זה מעבר לחיבור לאדמה, מעבר לצריכת מזון בריא יותר ולא מרוסס. זה מעבר להשקעה ותמורה ומעבר ליופי שמסביבנו. זאת הרמוניה, כזו שמוכיחה ששווה לעצור רגע ולנשום את מה שמסביבך. הירק שגדל באדמה שהשקענו בה, מתבשל והופך להיות חומר בניין בגוף שלנו. נקי יותר, טרי יותר. אנחנו מקבלים שליטה מלאה יותר במה שמרכיב אותנו וזה משנה הכל
הילדים שלנו, בני 3 ושנה, מתחילים להבין כמה עבודה מושקעת בגידול האוכל, הם רוצים להיות מעורבים. הם גאים בתוצרת שמגיעה להם מהגינה. הם מתלהבים לגלות מה הכנו מהשומר או מהסלק שהרגע הם קטפו בעצמם. החיבור הזה בעיניי הופך אותם לבני אדם שמחוברים לסביבתם מהיסוד. ערכים כמו שלא זורקים אוכל סתם, תשוקה לאכול הכל, הנוכחות בגינה משפיעה עליהם בצורה מוחלטת.
החיבור הזה מורגש גם אצלי כטבח. אני מבשל אחרת, מודע יותר לעונה ולסביבה ומכבד יותר את חומרי הגלם. אנחנו אוכלים הרבה יותר ירקות ועלים מאז שהגינה החלה להניב אותם, הסלקים עכשיו מוכנים? בזמן הקרוב נאכל סלק בהמון צורון, נחקור מתכונים שונים, נשתה מיץ סלק, נתסיס, נקפיא, נטחן ונחקור מה עושים עם העלים המדהימים שלו.
זהו חלומם של טבחים רבים. היצירתיות צומחת מתוך החוויה, ההשראה מגיעה מכל עלה חדש שנובט לו ומירקות שסיימו לגדול ועתה רק מחכים לנו שנקטוף אותם.
מעבר לטריות ואיכות הטעם והמרקם, הגינה לימדה אותי דבר נוסף. מה קורה כשאין עדיין גזרים. מה קורה שכל הצנוניות מוכנות בבת אחת? רובנו מורגלים לכך שיש תמיד את כל הירקות בנמצא. גזרים, בצל, שום ועוד. מרגע ששתלנו לוקחים חודשים רבים עד שאלו מוכנים. ומה עושים עד אז? מה עושים כשהכל מוכן ויש לנו יותר מדי?
אחרי שחילקנו לא מעט תבואה התחלנו להתאמן בהתססה של ירקות שונים, כרוב כבוש, צנוניות, חסות, קולורבי ועוד. הבנו שיש דרכים שונות לגדל גינה שמתאימה לצריכה ביתית.
למדנו לשתול בהפרשי זמנים כדי לתת המשכיות מסויימת. למדנו לשמר ולמדנו להשלים עם העונתיות של החומרים. הצעדים האלו שינו את הדרך שבה אני בוחר מה לבשל בארוחות. ופתחה אותי לעולם חדש של טעם ותבשילים.
טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.
אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.
המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.
מְעוּלֶה 53 ביקורות shira hito16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. תום מורה מעולה הייתה סדנא חוויתית מאוד! אירוח רגיש ואישי ממליצה בחום ענבל שחר16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. הזמנו את תום לשיעור בישול משפחתי ליום הולדת מיוחד, וזכינו בערב בלתי נשכח! תום מוכשר ברמות ומביא את עצמו ואת הידע שלו בחיוך ובאדיבות! נהננו מכל רגע והאוכל יצא מושלם! מומלץ בחום! sali Oren16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. אין כמו תום. גם מקצוען וגם כיף ללמוד ממנו. בכמה שיעורים הוא משדרג את הידע בהמון המון. ממליץ מאד. נווה כתר16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. פשוט חוויה נדירה! אדם מיוחד במינו בעל יכולות מקצועיות יוצאות דופן! מומלץ מאוד. Oded Zur16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. סדנת בישול אוכל תאילנדי לכבוד יום ההולדת 70 שלי עם כל המשפחה. תום מעבר להיותך שף מדהים האישיות שלך כובשת וזה הכי חשוב ומנת הקינוח היתה פשוט יצרת מופת. תודה אישית ממני. עודד צור Ziv Feferman16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. וואו ... איזו חוויה משפחתית כיפית וטעימה היתה לנו! הגענו חמישה אנשים לסדנת ראמן אצל תום. גישה נעימה ומארחת, פתיחות, סבלנות אין קץ, רצון ללמד ולהעביר ידע, הסברים ומענה לשאלות גם מעבר לנושא הסדנא, ומקצועיות ונסיון ניכרים. כמשפחה מבשלת וחוקרת למדנו המון, ותום חידש וצייד אותנו בידע נוסף, ועודד אותנו להמשיך ולחקור ולנסות כל מיני אפשרויות :) הבוגרים שלנו מכינים לעצמם ראמן באופן קבוע עכשיו. בטוח שנגיע לתום שוב בעתיד ללמוד תחום קולינרי חדש. עירית אשבל16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. היינו בסדנה להכנת ראמן אצל תום במטבח הביתי. תום הראה והסביר לנו את כל שלבי ההכנה בסבלנות רבה, נתן טיפים שונים, אנה על כל השאלות והכין לנו ראמן משובח ביותר. נהנינו מאוד והטעם נשאר בפה גם הרבה אחרי. ממליצה בחום! ברקת אור ברגר16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. תום מוציא מנות מרגשות ומשובחות להפליא., שהם חגיגה אמיתית לחך ולנשמה . אך יותר מכל תום יודע להיות קשוב לכל הבקשות והרצונות שהיו לי עד לפרטים הקטנים כדי שארוחה תצא מושלמת ✨ Limor Haim16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. קסם של אישיות, אוכל טעים ברמות, מקצוען נהנינו מאוד!! יודע להסביר וללמד ובעיקר לבשל דברים מגניבים ומיוחדים ממליצה!! נעמי הפנר16/07/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. תום יקר! רציתי להודות לך מעומק הלב על סדנת הבישול המדהימה! היה טעים, מהנה, מלא השראה והכי חשוב – לימודי. העברת את הסדנה במקצועיות, בהומור, עם המון סבלנות ואהבה אמיתית למטבח – וזה הורגש בכל רגע. למדתי טכניקות חדשות, טעמים מפתיעים, וקיבלתי ביטחון לנסות גם בבית. תודה על האווירה החמה, החיוכים וההשקעה בכל פרט. מחכה כבר לסדנה הבאה! בהערכה רבה, נעמי הפנר --- רוצה שאנסח את זה בסגנון יותר רשמי? קליל? הומוריסטי?טען עוד