עולם הקונדיטוריה מכיל תחומים רבים וטכניקות מגוונות. רוב התהליכים מצריכים דיוק רב, במדידות, בהבנת חומרי הגלם ושילוב נכון בין המרקמים השונים. קונדיטורים מקצועיים נדרשים לשלוט בטכניקות בסיסיות עליהן נבנה עולם הקונדיטוריה כולו.
במפגש הראשון נכין טארט המשלב הכנת בצק פריך, קרם ומוס. כל אחד מהרכיבים דורש טכניקה והבנה. טארט לימון לדוגמה מכיל קרם לימון ומרנג. מעבר למרקם הקלאסיקה הזאת מציגה איזון טעמים מנצח ומהווה בסיס לקינוח רבים.
במהלך השיעור ניגע בהבנת מוסגי יסוד, שילובי טעמים ומרקמים שונים. נבין למה זה עובד כל כך טוב יחד.
אמולסייה (תחליב) היא תהליך חיבור בין שני חומרים שלרוב אינם מתחברים כגון שומן ונוזל. מרבית החומרים בקונדיטוריה מכילים אותה (עוגות, מוס, קרם) ולפעמים חומרי הגלם עצמם נוצרים באמולסייה (שוקולד, חמאה, חלב)
בשיעור נלמד להכין עוגות בחושה (אמולסייה בסיסית) ונלווה אותן ברוטב המבוסס על אמולסייה נכונה של ביצים. נבנוסף ניגע לראשונה בהכנת קרמל והכנות נוספות
נבין כיצד מספר טכניקות בסיסיות מאפשרות לנו לפתח קינוחים רבים.
בצק ייחודי לעולם הקונדיטוריה, מכינים ממנו פחזניות ואקליירים. אלו משמשים להכלה של מרקמים שונים ומגוונים – ה"פיתה" של עולם המתוקים הצרפתי.
בשיעור נלמד להכין בצק רבוך, כיצד מעצבים ואופים אותו בכדי להגיע לתוצאה טובה בכל פעם. נכין מליות שונות ונאפה מוצרים קלאסיים ומודרניים
שוקולד הוא חלק בלתי נפרד מהקונדיטוריה. הוא יחיד במינו ודורש טיפול ייחוד והבנה לעומק. בשיעור נלמד כל מה שצריך לדעת על חומר הגלם המופלא הזה. נכין ממנו קינוח מורכב מקרם, מוס, מאפים, קישוטי, רטבים ועוד.
נלמד כיצד מטמיעים טעמים שונים בשוקולד ואיך לא הורסים אותו תוך כדי
כולנו משתמשים בשוקולד ביום יום, לא סתם עוגת השוקולד היא הזיכרון המתוק בכל בית. יחד נבין כיצד לקחת את קינוחי השוקולד לרמה גבוה יותר.
עוגות ומאפי שמרים מככבים כיום בכל קונדיטוריה בארץ. אי אפשר להתעלם מהחיבור של בצק לעולם המתוקים.
בשיעור נלמד להכין בצק נימוך ונוח לעבוד ושלב בו מליות שיובילו לתוצאה אוורירית ונימוחה עם טעמים עוצמתיים.
מְעוּלֶה 79 ביקורות קרן בכור טיטלמן21/08/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. בעלי הפתיע אותי הסדנת קונדיטוריה ליום ההולדת היה מושלם תום סבלני בעל ידע נרחב ,שימוש בחומרי גלם איכותיים ביותר היה מעולה מומלץ בחום Elina Zaides20/08/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. השתתפנו בסדנת בישול תאילנדי זוגית אצל תום, וזו הייתה חוויה נהדרת! תום פתח בפנינו את המטבח הפרטי שלו, פינק בנישנושים טעימים ויין, ושיתף בידע עשיר – הן על יסודות המטבח התאילנדי והן על עולם הבישול בכלל. למדנו להכין מנות אותנטיות בדרך נגישה ומהנה, ובסיום נהנינו מארוחה חגיגית ומלאת טעמים מעודנים ומדויקים, שקלעו בול לטעמנו. האווירה האינטימית והנעימה, לצד המפגש האישי המעניין עם תום, הפכו את החוויה לייחודית ומוצלחת. מומלץ בחום לזוגות שמחפשים חוויה טעימה, אישית ומלאת השראה. מעיין רצאבי18/08/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. תום העביר לנו סדנת בישול איטלקי. זוג ושני ילדים - היה מקסים וטעים תום נגיש, משלב את הילדים בעשייה ומסביר לאורך כל הדרך. מומלץ מאוד איילת חזן12/08/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. ממליצה מאוד על שיעור פרטי עם תום 🙂. הגעתי לשיעור איתו עם מעט מאוד ידע בבישול והוא לימד אותי, בסבלנות אדירה, את כל הבסיס שהייתי צריכה לדעת. ענה על כל השאלות שלי באופן מובן ונעים. אין ספק שהשיעור איתו הרחיב לי ממש את הידע. תודה תום 🙏 Adva Sela08/08/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. היינו בסדנה בבית של תום המדהים, למדנו המון, על אופן הבישול, על חיתוך, תום ניפץ לנו הרבה מיתוסים מהמטבח היפני, ממש למדנו להכין הכל מאפס, הראמן יצא מעולה והיה לנו כיף ומצחיק עם תום המקסים. הייתה סדנה מוצלחת, ממליצה למי שרוצה באמת ללמוד איך להכין! Ofrri31/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. חוויה מדהימה! תום מקצועי ואדיב מאוד, בעל ידע רב בתחום הקולינריה, נהנינו לבשל יחד איתו וללמוד ממנו. הסדנה מאוד מפנקת - חומרי גלם איכותיים ומגוונים, יין, נשנושים.. ממליצים מאוד! rotem sella30/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. לקחנו את תום לסדנת פיצה ביתית של שני מבוגרים ושתי בנות בגילאי 8 ו-9. ראשית כל, תום היה סופר מקצועי, לימד לא מעט טיפים ושיטות כלליות שרלוונטיים ככלל לעבודת המטבח (לא רק להכנת פיצות ובצק), כך שקבלנו הרבה יותר "תוכן" רלוונטי משחשבנו. שנית, הוא ידע לתת לבנות מקום, לערב אותם בעבודה השוטפת, לדבר איתן בגובה העיניים, ויצר סדנא שהפעילה ונתנה תוכן רלוונטי ועמוק למבוגרים, ככזו שמפעילה, מרתקת ומחברת גם את הילדות - הבוגרות והרציניות יש לציין - שלקחו בה חלק. בשורה התחתונה ההבטחה מומשה במלואה. מומלץ לכל מי שרוצה לחשוף את הילדים שלו לעבודת המטבח, ללמוד לבשל באופן מקצועי ולקחת הביתה סדנא חווייתית ומעשירה עם אדם נעים, רציני ומקצועי. 5 מתוך 5. Benji Bazan30/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. פשוט אוווו! חוויה מטורפת לכל חובבי הראמן. תום הגיע על מגרשינו. לאחר קשקושים והרמת כוסית קטנה (בכל זאת היה יום הולדת), נגשנו למלכה. התחלנו בלהכין את הציר הבשר, טארה ובלסוף את האטריות בצק לראמן. תום ממש עובר איתנו כל שלב ושלב. ממש מאיך לחתוך את הירק בצורה הטובה ועד איזה תבלין צריך להוסיף וכמה. אין סודות הכל אנחנו עשינו בליווי של תום. הייתה חוויה מעשירה ומהנה לכל מי שחובב ראמן. ובסוף יצא אווווו! עדין שמור לי במקפיא פוחד שיגמר….🫣 מיכל וינשטיין29/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. אני אתחיל מהסוף- וואו! טעים כל כך, חוויה אמיתית! חיפשתי לבעלי שכל כך אוהב ראמן סדנה ליום הולדת, הגעתי לתום, הוא היה כל כך קליל ונעים שהחלטתי לסגור איתו. איזו חוויה! הגענו לסדנא זוגית, חיכה לנו לחם טעים עם מטבלים משגעים לנשנש לאורך הסדנא, יין טוב והתחלנו. כמה ידע יש לתום! קיבלנו חוברת מתכונים, הסברים מפורטים טיפים וגם הכנו יחד איתו כל שלב. נהנינו כל כך ולבסוף גם לשבת ולאכול. ממליצה בחום לכל מי שמחפש.ת סדנה וחוויה של למידה, מעשית וטעימה וחשוב לא פחות עם אדם נעים ומקצועי. Yuval Gannot27/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. היינו אצל תום בסדנת ראמן בנובמבר 2024 נהננו בטירוף! היה טעים ומלמד תום היה מקסים, סבלני ועם המון ידע אשכרה עשינו הכל מאפס ממליצים בחוםטען עוד