מתכון עלי גפן ממולאים

אין על האוכל הדרוזי ואין על המנה הזאת

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

עלי גפן צמחוני

רשימת מרכיבים
  

  • 1 צנצנת עלי גפן משומרים במלח באביב אפשר לקנות עלים טריים ואז נחלוט לשתי דקות במים רותחים עם מלח ונעביר למי קרח
  • 1 כוס אורז עגול משרים לפחות שעתיים לפני במים קרים
  • 3-5 עגבניות בשלות חצי למילוי חצי פורסים לתחתית
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • ½ צרור שמיר
  • 4 ענפים עלי נענע
  • 1-2 לימונים
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 1 גבעול סלרי אמריקאי
  • 2-3 כפות בהרט/ תערובת תבלינים חמים
  • כוס רכז רימונים טבעי
  • כ.מ שמן זית

הוראות הכנה
 

  • שוטפים את העלים בקערת מים ומייבשים היטב
  • מורידים את הקצה הענף בעלה

מילוי

  • טוחנים במעבד מזון את על העלים הירוקים, הסלרי, שמן הזית, העגבניות והבצל הירוק והתבלינים
  • מערבבים עם האורז המושרה (לאחר שסיננו את הנוזלים של ההשרייה)
  • ממליץ לתת למילוי איזה שעה במקרר

גלגול

  • פורסים את העלה כאשר הצד הגס שלו כלפי מעלה
  • ממלאים כמות קטנה של מילוי (תזכרו שהאורז מתנפח) בערך מחצית מהגודל שבו תרצו שיהיה התוצר
  • מקפלים את התחתית והצדדים מעל המילוי ומגלגלים לקצה השני

בישול

  • בסיר מניחים את פרוסות העגבניות על תחתית הסיר וממליחים
  • מסדרים את העלים בצפיפות מעל העגבניות ומוודאים שהתפר מלמטה
  • מניחים צלחת מעל העלים כדי של יצופו
  • מערבבים בכד מים חמים, עם מלח, תבלינים ושמן ורכז רימונים
  • מביאים לרתיחה ומכסים, מבשלים על אש מנועה כשעתיים (חשוב שעלי הגפן ישארו בתוך הנוזלים כמעט כל הבישול
ביקורות
דילוג לתוכן