טעם זה שם המשחק

חומרי הגלם שעוזרים לי ליצור טעמים

בקורס הבישול הפרטי שלי, אני מקדיש מפגש שלם שמתעסק בנושא של איזון ובניית טעמים. מרבית הטבחים הביתיים מוגבלים למספר תבלינים ורטבים מוכנים מהסופר. המלצתי הראשונה היא להרחיב את מגוון החומרי גלם שיכולים לסייע בבניית הטעם, כמו להרחיב את פלטת הצבעים של הצייר, וכך לקבל יכולת ליצור מנות עשירות ומעניינות יותר בכל פעם

הטבח הישראלי הממוצע נחשף לקשת תבלינים וטעמים רחבה מאוד, זאת בזכות קיבוץ הגלויות הישראלי. היום, ניתן להשיג כמעט כל תבלין ומשפרי טעם שקיימים מסביב לעולם. בין אם זה רוטב דגים תאילנדי, צ'יפוטלה מקסיקני, פרמז'ן איטלקי, מיסו יפני ועוד רבים אחרים. התוצאה היא מנעד רחב מאוד ליצירת טעמים יחודיים, מרגשים וחדשים בכל מנה.
 
נגיד והחלטתם להכין פסטה, והיא תוגש לצד פילה דג. ניתן להעצים את הטעם של הבצק עצמו באמצעות תיבול המים בטעמים חזקים ושונים שקשורים לטעמו של הדג, עוד לפני שתכסו את הפסטה ברוטב. לדוגמה להכניס למי הבישול אבקת דאשי, רוטב דגים, אצות, אנשובי וכו'. הפסטה שסופחת את הנוזלים בעת הבישול תקבל טעמים מטורפים ואתם תזכו לשבחים רבים הודות לטעמים העמוקים שתביאו איתכם לצלחת. כל זאת בהשקעה מאוד פשוטה במידה ואלו חומרים שנמצאים דרך קבע במזווה שלכם.

 

"ממה להתחיל? איך יודעים בכלל איזה טעם יש לתבלין? איך יודעים ממה צריך הרבה וממה קצת? איך יודעים מה עובד עם מה? יש כל כך הרבה, אבל אני נצמדת לפפריקה, כמון ופלפל שחור… השאר פשוט מפחידים אותי ואני מחפדת לנסות"

תבלינים משיעור הבישול

בקורס הבישול הפרטי שלי, אני מקדיש מפגש שלם שמתעסק בנושא של איזון ובניית טעמים. מרבית הטבחים הביתיים מוגבלים למספר תבלינים ורטבים מוכנים מהסופר. המלצתי הראשונה היא להרחיב את מגוון החומרי גלם שיכולים לסייע בבניית הטעם, כמו להרחיב את פלטת הצבעים של הצייר, וכך לקבל יכולת ליצור מנות עשירות ומעניינות יותר בכל פעם

הטבח הישראלי הממוצע נחשף לקשת תבלינים וטעמים רחבה מאוד, זאת בזכות קיבוץ הגלויות הישראלי. היום, ניתן להשיג כמעט כל תבלין ומשפרי טעם שקיימים מסביב לעולם. בין אם זה רוטב דגים תאילנדי, צ'יפוטלה מקסיקני, פרמז'ן איטלקי, מיסו יפני ועוד רבים אחרים. התוצאה היא מנעד רחב מאוד ליצירת טעמים יחודיים, מרגשים וחדשים בכל מנה.
 
נגיד והחלטתם להכין פסטה, והיא תוגש לצד פילה דג. ניתן להעצים את הטעם של הבצק עצמו באמצעות תיבול המים בטעמים חזקים ושונים שקשורים לטעמו של הדג, עוד לפני שתכסו את הפסטה ברוטב. לדוגמה להכניס למי הבישול אבקת דאשי, רוטב דגים, אצות, אנשובי וכו'. הפסטה שסופחת את הנוזלים בעת הבישול תקבל טעמים מטורפים ואתם תזכו לשבחים רבים הודות לטעמים העמוקים שתביאו איתכם לצלחת. כל זאת בהשקעה מאוד פשוטה במידה ואלו חומרים שנמצאים דרך קבע במזווה שלכם.

 

"ממה להתחיל? איך יודעים בכלל איזה טעם יש לתבלין? איך יודעים ממה צריך הרבה וממה קצת? איך יודעים מה עובד עם מה? יש כל כך הרבה, אבל אני נצמדת לפפריקה, כמון ופלפל שחור… השאר פשוט מפחידים אותי ואני מחפדת לנסות"

ברוב שיעורי הבישול אני משיב בצורה מאוד פשוט לשאלות האלו. אם אלו מחיות ורטבים פשוט טועמים. תבלינים יבשים – מריחים. הריח הוא חלק נכבד מהטעם וכשנריח תבלין נדע למצוא אותו לאחר מכן במנה שטעמנו. הדרך ללמוד ולהכיר היא – לנסות. לטעום, ולנסות שוב. אין דרך טובה יותר. טעם הוא דבר סובייקטיבים וכל אחד מאיתנו סופג את התיבול בצורה שונה. לכן אין תחליף להתנסות האישית. 
ספרים להרחבת ידע קולינרי
כמובן שיש קווים מנחים, ישנו בסיס רחב של מתכונים וספרי. יו-טיוב היא מדיה שבה אפשר למצוא כל הסבר קיים, כל הדרכה ומתכון ושילובי טעם שאפשר לחשוב עליהם. השיטה שלי היא לעיין בכל האמצעים העומדים לרשותי ואז לנסות ולהתאים אלי.

איך אני מאלתר רוטב מדהים מכלום? אני פשוט תמיד מחזיק חומרי גלם שיעזרו לי להשיג טעם עוצמתי ומאוזן

רטבים, ממרחים, תבלינים, אצות, פטריות מיובשות, עשבים טריים, שמנים, חומצים ועוד,  הטעם מקבל בזכותם מנעד ועומק. לדוגמה כשאני רוצה ליצור רוטב חמאה לפסטה אני מטגן שום טרי ופלפל שחור, מוסיף עלי תבלין טרי ומעט שמן זית. משיך בלהוסיף חרדל ומעט חומץ או יין לבן. ממשיך במים ואז מוסיף אצת קומבו, עלי דפנה ופלפל אנגלי. מוסיף מלח, עוד מעט חמאה וסגרתי את הרוטב שלי. 
 
אז איך אני מחלק מחזקי הטעם האלה ועושה קצת סדר בבלאגן? הכנתי לכם טבלה קצרה שעוזרת להבין איך אני ניגש לזה. ועצתי היא תשאלו, תבררו ברשתו אבל הכי חשוב -פשוט תנסו. 

תבלינים עדינים לשימוש רחב

  • פפריקה
  • כמון
  • זרעי כוסברה
  • אבקת שום
  • אבקת בצל
  • פלפל שחור
  • פלפל לבן
  • תערובות למיניהן
  • עלי תבלין יבשים כמו אורגנו, כוסברה וזעתר
  • צ'ילי גרוס
  • קימל
  • זרעי חרדל טחונים
  • זנגביל טחון

תבלינים עוצמתיים לשימוש זהיר

  • ציפורן
  • מוסקט
  • פלפל אנגלי
  • הל
  • כורכום
  • לימון פרסי
  • משייה
  • חילבה
  • דאשי
  • פטריות מיובשות
  • אצות מיובשות
  • גלנגל מיובש
  • עלי דפנה

ממרחים ומוצרים לחיזוק טעמים ומרקמים

  • מיסו
  • חרדל
  • רסק עגבניות
  • וורסטרשייר
  • סויה שחורה
  • רוטב דגים
  • רוטב צדפות
  • צלפים
  • אנשובי 
  • MSG 
  • מירין
  • חומצים מכל סוג
  • מחית שרימפס
  • מחית צ'ילי ושום 

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

ביקורות
נגן וידאו
נגן וידאו
מְעוּלֶה
34 ביקורות ב-
Ailon Voldman
Ailon Voldman
02/09/2023
אין מילים לתאר את החוויה. שף פרטי, מורה פרטי, מדריך, איף שלא תקראו לזה הבן אדם פשוט מביא את עצמו ונותן המון ערך מוסף. הסבלנות, הדיבור בגובה העיניים, החוויה, האנושיות, עבודת הצוות והאוכל הכלכך טעים ומיוחד, אלה כל הדברים שהפכו את החוויה הזאת לכלכך עוצמתית תודה תום!
Stav Novisov Bolotin
Stav Novisov Bolotin
02/09/2023
לקחתי את הקורס למתחילים. עד כע נהנה מאוד מהקורס ומההדרכה של תום. מציע בחום לחובבים כמוני השוקלים ומתעניינים בענייני מטבח ובישול.
sharona voldman
sharona voldman
01/09/2023
תום גלס קשוב ומקצועי 🪷 סדנה ביתית בקרית טבעון מושלמת !!!! חוויה קולינרית גם של העברת המידע וגם של טיב האוכל רמה גבוהה בינלאומית ❤️❤️❤️
Sigal Steinberg
Sigal Steinberg
01/09/2023
עשינו לילד לקראת בר המצווה 3 שיעורי בישול עם תום היה נעים, מסביר ומלמד מאוד! פתח את הילד לבישולים, וטעמים חדשים, ולימד אותו טכניקות וכלים שיקדמו את הבישול שלו בצעדי ענק למעלה. וכמובן התוצרים טעימים מאוד ממליצה בחום רב 🙂
Efi Pupkin
Efi Pupkin
21/08/2023
Perfect... everything.
חגית רוס
חגית רוס
21/08/2023
הזמנו את תום לארוחת שף לכבוד ״חתונת הזהב״ של הוריי. תום, עם ידי הזהב, החיוך הגדול והמבוייש והסבלנות אין קץ, הוציא תחת ידיו ארוחת מלכים, שגרמה לכולנו לשבת סביב השולחן למעלה מ-3 שעות ורק להנות. האוכל הותאם באופן פנומנלי לכל המגבלות של מי מהאוכלים (משומרי הכשרות עבור דרך האלרגי לדגנים ועד לזו שנמנעת מפחמימות וסוכרים). במחשבה גדולה התאים תום את התפריט כך שכולם יכלו לאכול מהכל. אנחנו כבר מחפשים את התירוץ לאירוע הגדול הבא…😋
Liat Eyal
Liat Eyal
17/08/2023
הזמנו את תום לסדנת ראמן פרטית לרגל יום הולדת. תום בחור מקסים, מקצועי, נעים הליכות, בעל ידע רב. הסביר הכל בצורה נעימה, היה קליל, זורם, הביא איתו את כל הציוד, כך שאם משהו היה חסר, אין בעיה. היה לנו מאוד כיף, וגם הראמן יצא מושקע ומאוד טעים. נותרו לנו בבית רטבים וצירים לעוד כמה ארוחות טובות. ממליצים בחום!
Eden Skovronek
Eden Skovronek
04/08/2023
תום הגיע אלינו הביתה ללמד אותנו להכין ראמן. היה מאוד נחמד איתו! זורם, קליל, אווירה ממש טובה ונעימה. חוץ מזה למדנו קצת דברים בסיסיים בהכנת אוכל וקיבלנו טיפים מעולים (: וכמובן שהראמן היה שווה כל דקת עבודה! ממליצים בחום.
Itzik F
Itzik F
14/04/2023
Amazing cooking experience in a lovely atmosphere. Tom is a great teacher and super nice person.
Noa Gana
Noa Gana
02/12/2022
היינו בשיעור ראמן פרטי אצל תום ולמדנו המון, לא רק על ראמן, גם על גישה לאוכל ובישול. הייתה חוויה כיפית נעימה ומעניינת , ממליצים בחום (:
דילוג לתוכן