לא חוסך בציוד

או איך כלים טובים משפרים לכם את איכות החיים

באחד משיעורי הבישול הראשונים מצאתי עצמי מנסה לבשל מתכון של ירקות מוקפצים, ותוך כדי שאני מסביר, הציפוי של הווק פשוט התקלף כאילו מתאדה לחלל המטבח. מזל שלא התפרק לתוך האוכל בלי שנשים לב.

בכל סדנת בישול, אני מסביר שצריך לחמם את הכלים בהם אנו מתכוונים לבשל, זמן מה מראש, בכדי שלא נתעכב ונגיע אליהם כשהם לוהטים ויכולים לספק צריבה איכותית. במיוחד בבישול בווק. 

"מההה? זה לא הורס הורס את המחבת? למה יוצא ממנה עשן?"

ההסבר הנפוץ הוא שאלו כלים ממתכת ואמורים להחזיק חום רב ולא להעלות עשן. ואכן ברוב המקרים, העשן נעלם אחרי ניגוב השומן השרוף עם נייר מגבת. במקרה הזה התחלתי להסביר שאם ננגב ועדיין ימשיך העשן יכול להיות שמדובר במחבת לא איכותית והציפוי ניזוק.

כששאלתי מהיכן נקנה התשובה "מחברת הרהיטים המוכרת"מיד השבתי שאני לא מצפה שבאמת יחזיק חום כמו שצריך. ואכן המחבת הרגישה קלה ודקיקה מדי עבור ווק שאמור להיות כבד ומאסיבי.

כשעמדתי להכניס את הירקות אל הווק ראיתי לכלוך קל בפנים, ניסיתי לנשוף עליו כדי להעיף אותו ולפתע הציפוי פשוט התחיל להתקלף ללא סוף. כאילו המחבת החליטה להדגים את הפואנטה שבהסבר שלי. 

כשאנו בוחרים לקנות כלים כאלו, מחברות שלא באמת מתעסקות בכלי בישול איכותיים, אנחנו מסתכנים שדברים כאלו יקרו. תארו לכם שהציפוי היה מתפרק אט אט לתוך האוכל וממלא אותנו בחומרים רעילים…

כלים הם הנוחות והאיכות של האוכל שאנו מקיימים את גופנו באמצעותו, אם אפשר שווה להשקיע בהם, כי בסופו של דבר זאת השקעה בעצמנו.

 

כלי מטבח חשובים

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

ביקורות
נגן וידאו
נגן וידאו
מְעוּלֶה
34 ביקורות ב-
Ailon Voldman
Ailon Voldman
02/09/2023
אין מילים לתאר את החוויה. שף פרטי, מורה פרטי, מדריך, איף שלא תקראו לזה הבן אדם פשוט מביא את עצמו ונותן המון ערך מוסף. הסבלנות, הדיבור בגובה העיניים, החוויה, האנושיות, עבודת הצוות והאוכל הכלכך טעים ומיוחד, אלה כל הדברים שהפכו את החוויה הזאת לכלכך עוצמתית תודה תום!
Stav Novisov Bolotin
Stav Novisov Bolotin
02/09/2023
לקחתי את הקורס למתחילים. עד כע נהנה מאוד מהקורס ומההדרכה של תום. מציע בחום לחובבים כמוני השוקלים ומתעניינים בענייני מטבח ובישול.
sharona voldman
sharona voldman
01/09/2023
תום גלס קשוב ומקצועי 🪷 סדנה ביתית בקרית טבעון מושלמת !!!! חוויה קולינרית גם של העברת המידע וגם של טיב האוכל רמה גבוהה בינלאומית ❤️❤️❤️
Sigal Steinberg
Sigal Steinberg
01/09/2023
עשינו לילד לקראת בר המצווה 3 שיעורי בישול עם תום היה נעים, מסביר ומלמד מאוד! פתח את הילד לבישולים, וטעמים חדשים, ולימד אותו טכניקות וכלים שיקדמו את הבישול שלו בצעדי ענק למעלה. וכמובן התוצרים טעימים מאוד ממליצה בחום רב 🙂
Efi Pupkin
Efi Pupkin
21/08/2023
Perfect... everything.
חגית רוס
חגית רוס
21/08/2023
הזמנו את תום לארוחת שף לכבוד ״חתונת הזהב״ של הוריי. תום, עם ידי הזהב, החיוך הגדול והמבוייש והסבלנות אין קץ, הוציא תחת ידיו ארוחת מלכים, שגרמה לכולנו לשבת סביב השולחן למעלה מ-3 שעות ורק להנות. האוכל הותאם באופן פנומנלי לכל המגבלות של מי מהאוכלים (משומרי הכשרות עבור דרך האלרגי לדגנים ועד לזו שנמנעת מפחמימות וסוכרים). במחשבה גדולה התאים תום את התפריט כך שכולם יכלו לאכול מהכל. אנחנו כבר מחפשים את התירוץ לאירוע הגדול הבא…😋
Liat Eyal
Liat Eyal
17/08/2023
הזמנו את תום לסדנת ראמן פרטית לרגל יום הולדת. תום בחור מקסים, מקצועי, נעים הליכות, בעל ידע רב. הסביר הכל בצורה נעימה, היה קליל, זורם, הביא איתו את כל הציוד, כך שאם משהו היה חסר, אין בעיה. היה לנו מאוד כיף, וגם הראמן יצא מושקע ומאוד טעים. נותרו לנו בבית רטבים וצירים לעוד כמה ארוחות טובות. ממליצים בחום!
Eden Skovronek
Eden Skovronek
04/08/2023
תום הגיע אלינו הביתה ללמד אותנו להכין ראמן. היה מאוד נחמד איתו! זורם, קליל, אווירה ממש טובה ונעימה. חוץ מזה למדנו קצת דברים בסיסיים בהכנת אוכל וקיבלנו טיפים מעולים (: וכמובן שהראמן היה שווה כל דקת עבודה! ממליצים בחום.
Itzik F
Itzik F
14/04/2023
Amazing cooking experience in a lovely atmosphere. Tom is a great teacher and super nice person.
Noa Gana
Noa Gana
02/12/2022
היינו בשיעור ראמן פרטי אצל תום ולמדנו המון, לא רק על ראמן, גם על גישה לאוכל ובישול. הייתה חוויה כיפית נעימה ומעניינת , ממליצים בחום (:
דילוג לתוכן