מתכון למנסף עוף

אין על האוכל הדרוזי ואין על המנה הזאת

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

מנסף עוף

קל פשוט וטעים בטירוף
מטבח גלילי, דרוזי, ים תיכוני, מקומי

רשימת מרכיבים
  

  • 1.5 קג כרעיים עם העור
  • 2 יח גזר
  • 2 יח בצל לבן
  • 2 יח גבעולי סלרי
  • כ.מ גבעולי פטרוזיליה/כוסברה אופצייה
  • 1-2 כפות בהרט
  • 100 גר שבבי שקדים
  • 100 גר צנובר
  • כ.מ שמן זית
  • 2-5 שיני שום
  • 3 כוסות אורז בסמטי/פרסי

הוראות הכנה
 

עוף/ציר עוף

  • מחממים סיר רחב ומשמנים וממליחים את העוף
  • צורבים את העוף להשחמה
  • מוסיפים בצל, גזר, סלרי, שום, גבעולי פטרוזיליה וכוסברה וממשיכים לצרוב
  • מכסים במים חמים ומתבלים במלח (אם עושים ציר אז ללא מלח וטעמים חזקים)
  • בסיר קטן בצד מחממים שמן/שומן עם כף בהרט ומעט צנוברים ושקדים ומחממים בזהירות שלא ישרף, מוסיפים לתבשיל
  • מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית-נמוכה בין 1-3 שעות, או בתנור על 180-150 מעלות ל2-4 שעות

אורז

  • מחממים סיר
  • שוטפים היטב את האורז
  • מטגנים את האורז במעט שמן
  • מוסיפים ציר עוף (או ישר מנוזלי התבשיל) 1.5-2 כוסות מים לכל כוס אורז
  • טועמים ומתקנים תיבול
  • מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש ממש נמוכה ל 16 דקות
  • פותחים את המכסה ופותחים את האורז עם מזלג
  • מכסים במגבת ומעליה את המכסה ומניחים בצד ל10 דק'

הגשה

  • קולים את השקדים והצנוברים בתנור על 150 מעלות למשך 8דק
  • מפזרים את האורז על מגש מעליו את העוף ומעל את השקדים והצנוברים
  • מומלץ לסחוט מעל עגבנייה ויוגורט
מילות חיפוש אורז דרוזי, מנסף
ביקורות
דילוג לתוכן