Make It Nice

איך מטבח מסודר ישנה לכם את החיים

במטבח מסעדת המופת "Eleven Madison Park" תלוי שלט מפורס ובו מופיע המשפט: "Make It Nice", בתרגום חופשי השלט מבקש מהטבחים לדאוג שתמיד הכל יהיה נעים ומסודר. עם נסיקתה של המסעדה למעמד המסעדה הטובה בעולם, שפים ומטבחים רבים החלו לאמץ את הגישה. וגם טבחים ביתיים יכולים להפיק ממנה המון.

יש הנאה עמוקה בלעבוד במקום מסודר. כשכל הכלים מחכים במקומם רק לך. כמו מנתח מומחה שלא מבזבז שנייה כדי למצוא צבת כך גם במטבח כשהכל נמצא במקומו ונעים לנו בעיניים אנחנו מתפקדים מתוך תשוקה רבה והנאה. ואוכל שמתבשל תוך הנאה לרוב יהיה טעים יותר!

"אין לי כבר חשק לבשל" סיפרה לי אחת התלמידות שלי. כשהגעתי אל המטבח שלה פתחתי את המקפיא ושניים מהארונות. הבלאגן שנחשף גרם בצורה ברורה למצב רוח ירוד ומבוכה רבה אצל התלמידה. הצבתי סוג של מראה באותו הרגע ואמרתי "יקרה את בסדר גמור ואוהבת לבשל כתמיד, אבל הבלאגן הזה מבאס אותך ומוציא לך את כל החשק מלעמוד במטבח"

מקרר מסודר לבישול מוצלח

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

לא תמיד נהגתי בדרך הזו. בשנים הראשונות כן דאגתי שהמטבח יהיה מסודר ונקי אך מתוך הבנה שזו מקצוענות, וזו הדרישה. מאוחר יותר במטבחו של השף מאיר אדוני למדתי שכשהפס, הכלים אפילו חומרי הגלם שמונחים קופסאות לקראת הסרוויס, כשהכל מוכן ומסודר יפה נעים לי בעיניים ואני ניגש לבשל מתוך הנאה גדולה יותר. בסדנת הבישול הפרטית שאני מעביר אנחנו נוהגים להכין מראש את כל הקיצוצים, ולעבוד בתחנות ככה שבכל רגע אנחנו נמצאים במקום אחד וכשמסיימים מפנים אותו ונוצר אווירה של סדר וזרימה ולבסוף כשמגיעים לסיר וכל החומרים מסודרים כמו סט צבעים מופלא הבישול הופך לחוויתי יותר. ואין שכחתי או לחץ לנקות משהו בדיוק ברגע הלא נכון.

אז בפעם הבאה שאתם מתחילים לבשל אבל סביבכם הכיור לא נקי, יש כלים מפוזרים והמקרר נראה כאילו חיים בתוכו דרדסים. עצרו שנייה, סדרו את הכל סביבכם, כאילו אתם שפים שמחכה להם סט צילומים מסודר להפליא. ותראו כמה זה משנה.

ביקורות
דילוג לתוכן