לא חוסך בציוד

או איך כלים טובים משפרים לכם את איכות החיים

באחד משיעורי הבישול הראשונים מצאתי עצמי מנסה לבשל מתכון של ירקות מוקפצים, ותוך כדי שאני מסביר, הציפוי של הווק פשוט התקלף כאילו מתאדה לחלל המטבח. מזל שלא התפרק לתוך האוכל בלי שנשים לב.

בכל סדנת בישול, אני מסביר שצריך לחמם את הכלים בהם אנו מתכוונים לבשל, זמן מה מראש, בכדי שלא נתעכב ונגיע אליהם כשהם לוהטים ויכולים לספק צריבה איכותית. במיוחד בבישול בווק. 

"מההה? זה לא הורס הורס את המחבת? למה יוצא ממנה עשן?"

ההסבר הנפוץ הוא שאלו כלים ממתכת ואמורים להחזיק חום רב ולא להעלות עשן. ואכן ברוב המקרים, העשן נעלם אחרי ניגוב השומן השרוף עם נייר מגבת. במקרה הזה התחלתי להסביר שאם ננגב ועדיין ימשיך העשן יכול להיות שמדובר במחבת לא איכותית והציפוי ניזוק.

כששאלתי מהיכן נקנה התשובה "מחברת הרהיטים המוכרת"מיד השבתי שאני לא מצפה שבאמת יחזיק חום כמו שצריך. ואכן המחבת הרגישה קלה ודקיקה מדי עבור ווק שאמור להיות כבד ומאסיבי.

כשעמדתי להכניס את הירקות אל הווק ראיתי לכלוך קל בפנים, ניסיתי לנשוף עליו כדי להעיף אותו ולפתע הציפוי פשוט התחיל להתקלף ללא סוף. כאילו המחבת החליטה להדגים את הפואנטה שבהסבר שלי. 

כשאנו בוחרים לקנות כלים כאלו, מחברות שלא באמת מתעסקות בכלי בישול איכותיים, אנחנו מסתכנים שדברים כאלו יקרו. תארו לכם שהציפוי היה מתפרק אט אט לתוך האוכל וממלא אותנו בחומרים רעילים…

כלים הם הנוחות והאיכות של האוכל שאנו מקיימים את גופנו באמצעותו, אם אפשר שווה להשקיע בהם, כי בסופו של דבר זאת השקעה בעצמנו.

 

כלי מטבח חשובים

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

ביקורות
דילוג לתוכן