשות והרצונות שהיו לי עד לפרטים הקטנים כדי שארוחה תצא מושלמת ✨ Limor Haim16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. קסם של אישיות, אוכל טעים ברמות, מקצוען נהנינו מאוד!! יודע להסביר וללמד ובעיקר לבשל דברים מגניבים ומיוחדים ממליצה!! נעמי הפנר16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. תום יקר! רציתי להודות לך מעומק הלב על סדנת הבישול המדהימה! היה טעים, מהנה, מלא השראה והכי חשוב – לימודי. העברת את הסדנה במקצועיות, בהומור, עם המון סבלנות ואהבה אמיתית למטבח – וזה הורגש בכל רגע. למדתי טכניקות חדשות, טעמים מפתיעים, וקיבלתי ביטחון לנסות גם בבית. תודה על האווירה החמה, החיוכים וההשקעה בכל פרט. מחכה כבר לסדנה הבאה! בהערכה רבה, נעמי הפנר --- רוצה שאנסח את זה בסגנון יותר רשמי? קליל? הומוריסטי?טען עוד