מתכון לבצק פסטה

מתכון שרץ איתי כבר מעל עשור. מתאים לפסטה, רביולי, לזנייה ועוד…

בצק פסטה

את הבצק פיתחתי עבור סדנאות בישול וקורס הבישול הפרטי, הוא נוח להכנה בבית והשימוש בו מגוון מאוד. 
ניתן להכין את המתכון באמצעות קמחרב תכליתי פשוט. אולם אם נשתמש בקמחים איכותיים,
נקבל בצק טוב יותר, גמיש ופלסטי ובעל מרקם סופי שונה בצורה משמעותית. בתחתית המתכון ישנו סרטון הדרכה קצר.

העיקר בכל מנת פסטה – הוא הבצק. הרוטב והמרכיבים האחרים נועדו רק להחמיא לו

הכנת בצק פסטה טרי
חיתוך בצק פסטה מסדנה
הכנת רביולי בסדנת פסטה

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

בצק לפסטה חלמונים

בצק טרי לפסטה גמיש ונוח לעבודה
זמן הכנה1 hour 30 minutes
זמן בישול4 minutes
זמן כולל45 minutes
מטבח איטלקי
מספר מנות 4 מנות

ציוד הכרחי

  • מכונת פסטה (או מערוך)
  • משקל מטבח
  • סכין
  • סיר בישול
  • מסננת

רשימת מרכיבים
  

  • 67 גרם קמח פסטה לבן (אפשר קמח רב תכליתי)
  • 33 גרם קמח דורום סמולינה
  • 10 מל' מים
  • 55 גרם חלמונים
  • 1.5 גרם מלח
  • 10 מל' שמן זית איכותי

הוראות הכנה
 

  • שופכים את הקמחים והמלח לקערה
  • יוצרים גומחה במרכז הקמח ושופכים לתוכה את החלמונים, המים ושמן הזית
  • מערבבים לאט בעזרת מזלג ובכל פעם מכניסים בעדינות מעט מהקמח אל הנוזלים
  • ממשיכים עד שמתקבל בצק פירורי ומתחילים ללוש
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאפשרים לו לנוח כ-30 דקות במקרר
  • מוציאים את הבצק. חותכים ממנו חתיכה ומרדדים אותה לעובי הרצוי בעזרת מכונת פסטה או מערוך.
  • מרתיחים מים עם מלח ומבשלים כ 2-4 דקות

הערות

כשהבצק טוב הוא אמור להיות טיפה דביק ברמה שאם נוגעים בו ומרפים מרגישים טיק קטן. במרקם הוא צריך להזכיר פלסטלינה קשיחה.
מילות חיפוש בצק, פסטה, רביולי
ביקורות
דילוג לתוכן